Petak, 10.07.2020 | 10:41
IZVOR: vijesti.me

Profesorica PMF-a: Za neuspjeh prijemnog ispita na medicinskom fakultetu KRIV vrh države

„Svojim ličnim djelovanjem država je dokazala da se znanje ne cijeni, već korupcija i nepotizam koji su na vrhu. U zadnjih 30 godina država uživa kada ima neobrazovano stanovništvo“, rekla je Šćepanović.




Foto: Screenshot, YouTube

Podatak da od 102 kandidata na upis na Medicinski fakultet, čak 90 njih nije položio ispit, profesoricu sa Prirodno matematičkog fakulteta u Podgorici Maru Šćepanović, nije iznenadio.

Profesorica je gostujući u „Bojama jutra“ rekla da za ovaj neuspjeh ne želi da nalazi krivce u budućim studentima, roditeljima, profesorima, već nalazi krivca isključivo u vrhu države.

„Svojim ličnim djelovanjem država je dokazala da se znanje ne cijeni, već korupcija i nepotizam koji su na vrhu. U zadnjih 30 godina država uživa kada ima neobrazovano stanovništvo“, rekla je Šćepanović.

Prema njenim riječima u cijelom sistemu imate 10 odsto super talentovane djece bilo koja gimnazija na teritoriji Crne Gore da je u pitanju. Kako kaže, Crna Gora godinama unazad priča o nepotrebnim znanjima i vještinima, i onda za rezultat dobije ovo, minimum znanja.

„Neki među najboljim studentima Pravnog fakulteta su prepisivali na ispitu za sudije, još ne znamo rezultat toga. Zataškaće se kao i sve do sada“, rekla je Šćepanović.

*** MATURANTI - Fakultet promijenio literaturu, postali smo meta za potkusurivanje ***

Profesorica Šćepanović smatra da je ministar prosvjete Damir Šehović napravio veliki grešku kada je rekao da se nikom neće smanjiti ocjena, što znači da su maturanti tada mogli da zatvore knjige.

„Na ovo može samo da odgovori samo država, ali ne ova“, rekla je Šćepanović. Kaže da ima situacija da studenti kada dođu na prvu godinu fakulteta ne znaju razlomke.

Profesorica Olivera Leković kaže da je nastavnik koji želi da da realnu ocjenu đaku u velikom problemu, i da nastavnici imaju pritisak od roditeljaa i učenika.

„Do 2008. godine mogla sam da stojim iza svake ocjene, sada više to ne mogu. Mehanizmi nam ne omogućavaju da realno ocjenjujemo“, rekla je Leković.

Kaže da se diploma luče obesmislila i da su potrebni prijemni ispiti.

KOMENTARI (7)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Top
10.07.2020 11:13

Bravo profesorice,kod nas je pozeljno biti neobrazovan ili kupiti diplomu, a biti poslusan i sve sve imas obezbijedjeno,i posao i stan i lovu do krova,pa zasto bi se onda omladina mucila da uci i da jadi

27 3
Mila
10.07.2020 16:03

Tako je profesorice,potpuno se slazem sa vama,zasto bi djeca ucila kad sve u drzavi mnogi imaju bez muke,ali treba da se obrazuju da znaju nesto,i profesori buduci da postanu dobri i ljekari i sudije itd.

7 2
Milica
10.07.2020 11:19

Vidi se profesorici na facu sve .Treba politicki da se angazuje ,a djecu da ostavi na miru.

2 24
Nikola
10.07.2020 12:27

Samo je realna, sto zatupastiji narod to lakse manipulisati sa njimm. Zamisli kad posle 30 godina mi ne mozemo da shvatimo da oni pojma sa svojim poslom(vodjenjem drzave) nemaju, to pokazuje da je onaj nas prosjecan iq od 83 potpuno opravdan. Skolstvo je smijurija. A nije ni cudo kad se 85 % predavaca zaposlilo zato sto su clanovi partija. Sam ministar prosvjete je poznato po tome da vrsi politicke pritiske na zaposlene.

15 2
Pitanja
10.07.2020 19:31

Interesenatno je da osvrt daje osoba koja predaje na jedinoj visoko-obrazovnoj ustanovi gdje je zastupljeno seksualno uznemiravanje i korupcija..zasto se prvo ne sredi pitanje nepodobnosti kolektiva pmf-a, pa ce se postepeno doci do vrha drzave?

4 2
Pitanja
10.07.2020 19:34

Neka se uvede prijemni na svim fakultetima, i neka se polaze pod siframa, bez poznatih identita polagaca..A nakon toga poboljsavati sistem i birati predavace u zavisnosti od ocjena koje dobiju na studentskim anketama

7 0
Vesna
11.07.2020 06:50

Danas se znanje najmanje cijeni nazalost, Snalazenje imaa mnogo vise rezultata od znanja sto je pokazalo i ovaj ispit.talenat je izgubio moc a djeca sa prepprukama dosla na prvom mjestu talenti i znanje se ne cineni.

2 0

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUTSIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.

Poznati glumac NEPREPOZNATLJIV - "Izgleda mnogo STARIJE" (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 20:25

Holivudski glumac Pirs Brosnan trenutno radi na novom filmu Giant, a fotografije sa seta su brzo obišle svijet.

Abazović o odluci USTAVNOG SUDA - To je SATISFAKCIJA, ne znam kako će se ponašati kad me vide sjutra oni koji su me OPTUŽIVALI

Petak, 26.04.2024 | 20:17

Lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović doživljava kao ličnu satisfakciju odluku Ustavnog suda da odbije prijedloge za utvrđivanje ustavnosti Temeljnog ugovora i izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Bakingemska palata o ZDRAVSTVENOM STANJU Kralja Čarlsa - "VRAĆA se dužnostima"

Petak, 26.04.2024 | 20:07

Kralj Čarls će sljedeće nedjelje nastaviti sa javnim angažmanima nakon što je postigao ohrabrujući napredak u liječenju raka, saopštila je Bakingemska palata. Za kralja to još neće biti potpuni povratak zvaničnim angažmanima, ali palata šalje pozitivne signale, piše BBC.