Utorak, 04.05.2021 | 15:00
IZVOR: Kolektiv.me

Concerto di Primavera - Proljećni koncert CNP-a

Concerto di Primavera (Proljećni koncert Crnogorskog narodnog pozorišta) program je, koji pored već najavljenih predstava, čini majski repertoar CNP-a.




Foto: CNP

Koncerti na kojima će nastupiti eminentni muzički umjetnici – Alessia Thais Berardi, sopran, i maestro Oleksij Molčanov, pijanista, biće održani na Velikoj sceni 12. i 14. maja u 20 sati.

Program koncerta čine operske arije i kamerna muzika poznatih kompozitora Đoakina Rosinija, Erika Satija, Gaetana Donicetija, Franca Lehara, Frederika Šopena, Šarla Gunoa,  Đakoma Pučinija, Džordža Fridriha Hendla, Ernesta de Kurtisa.

Alessia Thais Berardi je rođena u Rimu gdje je i diplomirala na konzervatoriju “Santa Cecilia” na odsjeku operskog pjevanja, a usavršavanje nastavila na „Conservatoire à Rayonnement Régional” u Parizu, na kojem je 2015. godine stekla diplomu za koncertno izvođenje. Nastupala je na najvažnijim pozorišnim scenama u Evropi kao što su:  “Opéra Garnier” u Parizu, “Teatro San Carlo” u Napulju, “Teatro Argentina” u Rimu, “Teatro Vespasiano” u Rietiju, “Schlosstheater Schönbrun u Beču, “Puccini Festival” u Torre del Lago, “Politeama Greco” u Lecceu i “Giordano” u Foggii. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, poput glavne nagrade na međunarodnom takmičenju “Tito Schipa” 2018. godine, počasne nagrade na takmičenju “Les Maîtres du Chant” u Parizu 2018. godine i glavne nagrade na “Music Ferret Open” 2021. godine. Alessia Thais Berardi živi i radi između Pariza i Rima. 

Oleksij Molčanov je rođen u Rusiji, a srednju muzičku školu i Državni konzervatorijum je završio u Kijevu, u Ukrajini. Po završetku školovanja počeo je da se bavi pedagogijom uporedo sa koncertiranjem. Vrijedi zabilježiti turneje sa recitalima po Ukrajini i Libanu, nastup u Švajcarskoj, koncerte sa brojnim orkestrima, a poseban značaj ima saradnja u klavirskom duu sa V. Muravskim u periodu 1988-1992. godine.

Od 1999. godine živi i radi u Crnoj Gori. Svoj profesionalni i umjetnički angažman uspješno nastavlja na svim značajnim scenama širom zemlje i u inostranstvu. Kao solista, i u kamernim sastavima sa eminentnim umjetnicima, ostvario je veliki broj projekata. Dovoljno je spomenuti imena flautista: L. Jovanovića, H. Guolianga, D. Gavrića, Ž. Lekić, M. Lipovšek, N. Paklar, trubača T. Kerekeša, hornistu B. Lipovšeka, fagotiste K. Sensteveolda i N. Jankovića, oboiste G. Porrata, i N. Ristića, klarinetiste O. Popovića, V. Klenkovskog i S. Molčanovu, trombonistu A. Benčića, violiniste J. Nadržickog i K. Akejnikovu, violiste P. Langgartnera, H. Kefera, M. Bereznickog, I. Vukčevića i P. Veličkovića, violončeliste A. Rudina, V. Uzura, I. Perazića, A. Latkovića i E. Vučeković-Veith.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SVEČANO OTVARANJE manifestacije “Dani Dragana Radulovića” u petak u KIC-u

Srijeda, 24.04.2024 | 16:40

Svečano otvaranje manifestacije "Dani Dragana Radulovića" održaće se u petak, 26. aprila, u 11 časova, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Manifestaciju će otvoriti gradonačelnica Podgorice  Olivera Injac, a u programu će nastupiti djeca iz Umjetničkog ateljea "Arlekin" i hor "Zvjezdice", saopštili su iz Glavnnog grada. 

Koncert Folklornog ansambla “Budo Tomović” u Velikoj sali KIC-a

Srijeda, 24.04.2024 | 09:16

Sedamdeset osam godina uspješnog postojanja, Folklorni ansambl „Budo Tomović” obilježiće koncertom koji će biti održan u četvrtak, 25. aprila, na velikoj sceni KIC-a, u 20 sati

Ministarka Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 13:33

Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.