Ponedjeljak, 01.06.2020 | 14:58
IZVOR: Pobjeda

UBISTVO policajca Milutina Lekovića: Podignuta optužnica protiv albanskih državljana

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljana Albanije Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine, piše Pobjeda.




Foto: Radio Herceg Novi

Smrtonosni hitac u policajca na službenoj dužnosti ispalio je Luan Hasanaj.

Iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbrane Hasanaja kojima su negirali ubistvo policajca jer navodno kod sebe nijesu imali pištolj.

Nure Hasanaj je pred istražiteljima tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli ,,da je tada njegov pištolj opalio“.

Međutim, njene tvrdnje opovrgao je i sadržaj video nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i negovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Podsjećamo, nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su kao Luan Hasanaj, nakon ispaljenog metka u potiljak policajca Milutina Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila, u dva navrata pokušava da ubije i policajca Aleksandra Kilibardu, ali nije uspio u tom naumu jer je pištolj oba puta zakočio.

Prema navodima naredbe za istragu, u koji je Pobjeda imala uvid, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ,,dacia duster“ puca u policajce Lekovića i Kilibardu kako bi izbjegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu nakon čega su se dali u bjekstvo.

“Način na koji su se ponašali nakon udara automobila ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene već o unaprijed dogovorenom lišavanju života Lekovića i bjekstva sa lica mjesta”, navodi se u naredbi za istragu protiv ovih okrivljenih.

Pošto su ubili Lekovića, Hasanaji su se dali u bjekstvo, ali nakon kraće potrage tri policajca uočili su bjegunce u naselju Sutorina.

Policajci su krenuli prema njima kako bi ih uhapsili, ali bjegunci su pružili otpor.

Prema iskazima policajaca, Luan Hasanaj je uperio pištolj prema njima i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavio sa prijetnjama policiji.

Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luana Hasanaja i stavili im lisice na ruke.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Novi Upravni odbor NIJE SMIJENIO izvršnu direktoricu ŽPCG

Petak, 26.04.2024 | 16:10

Odbor direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) nije smijenio izvršnu direktoricu Ilinku Pavićević, potvrđeno je Danu nezvanično iz tog preduzeća

Nema potrebe da se TUŠIRATE SVAKI DAN - Stručnjaci objašnjavaju i ZAŠTO

Petak, 26.04.2024 | 16:06

Da li je potrebno da se peremo veoma često? Neki stručnjaci vjeruju da se svakodnevno tuširanje više zasniva na „društvenom ugovoru“ nego na stvarnim higijenskim potrebama.

URA FORMIRALA Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Petak, 26.04.2024 | 15:56

Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori.

Apelacioni sud POTVRDIO OSLOBAĐAJUĆU presudu Krstovićima

Petak, 26.04.2024 | 15:47

Budimir Krstović i njegova kćerka Marina Krstović, u ponovljenom sudskom postupku oslobođeni su od optužbe da su švercovali 1.206, 298 kilograma kokaina.

KCCG organizuje PREVENTIVNE PREGLEDE povodom mjeseca borbe protiv melanoma

Petak, 26.04.2024 | 15:42

Maj je mjesec borbe protiv melanoma, najagresivnijeg tumora kože, a Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore tim povodom se i ove godine pridružuje globalnoj akciji, organizovanjem preventivnih pregleda bez uputa i prethodnog zakazivanja od strane izabranog ljekara.

NOVA ADRESA Direkcije za kaznenu i prekršajnu evidenciju

Petak, 26.04.2024 | 15:33

Ministarstvo pravde Crne Gore obavještava javnost da Direkcija za kaznenu i prekršajnu evidenciju, koja se do sada nalazila na Starom aerodromu – Bulevar Pera Ćetkovića br. 259, prelazi na novu adresu – Bulevar Ivana Crnojevića br. 167, u Podgorici.

Šaronović: Ljubo Milović bi za UŠTEDU od 48 MILIONA morao da radi 5.000 godina

Petak, 26.04.2024 | 15:29

Skupština je danas nastavila sa radom, a na pitanja poslanika odgovara ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Rasta pokazao kako se OPORAVLJA od OPERACIJA - Reper poslao JASNU PORUKU (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 15:15

Reper Stefan Đurić, poznatiji kao Rasta, hitno je primljen u bolnicu prije dva dana, a juče je operisan.

UP: Maloljetnica OSUMNJIČENA za slanje LAŽNIH DOJAVA o bombama u školi

Petak, 26.04.2024 | 15:03

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, zajedno sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala zaduženim za rasvjetljavanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala identifikovali su i podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnog lica, strane državljanke, stare 15 godina, koja se sumnjiči da je, zajedno sa za sada nepoznatim licima, izvršila krivična djela izazivanje panike i nereda i lažno prijavljivanje putem podstrekivanja u produženom trajanju.

Marković: Disciplinska odgovornost tužilaca pitanje javnog interesa

Petak, 26.04.2024 | 15:00

Disciplinska odgovornost nije interna stvar radnog odnosa i ne tiče se samo interesa tužioca i Tužilačkog savjeta. To je pitanje od javnog interesa, vezano za nivo kvaliteta, transparentnosti i odgovornosti, neodvojivo od principa da je pravda jedna od suverenih državnih ovlašćenja koja se obavljaju u ime građana i građanki kako bi se obezbijedila vladavina prava, saopštio je vrhovni državni tužilac Milorad Marković tokom okruglog stola “Etika, integritet i disciplinkska odgovornost državnih tužilaca i državnih tužiteljki u Crnoj Gori: izazovi i mogućnosti” koji su Udruženje državnih tužilaca Crne Gore i Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu organizovali u saradnji sa Programskom kancelarijom Savjeta Evrope.