Ponedjeljak, 23.11.2020 | 11:28
IZVOR: nova.rs

Vladu Georgievu ZABRANJEN ulazak u Crnu Goru na 10 GODINA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović koja zastupa Vlada Georgieva i poništilo je Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović.




Foto: Screenshot YouTube/PRVA

Kako se kaže, iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova naglasilo da zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden ni jedan razlog zašto bi ulazak u Crnu Goru bio zabranjen Georgievu, Uprava policije Herceg Novi je u ponovnom postupku “otišla korak dalje u kršenju međunarodnih standarda i Ustavom garantovanih prava” i nije postupila po zakonskim i ustavnim obavezama već je, kako se navodi, “donijela pravno neodrživo, nezakonito i neustavno rješenje i zabranila ulazak Georgievu u Crnu Goru do maja 2030. godine”.

“U međunarodnoj pravnoj praksi oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvijek, kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporacionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima. Kao pravni zastupnici Vlade Georgieva, uvjereni smo da će Vlada Crne Gore prihvatiti stav da i stranac ima svoja prava i da moć države da izriče zabrane pojedincu mora biti ograničena osnovnim standardima vladavine prava”, navode advokati kancelarije Tomanović.

Uvjereni su, dodaje se, da će nadležni drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti novu zabranu ulaska Georgievu.

Crnogorska Uprava policije saopštila je krajem avgusta da je pjevač Vlado Georgiev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica, “zbog zabrane ulaska u Crnu Goru”.

“DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima… Na zdravlje vam i na obraz!”, napisao je tada Georgiev na Tviteru.

KOMENTARI (6)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Milica
23.11.2020 15:10

Potpuno ispravno.

8 15
Dondo Branko
23.11.2020 15:28

A da stvar bude još gora, on uopšte i nije srbin nego obični makedonac

10 6
Talicni tom
23.11.2020 19:48

Ti znas ajde nemalti

5 3
ima svega
23.11.2020 23:00

I ove makedonke što su se udale u CG veće crnogorke od ovih autoktonih da ne vjeruješ

1 0
Sveto
23.11.2020 18:27

Niko nikoga nemoze nagrditi ....ostetiti.....i zla nanijeti kao Covjek sam sebe,,,,, ,,,,Sto god lose laprdamo....obije nam se o glavi,,,,, Zasto je Grigorijevu trebalo sve to,,,,, ,,,,,,,Neka sebi zahvali na neznanju i gluposcu,,,,,,, Toliko je losega izrekao o Cg....Vlascu i Trovanje drustva,,,,Sta mu je to trebalo...????? Hvala...prosto mu bilo....

5 8
suboticanka
23.11.2020 19:28

Demokratija?21.vek? A olaksavajuca okolnost sto je alkoholicar i stalno pijan?Dobice on jako lepo odstetu zbog ovoga!

2 5

OSTALE VIJESTI

Asistenti u nastavi traže VEĆA PRAVA i BOLJE USLOVE RADA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:02

Udruženje asistenata/kinja u nastavi obratilo se Vladi, Ministarstvu prosvjete, Klubovima poslanika u Skupštini, i javnosti kako bi skrenuli pažnju na, kako su istakli, dugogodišnje ćutanje sistema i sindikalnih organizacija kada su u pitanju radna prava i bolji uslovi rada za asistente u nastavi.

PREDSTAVLJEN projekat „Mistične priče Dunavske zelene rute“

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:21

Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice organizovala je danas javni događaj u cilju promocije i prezentacije projekta „Mistične priče Dunavske zelene rute”.  Riječ je o projektu koji predstavlja međunarodnu valorizaciju prirodnog i nematerijalnog kulturnog nasljeđa sa ciljem društveno-ekonomskog razvoja ruralnih područja Podunavlja.  

Alkohol DOSTUPAN maloljetnicima iako je zakonom ZABRANJEN

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:49

Alkoholna pića i dalje su, uprkos zakonskim propisima, u velikoj mjeri dostupna maloljetnicima u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori, a to su potvrdili i rezultati socijalnog eksperimenta koji je sprovelo udruženje Roditelji.

