Petak, 14.02.2020 | 10:39
IZVOR: novosti.rs

Kosa vam rasta SPORO? Uvrstite ove namirnice u ISHRANU i riješićete problem

Ako imate osjećaj da vam kosa sporo raste, ubrzajte njen rast na prirodan način, pomoću određenih namirnica.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Osim što su dobre za kosu, trebalo bi ih uvrstiti u redovnu ishranu zbog blagotvornog dejstva na naš organizam.

Zdrava ishrana ne može da se zamisli bez piletine i drugih namirnica bogatih proteinima koje utiču na rast kose. Jaja takođe sadrže proteine, ali i biotin koji pospješuje rast kose i njeno jačanje. Mada avokado nije često zastupljen u našem jelovniku, trebalo bi promijeniti tu naviku jer sadrži vitamin E koji je važan za kosu, a fuzija svih vitamina u ovom tropskom voću pobošljava i cirkulaciju krvi. U izuzetno zdrave namirnice spada i losos koji je bogat nutrijentima. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i druge sastojke koji stimulišu rast kose.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Jovanić nakon iskaza svjedoka: Stečajnog upravnika sam razriješio jer je radio NEZAKONITO

Srijeda, 08.05.2024 | 19:06

Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić kazao je pred podgoričkim Višim sudom, nakon saslušanja svjedoka Milana Guberinića, da ga je razriješio sa funkcije stečajnog upravnika u postupklu "Jastreb" jer je radio nezakonito.

LJUBAV CVJETA - Aleksandra Mladenović sa novim dečkom otputovala na EGZOTIČNU DESTINACIJU (FOTO)

Srijeda, 08.05.2024 | 18:57

Pjevačica više ne krije koliko je zaljubljena.

Milović na Svetom Stefanu: OTVORIĆEMO škure, staze i grad-hotel Sveti Stefan

Srijeda, 08.05.2024 | 18:43

Kandidati i nosilac pobjedničke liste “Budva može bolje!” Nikola Milović posjetili Sveti Stefan i tom prilikom se družili sa mještanima ovog dijela Budve.

Objavljena lista NAJBOLJIH SALATA na svijetu - Prvo mjesto bi vas moglo IZNENADITI

Srijeda, 08.05.2024 | 18:25

Taste Atlas objavio je listu 50 najboljih salata na svijtu.

KUP CRNE GORE - Budućnost ovjerila plasman u FINALE

Srijeda, 08.05.2024 | 18:15

Fudbaleri Budućnosti prvi su finalisti Kupa Crne Gore.

"Evropski tim za Nikšić”: Zbog nagomilanih PROBLEMA u svim djelovima grada, Kovačevića fotelja se uoči lokalnih izbora ne ljulja, ona je davno izvrnuta

Srijeda, 08.05.2024 | 17:58

Na saopštenje odbornika Evropskog tima za Nikšić, koji je ukazao na probleme u MZ Dragova Luka, odgovorili su (po)četnici iz Opštinskog odbora NSD, pa se pitamo kada su postali istureno PR odjeljenje lokalne uprave i odgovaraju u ime predsjednika Opštine, koji od “razno raznih obaveza”, ne stiže da se bavi pitanjima i problemima građana. Odgovaraju oni, jer Kovačević ne vidi situaciju u mjesnim zajednicama i ne zalazi u njih, ne stiže cirkulišući od fotelje predsjednika Opštine do poslaničke klupe, a sve u automobilu vrijednom 60.000 eura, kupljenom od novca građana i građanki Nikšića, navodi se u saopštenju Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić".

Šaranović: MUP posvećen BORBI protiv napada na novinare i njihovu imovinu

Srijeda, 08.05.2024 | 17:53

Ministarstvo unutrašnjih poslova je posvećeno borbi protiv napada na novinare i njihovu imovinu - poručio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranvić na sastanku sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija (RfoM) Terezom Ribeiro.

Nadal: "I tako dođe trenutak u kome više ništa NEMA SMISLA"

Srijeda, 08.05.2024 | 17:50

Rafael Nadal i dalje nije siguran da li će moći da zaigra na Rolan Garosu, turniru na kome je rekordnih 14 puta bio šampion.

DPS: Sugerišemo PES-u da se njihovi funkcioneri fokusiraju da GOVORE ISTINU

Srijeda, 08.05.2024 | 17:34

Javnost je ovih dana imala priliku da upozna pravo lice Pokreta Evropa sad, čiji su funkcioneri uhvaćeni u lažima i obmanama, i umjesto da upute izvinjenje javnosti, oni napadima na DPS pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da su dobili diplomatski šamar iz Stejt Departmenta u vidu demantija da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst Rezolucije o Srebrenici, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ovo je BLAMAŽA": HIT snimak sa Knezovog nastupa, prekinuo da pjeva, a ovome se nije nadao (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 17:25

Pjevač Nenad Knežević Knez ne eksponira se previše u javnosti, ali vrijedno radi i nastupa.