Srijeda, 15.07.2020 | 11:08
IZVOR: Kolektiv.me

Podgorica dobija most vrijedan 1,9 MILIONA EURA: Postavljen KAMEN TEMELJAC

Podgorica će naredne godine dobiti još jedan pješački most vrijedan skoro dva miliona eura, a kamen temeljac za njega danas su položili predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković. Most će biti dugačak 125 metara, širok 6,4 metra, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom. Pješački most će služiti za prenos hidrotehničkih instalacija i dio je projekta Sistema za prečišćavanje otpadnih voda.




Foto: cdm.me

„Ovo nije samo veliki projekat na unapređenju komunalne infrastrukture u Podgorici, ovo je razvojni projekat. On će osnažiti ukupni razvojni potencijal Podgorice i pružiti mnogo kvalitetniji i komforniji život građana Podgorice, očuvati naše prirodno okruženje kao što je rijeka Morača i Skadardsko jezero", rekao je predsjednik Marković i dodao da je dobio informaciju da radovi na izgradnji kolektora, vrijednog preko 50 miliona eura, idu odlično.

Premijer je zahvalio gradonačelniku i njegovom timu na svemu onome što rade u Podgorici i ovih dana i par godina unazad. Čestitao im je ne kao zvaničnik države, nego kao stanovnik Glavnog grada.

„Podgorica se mijenja nevjerovatnom brzinom. Podgorica postaje savremen evropski grad. Svakoga dana se sanira ili završava neka nova ulica, uređuju se zelene površine parkovi", rekao je premijer Marković.

Foto: gov.me, S.Matić

Konstatujući da izgradnja mosta u ovom vremenu punom izazova predstavlja podvig, gradonačelnik Vuković je kazao da most važan ne samo kao vrijedan infrastrukturni projekat, nego i kao dio sistema za prečišćavanje otpadnih voda koji se uspješno gradi u Podgorici. Izrazio je očekivanje da će kompanija Bemax, koja gradi ovaj most, radove završiti i prije isteka roka od 14 mjeseci.

„Podgorica je lokomotiva ekonomskog razvoja Crne Gore i zato je veoma važno da razvoj Glavnog grada ni jednog momenta nije usporen. Naprotiv. Ja mislim da smo mi uprkos svemu ovome čemu svjedočimo posljednjih mjeseci uspjeli da taj razvoj intenziviramo. O tome govore brojni podaci – možemo da kažemo to i tako što ćemo ukazati na činjenicu da je ovo treći most koji se gradi na teritoriji Glavnog grada nakon onoga na Smokovcu i onoga na trasi buduće jugozapadne obilaznice", rekao je gradonačelnik Vuković.

On je podsjetio da su samo u posljednjih nekoliko sedmica krenuli u izgradnju jednog bulevara vrijednog 25 miliona eura, raspisali tendere za izgradnju četiri nova bulevara, jednog vrtića u bloku VI i danas ovog mosta.

Gradonačelnik Vuković je iskazao zahvalnost Premijeru i Vladi na podršci razvojnim potrebama Glavnog grada:

„I uprkos brojnim izazovima i zahtjevima iz različitih djelova naše države, nikada se nismo osjetili zapostavljenima u tom smislu".

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Laza
15.07.2020 12:20

Sto se cini od izbornih temeljaca

6 2

Poznati glumac NEPREPOZNATLJIV - "Izgleda mnogo STARIJE" (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 20:25

Holivudski glumac Pirs Brosnan trenutno radi na novom filmu Giant, a fotografije sa seta su brzo obišle svijet.

Abazović o odluci USTAVNOG SUDA - "To je SATISFAKCIJA, ne znam kako će se ponašati kad me vide sjutra oni koji su me OPTUŽIVALI

Petak, 26.04.2024 | 20:17

Lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović doživljava kao ličnu satisfakciju odluku Ustavnog suda da odbije prijedloge za utvrđivanje ustavnosti Temeljnog ugovora i izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Bakingemska palata o ZDRASTVENOM STANJU Kralja Čarlsa - "VRAĆA se dužnostima"

Petak, 26.04.2024 | 20:07

Kralj Čarls će sljedeće nedjelje nastaviti sa javnim angažmanima nakon što je postigao ohrabrujući napredak u liječenju raka, saopštila je Bakingemska palata. Za kralja to još neće biti potpuni povratak zvaničnim angažmanima, ali palata šalje pozitivne signale, piše BBC.

Plantaže: Minus od 1,27 miliona eura NAJBOLJI REZULTAT u posljednjih nekoliko godina

Petak, 26.04.2024 | 19:51

Odbor direktora kompanije „13.Jul-Plantaže“ a.d, na današnjoj sjednici, usvojio je tromjesečni bilans poslovanja kompanije, koji reflektuje nastavak pozitivnih trendova kroz značajan rast prihoda, jačanje operativne profitabilnosti kompanije i kontinuirano usmjeravanje napora uprave ka stabilizaciji poslovanja,  navode iz ve kompanije. 

Marović: "Simpatično je što PES koristi Vučićevu RETORIKU"

Petak, 26.04.2024 | 19:45

Bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović kazala je da je simptomatično što se Pokret Evropa sad koristi retorikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jovanović: Presuda Krstovićima POBJEDA PRAVDE i OPOMENA političkim akterima

Petak, 26.04.2024 | 19:28

Oslobađajuća presuda Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini, koji su bili optuženi za šverc 1.206 kilograma kokaina, je definitivno pobjeda pravde, kazao je njihov advokat Stefan Jovanović.

Maj za ova dva znaka ZODIJAKA donosi FILMSKU LJUBAVNU PRIČU

Petak, 26.04.2024 | 19:21

Čeka ih romantičan maj, pun preokreta na ljubavnom polju.

PES: POŠTUJEMO rezoluciju Skupštine, genocide PRAVE POJEDINCI, a ne narodi

Petak, 26.04.2024 | 19:09

Podsjećamo da je Parlament Crne Gore 2009. godine usvojio Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, a 2021. godine usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, navode iz poslaničkog kluba PES.

"Koliko sam se bavio njima, mogle su i u domu da ZAVRŠE ": Saša Matić progovorio o PORODICI

Petak, 26.04.2024 | 19:05

Pjevač je liberalniji roditelj.

Ferel: Želimo da SLAVIMO protiv PARTIZANA i finale ABA lige

Petak, 26.04.2024 | 18:54

Plej Budućnost Volija optimista pred duela sa Partizanom