POČETNA MAGAZIN Sex & ljubav
Pet načina na koje muškarci varaju žene
2014-03-18 21:51:45 | IZVOR:alo.rs

Tanka je granica između nekih prijateljstava i vjernosti.

Naime, kad je u pitanju fizička prevara, granice su prilično jasne, ali šta kada muškarac intimne stvari i probleme povjerava drugoj ženi, kad gleda profil bivše ili kada daje komplimente koleginici? Nešto što možda na prvi pogled izgleda nevino neko će smatrati prevarom…

Muškarci prevaru doživljavaju i tumače malo drugačije nego žene, kažu naučnici sa Univerziteta u Mičigenu. Nešto što je njima potpuno “nevino”, žene mogu shvatiti kao izdaju.

Povjeravanje problema drugoj ženi

Posebno ako se oni odnose na ogovaranje partnerke i probleme u vezi. Danijel Kruger, profesor sa Univerziteta u Mičigenu kaže kako se tu radi o takozvanoj “informacijskoj nevjeri”. Povjeravati nekom slabosti svoje djevojke i raspravljati o svojoj vezi s drugom osobom svakako ukazuje na intimnost, a može lako odvesti i do fizičke prevare. Naime, takvu vrstu prevare možemo protumačiti kao emocionalno povezivanje koje žene još teže doživljavaju i opraštaju nego sam seksualni čin.

Provjeravanje profila bivše djevojke na Fejsbuku

Gledanje profila bivše na Fejsbuku može biti bezazleno kao i provjeravanje profila prijatelja iz srednje škole, no priznajte da možda malo maštate o prošlosti i zamišljate kakva je i kako bi vam bilo da ste zajedno.

“Generalno vjerujemo da muškarci ne mare za emocije i osjećanja i ih zanima samo seks”, rekao je Džastin Sitron, profesor sa Univerziteta Vajdner. No, iako će žene takođe potajno pogledati profile bivših, istraživanje je pokazalo da muškarcima zamjeraju kada provjeravaju svoje bivše. Možda baš zbog truda koji su uložili i znatiželje treba posumnjati da još uvijek kriju neke emocije.

Kupuje piće drugoj ženi

I pritom se ne podrazumijeva čašćavanje grupe koleginica ili prijateljica s kojima ste na kafi na pauzi. Ako počastite pićem jednu ženu i to ponovite više puta, mora da se radi o nečemu drugom. Biti ljubazan i drag muškarac koji počasti koleginice kafom, to je u redu, ali izlaziti s jednom posebnom nije uobičajeno ponašanje vjernog muškaraca, morate priznati.

Izlazi na vaše mjesto, ali bez vas

Znak da nešto ne štima i prevara koja će uzdrmati ženu svakako je odlazak s drugom osobom na posebna mjesta. Omiljeni restoran u kom ste proslavili godišnjicu veze ili braka, posjetiti poslastičarnicu u koju ste izašli s djevojkom kad ste se upoznali.

Davanje komplimenata drugoj ženi

Ako muškarac primijeti da je neka žena promijenila frizuru ili da ima novu haljinu, zaista nešto ne štima. Naime, očito mu je već privukla pažnju pa primjećuje detalje, koje muškarci, ruku na srce, ne primjećuju često. A još ako joj da kompliment, alarm za uzbunu može se slobodno upaliti.

Osveta prevarene žene: Pogledajte šta je objavila u novinama.

KOMENTARI (0)
Ostavite komentar
OSTALE VIJESTI
Rukomet
"Lavice" u grupi smrti!
2016-04-29 19:47:29

Crnogorska ženska rukometna reprezentacija igraće protiv Norveške, Rumunije, Brazila, Španije i Angole u grupi A Olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Zanimljivosti
VIDEO: Norveški hor otpjevao pjesmu " Zakleo se bumbar": Da li vam se dopada njihova verzija?
2016-04-29 19:39:51

Jedan neobičan hor iz Norveške, Svartlamon Hardkor, otpjevao je dječiju pjesmicu “Zakleo se bumbar“, i oduševio sve prisutne.

Društvo
Italijanski turoperatori posjetili Crnu Goru
2016-04-29 19:35:16

U organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Nacionalne turističke organizacije, uz podršku turističkih organizacija Cetinja i Kotora, Hotela “Maestral” i Turističke agencije “Adria DMC”, protekla tri dana u Crnoj Gori je boravilo 34 predstavnika renomiranih turističkih agencija sa juga Italije.

Film
VIDEO: Plakaćete od smijeha: Andrija konačno zaprosio Anđelku!
2016-04-29 19:11:31

Andriju i Anđelku publika je zavoljela još od prvih epizoda, a došli smo i do prosidbe...

2016-04-29
ANKETA: Farbate li jaja za Vasrks?
Glasaj
2016-04-27
ANKETA: Da li vam se dopada skulptura u čast desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore?
Glasaj