Bivši radnici "Košute" i danas BLOKIRALI PUT: I u jeku SEZONE ćemo biti na magistrali

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:19

Bivši radnici nekadašnje fabrike obuće "Košuta" protestovali su i danas zbog devet neisplaćenih zarada, na koje čekaju više od 28 godina, te su ponovo blokirali put Cetinje – Podgorica.

Pročitajte radno vrijeme CEDIS-a za praznike

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 14:24

Tokom predstojećih praznika, u srijedu i četvrtak 01. i 02. maja, kao i u petak i ponedjeljak 03. i 06. maja u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema, saopšteno je iz CEDIS-a. 

Jedan od NAJAKTIVNIJIH vulkana na svijetu svakodnevno izbacuje ZLATO u vrijednosti 6.000 DOLARA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:56

U ledenim prostranstvima Antarktike krije se vulkan koji izbacuje doslovno komadiće zlata. Otkriće su 1991. godine obznanili američki geolozi.

Žena po kojoj je snimljena jeziva serija koja RUŠI REKORDE gledanosti - "Ja sam ovdJe ŽRTVA"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:44

Serija Baby Reindeer je za kratko vrIJeme postala hit na Netfliksu i pokupila je samo pozitivne kritike.

Klikovac: Injac da ODGOVORI kako su izvršene nabavke BEZ ORGANIZOVANJA javnih tendera

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:37

 Šef kluba odbornika DPS Glavnog grada Andrija Klikovac kazao je da gradonaćelnica Podgorice Olivera Injac treba da odgovori  kako su izvršene nabavke bez organizovanja javnih tendera suprotno zakonu?"

Ovo je RAZLOG zašto bi trebalo da IZBJEGAVATI javne punjače na aerodromima

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:23

Ako često koristite javne punjače za punjenje uređaja na aerodromima, poslije ovog teksta razmislićete dvaput.

JK ponovo o Dušku Tošiću: "Ljudi su u ŠOKU kada kažem da smo u BRAKU, situacija je OČAJNA"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:07

Jelena Karleuša je u novom intervjuu otkrila u kakvim je odnosima sa Duškom Tošićem te navela za čime žali.

Kako muzika UTIČE na pse? Nova istraživanja imaju interesantne ODGOVORE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:58

Nakon višedecenijskog istraživanja muzike i frekvencija, kako bi saznao na koji način utiču na ljude, Majkl Tirel je došao do iznenađujućeg zaključka - muzika ima veliki uticaj i na kućne ljubimce

Porodila se prije pola godine, a već ČEKA DRUGO DIJETE - Poznata pjevačica NE KRIJE SREĆU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:50

Pet mjeseci nakon što je na svijet doniela ćerkicu Melinu, Nadica Ademov sija od sreće jer ne samo što je postala majka i vratila na muzičku scenu pjesmom "Kukavice", već je saznala i da je druga beba na putu.

"Najbolji POKLON je to što on NIJE PORED NJE": Način na koji je Donald Tramp ČESTITAO Melaniji rođendan USIJAO MREŽE (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:38

“Da li iko vjeruje da Melanija želi njega pored sebe za rođendan?”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama

Air Montenegro operacije obavlja po NAJVIŠIM BEZBJEDNOSNIM standardima

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:30

Nalazi detaljne revizije operativne bezbjednosti IATA-e (IOSA) potvrdili su da Air Montenegro posluje i operacije obavlja po najvišim međunarodnim bezbjednosnim standardima, saopšđteno je iz te kompanije.

PREDSTAVLJEN projekat „Mistične priče Dunavske zelene rute“

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:21

Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice organizovala je danas javni događaj u cilju promocije i prezentacije projekta „Mistične priče Dunavske zelene rute”.  Riječ je o projektu koji predstavlja međunarodnu valorizaciju prirodnog i nematerijalnog kulturnog nasljeđa sa ciljem društveno-ekonomskog razvoja ruralnih područja Podunavlja.