Nedjelja, 17.01.2021 | 20:45
IZVOR: kolektiv.me

Bratić: Garantujem da će se stvari pokrenuti sa mrtve tačke

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić prisustvovala je danas obilježavanju godišnjice od protesta Građanske inicijative „Bar pamti". Ona se susrela u dvorištu gimnazije, gdje su posječeni stoljetni čempresi, sa predstavnicima i organizatorima protesta. Tom prilikom oni su predstavili ministarki Bratić istorijat dvogodišnje borbe da se nađe bolja lokacija za novi vrtić, koji je prethodna vlast planirala da izgradi u dvorištu gimnazije kao i nastojanja da se dvorište bolje uredi.




Foto: Gov.me/ B.Ćupić

Ministarka Bratić je izrazila žaljenje zbog revanšističkog odnosa organa bivše vlasti i čestitala nosiocima ove inicijative na istrajnosti i žrtvi.

„Vi ste najbolji čuvari demokratije i nosioci slobode. Vi ste bili ona iskra koja je pokrenula energiju promjena i čestitam vam. U ime mog ministarstva i Vlade ja vam garantujem da će se stvari pokrenuti sa mrtve tačke i da će se u budućem periodu raditi na pronalaženju najbolje lokacije i pokretanju izgradnje vrtića", poručila je Bratić.

„Državni sekretar u Ministarstvu za prostorno planiranje i održivi razvoj Aleksandar Ašanin nas je obavijestio da bi Vlada mogla pokrenuti proceduru za određivanje lokacija koje bi se određivale konkursnim rješenjem. Razmatraju se za sada dvije lokacije", poručila je Bratić.

Ona je dodala da se nada da će u najskorijem periodu na novoj lokaciji biti sagrađen novi vrtić.

Stefan Đukić, predstavnik Građanske inicijative je poručio da konačno svjedočimo plodovima borbe.

„Vrtić će biti izgrađen na novoj i boljoj lokaciji a uništeni gimnazijski park će biti obnovljen i vraćen onima kojima je pripadao -djeci i njihovim profesorima. Nadam se da će naše sledeće okupljanje ovdje biti u ljepšem ruhu, među novim stablima i u amfiteatru a da ćemo, u međuvremenu, biti u mogućnosti da zajedno sadimo i gradimo", poručio je Đukić.

Nikoleta Pavićević, jedna od predstavnica ovog pokreta je ukazala da su građani zaslužili da vide rezultate svoje borbe a to su sređeno dvorište, vrtić i čempresi.

„Borba na ulicama je za nas završena i prepuštamo institucijama sistema da riješe naš problem. Izražavamo veliko zadovoljstvo zbog pozitivnih impulsa iz oba nadležna ministarstva, zalaganja i posvećenosti ovom problemu. A mi stojimo na raspolaganju, uvijek otvoreni za pomoć i saradnju," istakla je Pavićević.

Ivana Mećikućić je kazala da se nada da više nikada neće biti u situaciji da životima brane ono što u normalnim državama brane institucije.

„Iskreno se nadam da će buduća vlast u Baru učiniti da ovaj park ne samo svojom simbolikom već i svojom ljepotom postane ponos našeg grada", poručila je Mećikućić.

Potom je ministarka Bratić sa okupljenim građanima i aktivistima ovog pokreta obišla jednu od predviđenih lokacija za gradnju budućeg vrtića.
Ona je izrazila čvrsto uvjerenje da će se u njenom kao i drugim resorima Vlade ubrzo raditi na tome da se u najbržem roku počne sa pokretanjem projekta gradnje vrtića i uređenja dvorišta gimnazije.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Ja
18.01.2021 01:53

Bratić,da se sprovede u Bosnu da tamo kod svojih ministruje.

1 1
Pavle
18.01.2021 10:16

I da tamo povede mamu i ostalu bližu i dalju rodninu.

0 1

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

REFORME penzionog sistema POTREBNE , ali bez jednostranih poteza

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.