Utorak, 02.06.2020 | 20:22
IZVOR: rtcg.me

DPS: Opozicija NEODGOVORNA, Demos: Vlast NEZAINTERESOVANA

Nedolazak lidera opozicije na konsultativni sastanak povodom unapređivanja izbornog ambijenta, demonstracija je neodgovornosti, kažu iz DPS-a. I dok je ponašanje opozicije, slično ocijenio i predsjednik Skupštine Ivan Brajović, iz Demosa ističu da ukoliko je vlast zaista zainteresovana za rješenja, oni bi, kažu, poziv uputili na ozbiljan način.




Foto: Screenshot, rtcg

Dok su predsjednici vladajućih partija, na sastanku razgovarali s predsjednikom Skupštine o unapređenju izbornog ambijenta, iako pozvani, tom sastanku nijesu prisustvovali lideri opozicije. U DPS-u ističu da je to nastavak neodgovornosti.

“Imali smo puno tih demonstracija neodgovornosti od bojkota parlamenta čitave opozicije pa dijela opozicije do toga da su učestvovali u radu izbornog zakonodavstva Radne grupe za izborno zakonodavstvo al su na kraju  odustali, kada je trebalo usvajati te zakone, i na kraju i ovo znači da demonstriraju neodgovornost na taj način što se neće odazvati na razgovor i dijalog svih parlamentarnih partija”, kazao je poslanik DPS-a Predrag Sekulić .

U Demosu smatraju da poziv na sastanak s njihovim kolegama iz vlasti i predsjednikom Skupštine, nije upućen na prihvatljiv način.

“Da je vlast zaista zainteresovana da dođe do rješenja, mi jesmo, Demos jeste zainteresovan da dođemo do rješenja u prihvatljivim uslovima za izbore, oni bi bi taj poziv uputili na ozbiljan način. Ne možete u jednoj rečenici, bez ikakvog sadržaja bez ikakave konkretizacije, bez ikakvih rokova, bez ikakve mape puta da pozivate nekoga na sastanak”, kazao je Neđeljko Rudović iz Demosa.

Rudović navodi da je očigledna želja da se na taj način odigra predstava za međunarodnu i domaću javnost.  S druge strane, Sekulić u ponašanju opozicije, vidi izgovor za neuspjeh na predstojećim izborima.

“A ako zaista žele da se dogovorimo oko prihvatljivih uslova onda to treba i  da pokažu i ne trabju da pokušavaju da izmisle proforme događaje da bi onda mogli da kažu evo mi smo za dogovr a oni neće”, dodao je Rudović.

“Ii već sada znaju da će DPS i koalicioni partneri koji sada čine vlast u Crnoj Gori biti pobjednici tih narednih izbora ali s druge strane vjerujem da će učestvovati svi u izbornoj trci ali im ova priča uostalom služi kao alibi da bi sjutra mogli da kažu da ne priznaju izbore”, dodao je Sekulić.

Nakon što lideri opozicije nijesu došli na sastanak povodom unapređenja izbornog ambijenta, šef parlamenta, Ivan Brajović, poručio je da su vrata za razgovor o transparentnosti izbornog procesa i ambijenta s opozicijom i dalje otvorena, ali da neće dozvoliti uslovljavanje.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Niksic Povija
03.06.2020 06:31

Svi su neodgovorni sem vlasti , oni uzivaju u luksuzu , prave nekakav bolji život ,ali samo njima , za narod ih nije briga , sve unistise i prodase i oni se jos kao dobri domaćini .... Narod ce biti ovaj put jedinstven i reci DOSTA JE !!!!!! OSTAVKE!!!!! I svi koji su unistili CRNU GORU na robiju dozivotnu.....

0 1

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.