Petak, 05.03.2021 | 12:07
IZVOR: Kolektiv.me

Prijestonica od ponedjeljka organizuje dežurstva i rad od kuće

Prijestonica Cetinje organizovaće od ponedjeljka, 8. marta 2021. godine, sedmična dežurstva i rad od kuće, kako bi se i kroz ove mjere doprinijelo da se aktuelna epidemiološka situacija u gradu stavi pod kontrolu. Mjere koje će se primjenjivati u organima lokalne samouprave i javnim preduzećima čiji je osnivač Prijestonica Cetinje donesene su na preporuku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.
Foto: arhiva, Kolektiv.me

"Preporuka Ministarstva je da organi lokalne samouprave i javna preduzećima podijele zaposlene u dva tima, na način da nadređeni i najbliži saradnik ne mogu biti u istom timu. Nije dozvoljeno mijenjanje između članova timova osim u izuzetnim situacijama, a o svim izmjenama treba obavijestiti neposrednog rukovodioca. Rad je organizovan tako da sedmicu jedan tim radi od kuće, a drugi iz kancelarije. Nakon toga timovi se rotiraju".

Radno vrijeme Prijestonice Cetinje biće po ustaljenom režimu od 7 do 15 časova svakog radnog dana. Svi zaposleni su u obavezi da budu dostupni putem mobilnih telefona i elektronske pošte u svakom trenutku tokom trajanja radnog vremena.

"Članovi različitih timova ne smiju se sastajati. Svi sastanci između članova dva tima održavaju se onlajn ili putem telefona. Svaki nadređeni je odgovoran za uspostavljanje režima rada tima uzimajući u obzir obavljanje poslovnih procesa, mjere zaštite i zdravlja na radu, kao i pojedinačne situacije, specifičnosti, radne potrebe i uslove članova tima. Potrebno je voditi računa da određene jedinice u okviru službi, poput arhive ili računovodstva, prilagode rad kako bi poslovni procesi nesmetano funkcionisali. Građanski biro Prijestonice Cetinje radiće sa strankama od 10 do 12 časova. Interna komunikacija između organa lokalne samouprave i Građanskog biroa obavljaće se kao u redovnim okolnostima, od 7 do 15 časova", ističu iz prijestonice.

Zaposleni imaju obavezu da obavijeste nadređenog u slučaju potvrđenog obolijevanja od COVID-19.

"Ista obaveza je i u slučaju obolijevanja njegovih ili njenih bliskih kontakata, kao što su članovi porodice. Zaposleni sa simptomima respiratorne infekcije moraju ostati kod kuće i otvoriti bolovanje ili raditi od kuće. Ako zaposleni počne da se osjeća loše na poslu, treba da ode kući bez odlaganja. Dobrovoljni rad iz kancelarije je moguć uz primjenu jasnih pravila socijalnog distanciranja, nošenja maski, higijene i bezbjednosti. Potrebe timova i pozicija sa specifičnim radnim procesima imaće prioritet za rad iz kancelarije. Svi zaposleni moraju da nose zaštitne maske tokom boravka u službenim prostorijama u skladu s uputstvima za njihovu pravilnu upotrebu i odlaganje", zaključeno je u saopštenju prijestonice.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

URA pozdravila ZABRANU radova na Ljuboviću: "Sada pristupiti sanaciji devastiranog brda"

Srijeda, 21.04.2021 | 15:52

Ministarstvo ekologije i urbanizma danas je zabranilo dalje radove na brdu Ljubović, nakon višednevnih protesta građana i javnih poziva Građanskog pokreta URA, kao jednog od konstituenata vlasti.

NAJSKUPLJI RAZVOD ikada: Bivša supruga ruskog oligarha dobila preko 500 MILIONA EURA

Srijeda, 21.04.2021 | 15:36

Bivša žena ruskog oligarha danas je u najskupljoj brakorazvodnoj parnici ikada dobila čak 453 miliona funti (504 miliona eura).   

Ministarstvo ZABRANILO GRADNJU saobraćajnice u podnožju Ljubovića

Srijeda, 21.04.2021 | 15:21

Urbanističko-građevinski inspektor Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma donio je rješenje kojim se investitotru “Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice” zabranjuje građenje saobraćajnice u podnožju Ljubovića.    

SEDAM ključnih GREŠAKA Superlige: Da li se zbog ovoga raspala nakon samo TRI dana?

Srijeda, 21.04.2021 | 15:15

Analitičari tvrde da je bila osuđena na propast...

Gest Glavnog grada Podgorice i kompanije Voli: Pokloni za sve ABA 2 učesnike

Srijeda, 21.04.2021 | 15:15

Svi učesnici završnog turnira ABA 2 lige u Podgorici izrazili su zadovoljstvo organizacijom takmičenja, koje se od ponedjeljka održava u našem glavnom gradu.

Promovisana monografija o 55 godina KIC-a “Budo Tomović”: "Zauvijek mlado srce kulture grada"

Srijeda, 21.04.2021 | 15:05

Jedna od naistaknutijih ustanova kulture u Crnoj Gori, Kulturno - informativni centar “Budo Tomović” upriličila je predstavljanje monografije “Semper iuvenis 2” - Zauvijek mlad, a u okviru obilježavanja značajnog jubileja - 55 godina uspješnog i plodnog rada ove institucije.

Planirani RADOVI NA MREŽI za petak 23. april

Srijeda, 21.04.2021 | 14:58

Zbog planiranih radova na mreži, u petak 23. aprila, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Đukanović o potpisivanju ugovora sa SPC: Moramo znati na šta se CG obavezuje

Srijeda, 21.04.2021 | 14:40

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, ocijenio je da je jako dobro što se primičemo potpisivanju ugovora sa SPC i podsjetio da je prethodna vlada potpisala ugovore sa vjerskim zajednicima.

Budite oprezni: Ove BAKSUZNE datume u 2021. trebalo bi da "PRESPAVATE"

Srijeda, 21.04.2021 | 14:26

Ono što astrolozi takođe predlažu tokom punog Mjeseca jeste da izbacite "smeće" iz kuće, misli, srca.

Njima sve sa novcem ide od ruke: TRI horoskopska znaka koja uvijek imaju NOVCA

Srijeda, 21.04.2021 | 14:06

Suđeno im je da uvijek imaju novac.