Subota, 06.06.2020 | 11:58
IZVOR: telegraf.rs

Ima samo OSAM godina, a diže tegove od skoro 60 KILOGRAMA: Majka PONOSNA

Džejn Tingl (40) je prava zaljubljenica u fitnes, a ljubav prema vježbanju je prenijela i na svog osmogodišnjeg sina. Iako je pohvalno što promoviše zdrav život i fizičku aktivnost, mnogi smatraju da ova mama ipak pretjeruje u tome.




Foto: Instagram, musclejayne

Fitnes trener Džejn Tingl iz Velike Britanije šokirala je javnost kada je objavila fotografije svog sina Blejza koji u 8. godini izvodi jako naporne vježbe.

Mama je prenijela na njega ljubav prema vježbanju još dok je maleni Blejz bio beba, stalno ga je vodila u teretanu i upućivala u svijet fitnesa.

Džejn je u opisu fotografija otkrila da je njen sin posvećen vježbanju, te ustaje u 5:30 ujutru da bi dizao tegove. On ujedno odbija da gleda crtaće, a jedinu zabavu vidi u dizanju tegova, istezanju i preskakanju užeta.

Dječak je toliko napredovao da sada bez problema podiže skoro 60 kilograma, dobio je izvajane mišiće trapeza i ruku, a mnogi kažu da je on ubjedljivo najsnažnije dijete u Engleskoj.

Njegova majka se ponosi, iako je mnogi osuđuju zato što dopušta sinu da se u ranom djetinjstvu bavi ovim sportom. Ona ističe da je njen sin potpuno zdrav....

- Neke me majke kritikuju, govore da će mu tegovi uticati na kosti i na rast i da to nije normalno. Ja sam kvalifikovani lični trener i ništa ne forsiram, Bejz to sam želi a ja sam tu da mu pokažem najbolju tehniku i pravilno ograničavam težinu tegova koje diže. Tokom izolacije zbog pandemije pretvorili smo vrt u teretanu, a Blejz se i tad sam budio u zoru da vježba, nakon čega učimo jer znam da je i to bitno - objasnila je Britanka.

Foto: Instagram, musclejayne

S obzirom da je ova priča izazvala burne rekacije javnosti, oglasio se i jedan ljekar koji je objasnio da li je ovako naporno vježbanje štetno za dijete. 

-  Da li je dizanje tegova loše za dječaka od osam godina zavisi samo od toga da li je  program pravilno osmišljen: s treninzima snage i drugim vježbama. Ako jeste, te su navike zdrave i ostaju cio život. Dizanje tegova može da utiče na rast djeteta samo ako ošteti osjetljiva područja, takozvane ploče za rast na epifizi. A to se može dogoditi ako se pretjeruje ili ako prati neki program koji je kreiran za odrasle - istakla je dr Karol Kuper.

Izvor: www.telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SPEKTAKL u Kotoru: Golman Kralj dao GOL za peterce, Primorac na korak od TITULE

Srijeda, 08.05.2024 | 19:25

Primorac je sada stvarno blizu, sve miriše da će se u Kotoru slaviti titula prvi put još od 2008. godine.

Roditelji ovaj TRIK od PET SEKUNDI morate da znate - Može da SPASI život bebe u automobilu (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 19:15

„To je brz i lak način da se utvrdi da li je pojas vašeg mališana previše labav ili ispravan.

Jovanić nakon iskaza svjedoka: Stečajnog upravnika sam razriješio jer je radio NEZAKONITO

Srijeda, 08.05.2024 | 19:06

Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić kazao je pred podgoričkim Višim sudom, nakon saslušanja svjedoka Milana Guberinića, da ga je razriješio sa funkcije stečajnog upravnika u postupklu "Jastreb" jer je radio nezakonito.

LJUBAV CVJETA - Aleksandra Mladenović sa novim dečkom otputovala na EGZOTIČNU DESTINACIJU (FOTO)

Srijeda, 08.05.2024 | 18:57

Pjevačica više ne krije koliko je zaljubljena.

Milović na Svetom Stefanu: OTVORIĆEMO škure, staze i grad-hotel Sveti Stefan

Srijeda, 08.05.2024 | 18:43

Kandidati i nosilac pobjedničke liste “Budva može bolje!” Nikola Milović posjetili Sveti Stefan i tom prilikom se družili sa mještanima ovog dijela Budve.

Objavljena lista NAJBOLJIH SALATA na svijetu - Prvo mjesto bi vas moglo IZNENADITI

Srijeda, 08.05.2024 | 18:25

Taste Atlas objavio je listu 50 najboljih salata na svijtu.

KUP CRNE GORE - Budućnost ovjerila plasman u FINALE

Srijeda, 08.05.2024 | 18:15

Fudbaleri Budućnosti prvi su finalisti Kupa Crne Gore.

"Evropski tim za Nikšić”: Zbog nagomilanih PROBLEMA u svim djelovima grada, Kovačevića fotelja se uoči lokalnih izbora ne ljulja, ona je davno izvrnuta

Srijeda, 08.05.2024 | 17:58

Na saopštenje odbornika Evropskog tima za Nikšić, koji je ukazao na probleme u MZ Dragova Luka, odgovorili su (po)četnici iz Opštinskog odbora NSD, pa se pitamo kada su postali istureno PR odjeljenje lokalne uprave i odgovaraju u ime predsjednika Opštine, koji od “razno raznih obaveza”, ne stiže da se bavi pitanjima i problemima građana. Odgovaraju oni, jer Kovačević ne vidi situaciju u mjesnim zajednicama i ne zalazi u njih, ne stiže cirkulišući od fotelje predsjednika Opštine do poslaničke klupe, a sve u automobilu vrijednom 60.000 eura, kupljenom od novca građana i građanki Nikšića, navodi se u saopštenju Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić".

Šaranović: MUP posvećen BORBI protiv napada na novinare i njihovu imovinu

Srijeda, 08.05.2024 | 17:53

Ministarstvo unutrašnjih poslova je posvećeno borbi protiv napada na novinare i njihovu imovinu - poručio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranvić na sastanku sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija (RfoM) Terezom Ribeiro.

Nadal: "I tako dođe trenutak u kome više ništa NEMA SMISLA"

Srijeda, 08.05.2024 | 17:50

Rafael Nadal i dalje nije siguran da li će moći da zaigra na Rolan Garosu, turniru na kome je rekordnih 14 puta bio šampion.