Petak, 04.12.2020 | 13:41
IZVOR: stil.kurir.rs/biografija.org

Zbog LJUBAVI je promijenila način života i NAPUSTILA glumu...: ŽIVOTNA PRIČA neponovljive Vesne Trivalić

Vesna Trivalić je svima dobro poznata srpska glumica koja važi za jednu od najdarovitijih komičarki. Neke od njenih najvažnijih uloga su: Violeta u filmu "Mi nismo anđeli", Cakana u seriji "Otvorena vrata" i Bisenija u "Porodičnom blagu". Rođena je 13. marta 1965. godine u Beogradu.




Foto: YouTube screenshot/Serbian Sitcoms

Privatni život

Vesna je uz starijeg brata zavoljela muziku, a kao tinejdžerka je imala svoj bend. Bavila se i slikanjem, trenirala je odbojku i trčanje, a onda je odlučila da krene na časove glume.

Upisala je Fakultet dramskih umjetnosti iz drugog pokušaja, 1984. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Studirala je sa: Brankom Pujić, Mirjanom Joković, Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Žikom Todorovićem, itd.

Kada je bila na vrhuncu glumače karijere, upoznala je Nenada Paunovića i riješila da potpuno promijeni život. Spakovala je kofere i napustila Srbiju i glumu. Vesna i Nenad su se vjenčali 2001. godine, a imaju sina Nikolu. Već gotovo dvije decenije žive u Dubaiju.

Jednom prilikom je otvorila dušu i progovorila o tome šta joj najviše nedostaje u Srbiji, u koju ne dolazi tako često.

"Uh, prvo svi imamo neke mehanizme na koji način potiskujemo nešto što nam je tuga i tužni dio nas. Tako je potisnuta i tuga što mi fale kolege i to što mi nedostaje profesija. Ali to tamo gdje živim ne primjećujem, niti dam sebi da to izađe na površinu. Međutim, kada dođem u Beograd, onda prvih 48 sati, sve izađe. Plačemo. Ali to su divni momenti zato što se grlimo i ljubimo, toliko je lijepih riječi. Onda se nahranim" - kaže Vesna koja u Arapskim Emiratima vodi jedan potpuno drugačiji život od onog koji je imala ovdje, kada je profesija u pitanju. Ipak, Vesna kaže da bi i ovde bila porodična žena, kao što je tamo.

Karijera

Ostvarila je zapaženu ulogu Buce u filmu "Oktobarfest", 1987. godine. Nakon toga je imala manje uloge u filmovima i serijama od kojih su značajniji "Kako je propao rokenrol", "Metla bez drške" i "Jastuk groba mog". Vesna je 1991. godine tumačila ulogu Ljilje u seriji "Bolji život" koja joj je donijela veliku popularnost.

Godinu dana kasnije je glumila Violetu u kultnom filmu "Mi nismo anđeli" koji spada u jedan od najuspješnijih srpskih filmova. Potom je 1994. i 1995. godine u seriji "Otvorena vrata" odigrala ulogu Cakane koja je obilježila njenu karijeru. Vesna je počela snimanje serije "Porodično blago" 1998. godine u kojoj je igrala ulogu Bisenije Gavrilović.

Našla se na listi 10 najboljih srpskih glumica svih vremena koju je sastavio jedan časopis. Četiri godine kasnije je imala svoju prvu glavnu ulogu u filmu: bila je operska pjevačica Jadranka u ostvarenju Emira Kusturice "Život je čudo".

Glumac Rade Šerbedžija je svojevremeno izjavio da je Vesna "nebeski talentovana", dok je Nikola Kojo smatra najboljom glumicom na svijetu i vjeruje da bi osvojila nekoliko Oskara da živi u Holivudu.

Povratak glumačkoj karijeri

Nakon 17 godina pauze od pozorišta, 2019. godine Vesna je riješila da se vrati svojoj velikoj ljubavi, glumi. Od kako se udala samo se nekoliko puta pojavljivala u i to isključivo u filmovima i u nastavku serije "Otvorena vrata", ali je riješila da to promijeni.

Da je rođena za pozorišnu scenu i glumu dokazuje i još jedna nagrada u nizu koju ju joj je dodijelilo Jugislovensko dramsko pozorište krajem 2019. godine. Na pitanje koliko joj znači baš ova nagrada kaže:

"Pa znate kako, ja sam godinama bila član Jugoslovenskog dramskog, prvo kao stipendista na drugoj godini akademije. Tako da sam mnogo godina ovde provela, učila, igrala se, uživala i sad nakon 17 godina ovo doživljavam kao povratak kući. A kad dođete kući ono što je lijepo da vas sačeka ljubav, toplina. Tako da mi to znači, nahranilo mi je dušu."

Da li joj je nedostajala gluma tokom pauze koju je napravila, Vesna je rekla:

"Ne, nije mi nedostajalo. To je bila odlika, stvar srca. Sa velikom radošću sam se posvetila djetetu koje sam dugo čekala i porodičnom životu. Tek kad su počele probe, sam imala te udare da sah shvatila koliko mi je sve nedostajalo, koliko je to važan dio života. Ja još uvijek živim tamo, ali naš sin sad ima 15 godina, tako da je to sada jedan mir, on je divan mlad čovjek, tako da sam nekako bila sigurna da je to sve u redu, što nisam tamo".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.