POČETNA MAGAZIN Sex & ljubav
Pet načina na koje muškarci varaju žene
2014-03-18 21:51:45 | IZVOR:alo.rs

Tanka je granica između nekih prijateljstava i vjernosti.

Naime, kad je u pitanju fizička prevara, granice su prilično jasne, ali šta kada muškarac intimne stvari i probleme povjerava drugoj ženi, kad gleda profil bivše ili kada daje komplimente koleginici? Nešto što možda na prvi pogled izgleda nevino neko će smatrati prevarom…

Muškarci prevaru doživljavaju i tumače malo drugačije nego žene, kažu naučnici sa Univerziteta u Mičigenu. Nešto što je njima potpuno “nevino”, žene mogu shvatiti kao izdaju.

Povjeravanje problema drugoj ženi

Posebno ako se oni odnose na ogovaranje partnerke i probleme u vezi. Danijel Kruger, profesor sa Univerziteta u Mičigenu kaže kako se tu radi o takozvanoj “informacijskoj nevjeri”. Povjeravati nekom slabosti svoje djevojke i raspravljati o svojoj vezi s drugom osobom svakako ukazuje na intimnost, a može lako odvesti i do fizičke prevare. Naime, takvu vrstu prevare možemo protumačiti kao emocionalno povezivanje koje žene još teže doživljavaju i opraštaju nego sam seksualni čin.

Provjeravanje profila bivše djevojke na Fejsbuku

Gledanje profila bivše na Fejsbuku može biti bezazleno kao i provjeravanje profila prijatelja iz srednje škole, no priznajte da možda malo maštate o prošlosti i zamišljate kakva je i kako bi vam bilo da ste zajedno.

“Generalno vjerujemo da muškarci ne mare za emocije i osjećanja i ih zanima samo seks”, rekao je Džastin Sitron, profesor sa Univerziteta Vajdner. No, iako će žene takođe potajno pogledati profile bivših, istraživanje je pokazalo da muškarcima zamjeraju kada provjeravaju svoje bivše. Možda baš zbog truda koji su uložili i znatiželje treba posumnjati da još uvijek kriju neke emocije.

Kupuje piće drugoj ženi

I pritom se ne podrazumijeva čašćavanje grupe koleginica ili prijateljica s kojima ste na kafi na pauzi. Ako počastite pićem jednu ženu i to ponovite više puta, mora da se radi o nečemu drugom. Biti ljubazan i drag muškarac koji počasti koleginice kafom, to je u redu, ali izlaziti s jednom posebnom nije uobičajeno ponašanje vjernog muškaraca, morate priznati.

Izlazi na vaše mjesto, ali bez vas

Znak da nešto ne štima i prevara koja će uzdrmati ženu svakako je odlazak s drugom osobom na posebna mjesta. Omiljeni restoran u kom ste proslavili godišnjicu veze ili braka, posjetiti poslastičarnicu u koju ste izašli s djevojkom kad ste se upoznali.

Davanje komplimenata drugoj ženi

Ako muškarac primijeti da je neka žena promijenila frizuru ili da ima novu haljinu, zaista nešto ne štima. Naime, očito mu je već privukla pažnju pa primjećuje detalje, koje muškarci, ruku na srce, ne primjećuju često. A još ako joj da kompliment, alarm za uzbunu može se slobodno upaliti.

Osveta prevarene žene: Pogledajte šta je objavila u novinama.

KOMENTARI (0)
Ostavite komentar
OSTALE VIJESTI
Kultura
Predstava "Korak do poziva" u Centru za kulturu Tivat
2016-05-24 09:44:06

U četvrtak, 26. maja u 20 časova u Centru za kulturu Tivat, biće izvedena monodrama "Korak do poziva" (Akademija 28, Beograd) po tekstu Saše Simonovića a u režiji Katarine Mitrović - Janković. Igra: Jovana Petronijević.

Auto
FOTO: Muž joj stalno zvocao kako ne zna da se parkira, a onda je uslijedila OSVETA
2016-05-24 09:35:29

Klifton Džons (65) stalno je prigovarao svojoj supruzi Šeri kako ne umije da se parkira, međutim, prije neki je doživio neprijatnost zbog koje će jezik ubudiće držati za zubima.

Politika
Šćekić: Trobojka pored zastave Crne Gore je u skladu sa zakonom o državnim simbolima
2016-05-24 09:08:51

Na zgradi opštine Berane prethodna tri dana, odnosno u vrijeme proslave desetogodišnjice nezavisnosti, osim državne i opštinske, vijorila se i srpska zastava.

Društvo
VIDEO: Ekipa iz Crne Gore: Otac i sinovi voze automobil, pogledajte i kako!
2016-05-24 09:00:18

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako dva dječaka upravljaju vozilom uz instrukcije njihovog oca

2016-05-22
ANKETA: Da li se mijenja slika tradicionalne crnogorske porodice?
Glasaj
2016-05-21
ANKETA: Smatrate li Crnu Goru svojom domovinom?
Glasaj