Ponedjeljak, 16.03.2020 | 15:11
IZVOR: cdm.me

Ministarka ekonomije sa predstavnicima energetskih subjekata: Struje mora biti za sve, bez IZUZETKA

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas je na sastanku sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori da je potrebno obezbijediti sigurno i trajno napajanje strujom svih potrošača u Crnoj Gori, bez izuzetka.

 

 
Foto: gov.me

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, usljed situacije koja je pogodila cijeli svijet pa i  našu zemlju   kao i u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju , suzbijanje, i sprečavanje prenošenja novog korona virusa  koje su sinoć donešene od strane Nacionalnog koordinacionog tima na predlog Instituta za javno zdravlje, a na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ministarka ekonomije Dragica Sekulić je i danas  nastavila aktivnosti preventivnog djelovanja  i održala  sastanke sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori, kao i sa svim telekomunikacionim subjektima.

Kako su u pitanju usluge od javnog interesa, razgovarano je i o mjerama i aktivnostima koje su preduzeća u ovim sektorima preduzela kako bi obezbjedila kontinuitet pružanja usluga našim građanima, bez obzira na okolnosti.

Ministarka je na sastanku sa energetskim subjektima naglasila da u ovako teškoj situaciji u kojoj se našao cijeli svijet moraju biti 24 sata na usluzi našim građanima. Naglasila je da se obezbijedi sigurno i trajno napajanje svih potrošača u Crnoj Gori, bez izuzetka. Apsolutni prioritet su sve zdravstvene ustanove, posebno za objekte koje je Vlada odredila za sprovođenje mjera karantina i to prostor Regionalne škole državne uprave (RESPA) kod Danilovgrada i prostor nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja. Ministarka je zadužila sve energetske kompanije da prate i redovno izvještavaju ministarstvo o stanju u  sistemu,  kao i da zaštite svoje radnike u skladu sa važećim preporukama.

Ministarka Sekulić je telekomunikacionim operatorima zahvalila na potvrđenoj društvenoj odgovornosti u ovoj situaciji koja se ogleda u podršci naporima Vlade Crne Gore da građanima obezbijedi pravovremeno i tačno informisanje, kao i u brojnim dodatnim uslugama koje su besplatno stavili na raspolaganje svojim korisnicima u ovom periodu.

Zaključak sa sastanaka je da je potrebno da zajedno pratimo razvoj situacije, sinhronizovano djelujemo i udvostručimo svoju pažnju i napore, jer od načina na koji ćemo se odnijeti prema trenutno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, zavisi i njeno dalje razvijanje, odnosno sprječavanje neželjenih posljedica.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Serena teško podnijela otkazivanje Vimbldona: "Potresena sam"

Četvrtak, 02.04.2020 | 21:43

Vimbldon je otkazan prvi put u mirnodopskim uslovima, što je iznenadilo sedmostruku šampionku Serenu Vilijams.

Humanost i solidarnost na prvom mjestu: Zaposleni u OŠ Vuk Karadžić iz Berana donirali 925 eura

Četvrtak, 02.04.2020 | 21:37

Zaposleni u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” iz Berana, donirali su dio svoje martovske zarade, 925 eura, Nacionalnom koordinacionalnom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno je iz te obrazovne ustanove.

Odluka Vlade: Utvrđen prijedlog o izmjeni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja

Četvrtak, 02.04.2020 | 20:59

Vlada Crne Gore danas je bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Svima je povremeno potrebno malo ohrabrenja: Najbolji inspirativni govori iz čuvenih filmova

Četvrtak, 02.04.2020 | 20:10

Svima je povremeno potrebno malo ohrabrenja koje nam daje snagu da ustanemo i nastavimo dalje dignute glave. To posebno važi u aktuelnom trenutku, kada nikome malo motivacionih riječi ne može da škodi. Ovo su najbolji inspirativni govori iz čuvenih filmova.

VIDEO: Baka proslavila 110. rođendan u toku pandemije - "Kada prođe dvostruko ću slaviti"

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:51

Luiza Vaskez de Silva, rođena 1910. godine u gradiću Pontevedra na sjeveru Španije, preživjela je špansku groznicu i građanski rat, a sada je uvjerena kako će nadživjeti i korona virus. Danas je proslavila 110. rođendan!

PRVI slučaj infekcije koronavirusom POTVRĐEN u naselju Vrela Ribnička

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:38

Prvi slučaj infekcije koronavirusom potvrđen je u naselju Vrela Ribnička.

Darmanović: Jedinstvo i solidarnost NATO-a značajno za suočavanje sa koronavirusom

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:25

Jedinstva i solidarnosti NATO saveznika, kao i zajednički napori značajni su u suočavanju s krizom COVID-19, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na sastanku sa ministrima iz zemalja NATO članica, koji je organizovan putem video konferencije.

Đukanović: Na lokalnom nivou imamo odgovorne ljude koji doprinose efikasnosti i odgovornosti državnog sistema CG

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:08

Pozvao sam predsjednike opština Berane Dragoslava Šćekića, Andrijevice Srđana Mašovića i Petnjice Samira Agovića da udružimo napore i da pojačamo senzibilnost prema posebno ugroženim kategorijama stanovništva, među kojima su i penzioneri.

Zastava ispred Ambasade Srbije spuštena na POLA KOPLJA

Četvrtak, 02.04.2020 | 18:41

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, u skladu sa odlukom Vlade Srbije, spustio zastavu te države na pola koplja.

Grbić poslao poruku navijačima Budućnosti: "Strpite se još malo, slavićemo našu titulu"

Četvrtak, 02.04.2020 | 18:34

Petar Grbić se u Budućnost vratio sa ciljem da osvoji titulu.