Subota, 15.08.2020 | 13:35
IZVOR: Kolektiv.me/podgorica.me

Završena druga faza rekonstrukcije BULEVARA u Podgorici: Pogledajte SNIMAK IZ VAZDUHA

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas završene radove na drugoj fazi rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Riječ je o potezu od mosta Blaža Jovanovića do raskrsnice ulica Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića.




Foto: Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica/YouTube screenshot

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se investiciona aktivnost Glavnog grada uspješno nastavlja.

“Kao rezultat toga, u veoma kratkom roku temeljno smo rekonstruisali i drugi dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Ukupna dužina dionice koja je sanirana je 450 metara, a vrijednost ove investicije prevazilazi 160.000 eura. Dominantno su na ovom potezu bile angažovane naše kolege iz privrednog društva Putevi“, saopštio je gradonačelnik i izrazio zahvalnost direktoru Puteva i njegovim kolegama koji su uprkos izuzetno visokim temperaturama uspješno odgovorili ovom izazovu. 

Radnici Agencije za stanovanje su vrijedno radili kako bi Bulevar cijelom dužinom dobio zaštitnu ogradu.

“Cijelom dužinom ovog dijela bulevara dobili smo i novu zaštitnu ogradu, koja nam je potrebna i kako bi se podigao nivo bezbjednosti učesnika u saobraćaju, pješaka i kako bi iskorijenili loše navike nepropisnog parkiranja”, istakao je Vuković i najavio postavljanje ograde cijelom dužinom, kako bi se obezbijedio bolji protok saobraćaja na bulevaru koji predstavlja najznačajniju saobraćajnicu u Podgorici. 

Foto: podgorica.me

“Želim da najavim da ćemo do kraja godine, kako bismo motivisali što više naših sugrađana da koriste autobuse i taxi, treću traku odvojiti za autobuse i taxi prevoz, u skladu sa onim što su dobre prakse gradova u region i šire.  Kolege iz Puteva nastavile su sa radovima jer je cilj da u narednih desetak dana rekonstruišemo i ostatak bulevara do Bulevara Džordža Vašingtona i na taj način ćemo moći da kažemo da je ova najvažnija saobraćajnica u glavnom gradu Crne Gore konačno dobila novo ruho na zadovoljstvo naših sugrađana”, zaključio je gradonačelnik Vuković.

Foto: podgorica.me

Direktor gradskog preduzeća Putevi d.o.o. Radenko Bulatović naveo je da je preduzeće na čijem je čelu krenulo u kompletnu rekonstrukciju Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u duzini od 1,5 km, četiri saobraćajne trake površine preko 30.000 m2, a vrijednost ovih radova iznosi preko 500.000 eura.  Radovi su obuhvatili rekonstrukciju slivničkih rešetki, fekalnu kanalizaciju, uklanjanje oštećenog asfaltnog kolovoza, pripremu podloge za asfaltiranje, izradu habajućeg sloja i iscrtavanje horizontalne signalizacije. 

“Ovaj Bulevar smo podijelili u tri faze, danas se nalazimo na drugoj fazi, koja je duzine 440 m. Vrijednost ovih radova je 160.000 eura. Danas se nastavlja sanacija treće faze bulevara koja ima preko 10.000 m2, na toj fazi ćemo sanirati slivničke rešetke i pripremiti podlogu za asfaltiranje, a radovi će trajati oko 10 dana”, saopštio je Bulatović.

U narednom periodu gradsko Zelenilo će pristupiti i pejzažnom uređenju razdjelnih ostrva na potezu od Ulice Marka Miljanova do Ulice Jovana Tomaševića.  Na ovom potezu biće izvršena sadnja parternog zelenila i to 928 komada mirte i 630 komada kane,  kao i drveća topiarne forme. Rekonstruisana razdjelna ostrva  će biti pokrivena sistemom za navodnjavanje, a vrijednost radova biće preko 40.000 eura.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
15.08.2020 14:46

A đe vam je tu biciklistička staza? Ta treća traka vam ništa ne treba, drmnite tu jednu biciklističku, ne za.ebajite...

4 4
Men
15.08.2020 17:32

Vec postoji biciklisticka staza na trotoaru, za oba smjera. Prosetajte, da vidite.

4 2
Jaksa
15.08.2020 18:56

Pustite vise bicikliste, ni pjesaci nemaju kuda ici. Ono na Zabjelu i ispred Sportskog ce napraviti probleme svim ucesnicima u saobracaju.

2 1
Marko
15.08.2020 20:40

Men@ Znam da postoji, ne shvatate ironiju. S obzirom da sada prave biciklističke staze svuda kuda stignu ne bi me začudilo da su napravili duple. Nema svako kapacitet da shvati zezanciju...

1 3
Green
16.08.2020 12:00

Bas je fino vidjet ovo zelenilo, no se bojim da su iz ove perspektive ovi perjanici nasi skontali da moze tu da se uvali jos jedan red zgrada...

0 1

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

VJEROVALI ILI NE - TRČAO na maratonu i usput popio 25 ČAŠA VINA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 17:49

Društvenim mrežama širi se video snimak sa Londonskog maratona u kojoj se vidi kako jedan od učesnika pije vino, čašu za čašom.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

FSCG SUSPENDOVAO igrača Koma zbog fizičkog napada na gledaoce

Petak, 26.04.2024 | 17:39

Disciplinska komisija FSCG suspendovala je igrača Koma Opeke Tejiri Mosesa zbog fizičkog napada na gledaoce po završetku utakmice sa Bokeljom u Kotoru.

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

Zvijezda serije "Vinova loza" ČEKA SINA - Glumac OTKRIO pol djeteta

Petak, 26.04.2024 | 17:18

Progovorio i o vjenčanju.

NAJGORE PIĆE koje možete popiti prije spavanja, a NISU NI KAFA NI ČAJ

Petak, 26.04.2024 | 17:06

Poznato je da se ne preporuča piti kafu ili čaj prije spavanja, ali postoji piće koje i više pospješuje nesanicu.

Nikolić: 35 poslanika UPUTILO inicijativu Spajiću da donese ODLUKU o KOSPONZORSTVU prijedloga Rezolucije o Srebrenici

Petak, 26.04.2024 | 16:52

Poslanik DPS-a, Andrija Nikolić saopštio je da su 35 poslanika Skupštine uputilo je pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući vladu na čijem je čelu, da bez daljeg odgadjanja, donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Injac: FOKUS na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta, Podgorica da bude POKRETAČKI UZOR

Petak, 26.04.2024 | 16:45

Održana I sjednica novog saziva Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada Podgorica, na kojoj se razgovaralo o značajnim temama za razvoj i poboljšanje biznis ambijenta na teritoriji grada.