Ponedjeljak, 18.01.2021 | 20:06
IZVOR: Kurir.rs

Bio je ribolovac, išao na test očinstva, a ovo nikad nije URADIO: Kevin Kostner proslavlja 66. rođendan

Američki reditelj i glumac koji nerijetko producira svoje filmove, Kevin Kostner, danas proslavlja svoj 66. rođendan. 




Foto: Screenshot, BBC America/You Tube

Posao njegovog oca zahtijevao je da često mijenja mjesto stanovanja, pa je djetinjstvo proveo u stalnoj selidbi. Već kao dječak pokazao je mnogo svojih talenata. Kevin je bio član crkvenog hora, pisao je poeziju, učio se kreativnom pisanju, a uz sve to trenirao je fudbal i košarku tokom srednjoškolskog perioda. 

Godine 1979. diplomirao je poslovni menadžment, a na samom početku studija pokazao je interesovanje za glumu. Najprije je išao na časove glume, a kasnije je kratko radio za jednu kalifornijsku marketinšku firmu. Jednom prilikom se slučajno susreo s glumcem Ričardom Bartonom, koji mu je savjetovao da krene putem kojim stvarno želi i ako je to gluma, da jednostavno postane glumac.

Tada se Kostner oženio sa Sindi Silvom, ženom koja mu je rodila troje djece. Vrlo brzo je dao otkaz na poslu, te sa suprugom otišao u Holivud gdje je radio na ribarskim brodovima, kao vozač kamiona i na turističkim vožnjama čije su teme bili domovi poznatih. Godine 1983. imao je sreće da se pojavi u jednoj reklami gdje su ga zapazili, pa je dobio ulogu u filmu "Velika jeza". Kostenr je ulogu u vesternu "Silverado" iz 1985. godine dobio zahvaljujući prijateljstvu sa rediteljem Lorensom Karsdanom. 

Dvije godine kasnije, Kostner je dobio pravu priliku s filmovima “Bez izlaza” i “Nedodirljivi”. Bejzbolska iskustva iz srednje škole pomogla su mu u ova dva filma: “Bull Durham” i “Polje snova”. Oba filma su postigla značajan uspjeh u bioskopima, nakon čega se Kostner posvećuje ražiranju. Vestern bajka “Ples s vukovima” nominovan je sa 12 Oskara, a osvojio ih je sedam.

Sljedeći film “Telohranitelj” s pjevačicom Vitni Hjuston, takođe je prošao izuzetno dobro. Međutim, filmovi “Savršeni svijet”, “Vodeni svijet”, i “Poštar” bili su razočarenje. Takođe, 1997. propustio je ulogu predsjednika SAD-a u ostvarenju “Air Force One”, a uloga je bila napisana baš za njega. Kostner je učestvovao i u nastanku scenarija, ali je morao da odustane od uloge zbog kašnjenja filma “Poštar”. On je tada nazvao glumca Harisona Forda i ponudio mu ulogu.

Što se tiče njegovog privatnog života, razveo se od svoje prve ljubavi, Sindi, s kojom ima troje djece, a otac je jednog vanbračnog djeteta za koje mu je utvrđeno očinstvo analizom krvi i čija je majka Bridžit Runi.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Kućni posao koji će vam POMOĆI kad ste pod STRESOM

Petak, 26.04.2024 | 18:20

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

VJEROVALI ILI NE - TRČAO na maratonu i usput popio 25 ČAŠA VINA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 17:49

Društvenim mrežama širi se video snimak sa Londonskog maratona u kojoj se vidi kako jedan od učesnika pije vino, čašu za čašom.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

FSCG SUSPENDOVAO igrača Koma zbog fizičkog napada na gledaoce

Petak, 26.04.2024 | 17:39

Disciplinska komisija FSCG suspendovala je igrača Koma Opeke Tejiri Mosesa zbog fizičkog napada na gledaoce po završetku utakmice sa Bokeljom u Kotoru.

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

Zvijezda serije "Vinova loza" ČEKA SINA - Glumac OTKRIO pol djeteta

Petak, 26.04.2024 | 17:18

Progovorio i o vjenčanju.

NAJGORE PIĆE koje možete popiti prije spavanja, a NISU NI KAFA NI ČAJ

Petak, 26.04.2024 | 17:06

Poznato je da se ne preporuča piti kafu ili čaj prije spavanja, ali postoji piće koje i više pospješuje nesanicu.