Srijeda, 25.11.2020 | 11:40
IZVOR: cdm.me

VIŠEMILIONSKI projekti: U Podgorici u toku gradnja osam BULEVARA, tri MOSTA, OBILAZNICA…

Realizacijom višemilionskih infrastrukturnih projekata, Glavni grad nastavlja dinamičan razvoj Podgorice. Iako u godini pandemije virusa Covid 19, kada većina gradova u Crnoj Gori i regionu u značajno manjem intenzitetu realizuju kapitalne projekte, Podgorica će 2020. godinu biti upamćena po brojnim aktivnim gradilištima, a posebno po izgradnji saobraćajne infrastrukture i sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kazao je Andrija Klikovac, magistar ekonomije na Univerzitetu Roma Tre i odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Podgorica.




Foto: Kolektiv.me (arhiva)

“Izgradnjom osam novih bulevara i tri mosta Podgorica gradi svoju evropsku budućnost i veće šanse za sve njene građane. Nove saobraćajnice, poput Jugozapadne obilaznice vrijedne preko 15 miliona, omogućiće bolju povezanost, do sada značajno udaljenih područja grada, kao i veće prilike za razvoj privrednih djelatnosti u blizini saobraćajnice odnosno u Donjoj Gorici, Kokotima i Ćemovskom polju”, kazao je Klikovac.

Prema njegovim riječima, dok politička konkurencija, u opštinama gdje trenutno vrši vlast, objavljuje planove o otpuštanju radnika na osnovu političkog i vjerskog opredjeljenja, smanjenju javnih prihoda, manjim ulaganjima u kapitalne projekte, u Podgorici se novac građana investira u infrastrukturu koja će stimulisati razvoj biznis sektora i dovesti do otvaranja novih radnih mjesta.

“Mi želimo da ljudi ne odlaze iz Podgorice zato što ne mogu naći posao, već da svoja znanja i kapacitete ugrade u uspješne preduzetničke ideje koje će dovesti do većeg standarda života stanovnika Glavnog grada”, ističe Klikovac.

Kako je naglasio, jačanje i širenje privredne djelatnosti, uvećanje broja zaposlenih, uzrokovaće rast prihoda Glavnog grada, odnosno biće značajno više novca za uređenje ulica u naseljima,  izgradnju sportskih poligona, parkova i trgova, modernizaciju gradskog saobraćaja…

“Želimo da rezultate predanog rada lokalne uprave koju predvodi gradonačelnik Vuković osjete svi građani Podgorice bez obzira na političko i bilo koje drugo opredjeljenje”, navodi Klikovac.

Ne tako davno, 13. jula 2005. godine, na Dan državnosti Crne Gore, otvoren je simbol Podgorice  – most Milenijum.

“Za mene, a vjerujem i veliki dio generacije kojoj pripadam, most Milenijum simbolizuje novi put Crne Gore koji je i zvanično počeo 21. maja 2006. godine.  Nakon 16 godina, sredinom naredne godine, glavni grad Crne Gore dobiće novi most na trasi Jugozapadne obilaznice koji će krasiti pilion visine 31m, a koji će vjerujem biti simbol moderne i građanske Podgorice i Crne Gore. Ponosni na činjenicu da Podgorica dobija lice evropskog grada,  Demokratska partija socijalista će nastaviti da svojim politikama i odlukama prepozna potrebe i kreira uslove za kvalitetniji život svih građana”, kazao je Klikovac.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
pa
25.11.2020 12:15

Otvorite fabrike i zapošljavajte narod kad vam je stalo do evropske CG ,Sa mostova mogu samo da skaču u ovim uslovima

14 1
Leo
25.11.2020 15:22

G.- dine Klikovac , unevjestili ste Zetu , donju Goricu i sve je to za pohvalu , ali nije uredu da građani Zagoriča ispaštaju , pogledajte ulicu pored zagoričkog groblja kao iz nekadašnjeg Vijetnama bez trotoara puna rupa , majke guraju kolica sa bebom jedva se mimoilaze s autima , autobusima gradskog prevoza.

2 0
Podgoricanin
25.11.2020 18:07

Uredjuju centar prave mostove a prigradska naselja ništa jedna normalna ulica nema, biće kad počnu kiše opet slike škola i domova zdravlja koje prokisnjavaju e blago nama

0 0

OSTALE VIJESTI

Rakčević: Gradnja kolektora u Botunu počinje u SEPTEMBRU

Petak, 26.04.2024 | 11:15

Gradnja kolektora u Botunu je izvjesna i počeće u septembru, a sva neslaganja mještana i predstavnika Opštine Zeta trebalo bi do tada da budu riješena, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Đurašković apelovao na bivše radnike „Košute“ da OBUSTAVE blokade saobraćaja

Petak, 26.04.2024 | 10:04

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa bivšim radnicima fabrike „Košuta“ kako bi razmotrili aktuelnu situaciju i moguće korake za rješavanje problema.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Od muža trpjela nasilje 13 godina: Porodica i prijatelji okrenuli leđa

Petak, 26.04.2024 | 08:26

"Trpjela sam nasilje 13 godina dok nisam shvatila da gubim volju za životom", tako opisuje svoju svakodnevnicu sagovornica emisije "Mreža" koja je sada pod okrivljem Sigurne ženske kuće, nakon što je pobjegla od supruga nasilnika. 

Osnovni sud - Šestorici službenika Uprave policije određena mjera nadzora - zabrana napuštanja stana

Petak, 26.04.2024 | 08:24

Službenicima Uprave policije J.N, Ž.I, M.D, B.I, D.E, R.V određena je mjera nadzora zabrana napuštanja stana, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog suda.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Vlada radnicima Instituta uplaćuje 1,1 MILION EURA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:17

Odluka Vlade.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Konačno je kraj retrogradnog Merkura, evo kako će to uticati na vaš znak

Petak, 26.04.2024 | 11:55

Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 26. april 2024. dan kada će se dosta stvari promijeniti. Planeta nastavlja svoj direktan hod, što znači da će znakovi morati da sumiraju dosadašnje lekcije. Iako će biti bolnih trenutaka, znaćete kako da počnete iznova. Važne odluke više neće morati da se odlažu, a greške iz prošlosti sada će dostići novu fazu.

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Ove tri GREŠKE U IZBORU ODJEĆE o vama govore i više nego što mislite

Petak, 26.04.2024 | 11:40

Stilisti upozoravaju na tri greške koje žene često prave kada je u pitanju izbor garderobe, a koje nehotice naglašavaju stomak. Ove greške mogu dodati kilograme tamo gdje ih zapravo nema.

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Petak, 26.04.2024 | 11:39

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Rakčević: Gradnja kolektora u Botunu počinje u SEPTEMBRU

Petak, 26.04.2024 | 11:15

Gradnja kolektora u Botunu je izvjesna i počeće u septembru, a sva neslaganja mještana i predstavnika Opštine Zeta trebalo bi do tada da budu riješena, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Poslije sunca ponovo promjena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje za PRAZNIKE

Petak, 26.04.2024 | 10:49

Po aktuelnim prognozama, posebno će topao biti početak ljeta, jun i jul, nešto manje avgust.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SUPRUGE PO HOROSKOPU: Pogledajte kako se koji znak PONAŠA I SNALAZI U BRAKU

Petak, 26.04.2024 | 10:31

Žene Bikovi su sjajne u ulozi žene, Lavice su odane i privržene, Vage su mudre i unose harmoniju u brak, Vodolija je uvijek prijatelj svom mužu...

Palata mijenja planove - "Čarls nije dobro"

Petak, 26.04.2024 | 10:16

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.