Subota, 03.04.2021 | 15:05
IZVOR: stil.kurir.rs

OVIH pet bjuti rituala pomažu u održavanju PRIRODNE LJEPOTE!

Gledajući orijentalne djevojke, nemoguće je obuzdati divljenje: koža im je glatka i baršunasta, a kosa gusta i sjajna. 




Foto: Ilustracija, pexels.com

Ovo u velikoj mjeri zavisi od genetike, ali niko ne zaboravlja na tajne ljepote koje se prenose generacijama.

Otkrivamo koje rituale orijentalnih djevojaka vrijedi isprobati kako biste očuvale prirodnu ljepotu.

Čistite lice ružinom vodom

Vjekovima djevojke sa tog podneblja u svojim ritualima ljepote koriste ružinu vodu koja ima svojstva čišćenja, toniranja i liječenja. Prilično je svestrana: pogodna je za sve tipove kože i može se koristiti kao micelarna voda, tonik ili osvježavajući sprej u posebno vrućim danima. Ako svakodnevno koristite ružinu vodu, s vremenom će vaša koža prestati da se zateže, upala će prestati. Ružina voda se takođe može koristiti za njegu kose: prskajte je po cijeloj dužini, čekajući prirodno sušenje, ili na koren kose, nakon čega slijedi masaža vlasišta. Ovo će obezbijediti intenzivnu hidrataciju i lako češljanje kose, kao i povećani protok krvi u folikule dlake i, shodno tome, ubrzani rast.

Organizujte detoksikaciju tijela

Nezaobilazna komponenta rituala ljepote u tradicionalnom hamamu je marokanski sapun koji se priprema na bazi prirodnih ulja: za osnovu se uzima maslinovo ulje, a zatim se dodaje ostatak po izboru - argan, eukaliptus, lavanda, jojoba ili ilang-ilang. Sastav može sadržati i druge sastojke poznate arapskim zemljama, poput sjemena arapske piskavice ili lišća žalfije. Masažnim pokretima se nanosi na kožu, ostavlja 5-10 minuta i ispere toplom vodom. Djeluje kao piling: nježno otklanja mrtve ćelije, ublažava upale i normalizuje rad lojnih žlijezda, hidrira i njeguje kožu, ujednačava njenu strukturu, pružajući aromaterapijski efekat kao bonus.

Napravite maske od gline

Orijentalne djevojke vole maske na bazi marokanske ljekovite gline za primijetnu transformaciju kože u nekoliko minuta. Efikasnost proizvoda dokazala je istraživačka kompanija International Research Services Inc. (IRSI). Uprkos sposobnosti da efikasno izvlači toksine iz kože, gasul glina uopšte ne isušuje kožu. Naprotiv, smanjuje suvoću, nježno čisti i sužava pore, poboljšava elastičnost i boju kože i zaglađuje fine bore. 

Koristite ulja

Prirodna ulja su jedan od najomiljenijih proizvoda za ljepotu među orijentalnim ženama. Prioritet su argan, sjeme crnog susama, slatki bademi, libanski lješnici, crna kafa, sjeme lovorike i mušmule. Ova ulja su pravi multitaskeri: mogu se koristiti za njegu, hidriranje i podsticanje rasta kose, kao i za opuštajuću masažu tijela. Dajte prednost nerafinisanim uljima prvog hladnog presovanja - dobijaju se presovanjem sirovog proizvoda bez termičke i hemijske obrade, što vam omogućava da sačuvate korisna svojstva.

Ne zaboravite na parfeme

Arapska parfimerija, zasnovana na esencijalnim uljima, pleni izraženim senzualnim aromama. U njima se jasno osjećaju note ruže, bijelog mošusa, jasmina, šafrana, ambera, ouda, zrna tonke, smirne i vetivera. Najzanimljivija su čista esencijalna ulja koja se mogu koristiti ne samo kao parfemi, već i kao dodaci aromama u masažnim uljima za njegu lica, tijela i kose.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Kućni posao koji će vam POMOĆI kad ste pod STRESOM

Petak, 26.04.2024 | 18:20

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

VJEROVALI ILI NE - TRČAO na maratonu i usput popio 25 ČAŠA VINA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 17:49

Društvenim mrežama širi se video snimak sa Londonskog maratona u kojoj se vidi kako jedan od učesnika pije vino, čašu za čašom.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

FSCG SUSPENDOVAO igrača Koma zbog fizičkog napada na gledaoce

Petak, 26.04.2024 | 17:39

Disciplinska komisija FSCG suspendovala je igrača Koma Opeke Tejiri Mosesa zbog fizičkog napada na gledaoce po završetku utakmice sa Bokeljom u Kotoru.

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

Zvijezda serije "Vinova loza" ČEKA SINA - Glumac OTKRIO pol djeteta

Petak, 26.04.2024 | 17:18

Progovorio i o vjenčanju.

NAJGORE PIĆE koje možete popiti prije spavanja, a NISU NI KAFA NI ČAJ

Petak, 26.04.2024 | 17:06

Poznato je da se ne preporuča piti kafu ili čaj prije spavanja, ali postoji piće koje i više pospješuje nesanicu.