Četvrtak, 10.06.2021 | 20:25
IZVOR: vijesti.me

Krivokapić: DF ucjenjuje Vladu oko budžeta, a na ŠTETU građana

Premijer je kazao da bi Vladu ocijenio trenutno četvorkom i da je to motivacija da budu još bolji...




Foto: gov.me/S.Matić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je kazao da ni 200 dana nije dovoljan period da se na pravi način sve analizira.

Naveo je da je program rada Vlade za 2021. takav da je sve mjerljivo i da će vladina služba prezentovati urađeno kada bude tačno 200 dana Vlade.

"Niko nije vjerovao projektnim ciljevima koje smo postavili u borbi protiv pandemije, ali evo vidi se da ćemo 15. juna imati realizovan plan od 30 odsto vakcinisanih", kazao je Krivokapić.

On je podsjetio na negativnu kampanju koja je vođena protiv Vlade kada je bila u pitanju borba sa pandemijom i da su pokazali strateško djelovanje i pomak.

Krivokapić je naveo da su kroz pakete pomoći opredijelili 160 miliona eura za pomoć privredi i građanima, a da se nada da će turistička sezona biti i bolja od projektovane budžetom.

Premijer je kazao da bi Vladu ocijenio trenutno četvorkom i da je to motivacija da budu još bolji.

Krivokapić je naveo da su se opredijelili za rizik privremenog finansiranja da bi mogli da naprave programski budžet sa softverskim rješenjima koja su postojala, ali nisu primjenjivana i da je zbog toga taj proces trajao duže.

Na pitanje koga smatra odgovornim za to što budžet još uvijek nije usvojen, Krivokapić je rekao da smatra one koji ucjenjuju Vladu u vezi sa glasanjem o budžetu.

"Demokratski front je od početka krenuo u priču koja je pomalo nekorektna. Krenuli su u optužbe odmah nakon izglasavanja Vlade, čak i tokom izglasavanja je bilo političkog licemjerja. Zakon o budžetu omogućava funkcionisanje svih građana", poručio je Krivokapić.

Na pitanje da li on osjeća odgovornost zbog budžeta, Krivokapić kaže da su radili predano, ali da nijedno rješenje koje su predali nije prihvaćeno od strane određenih poslanika i da to nije korektno jer se radi o pogrešnim očekivanjima.

"Da ja nisam predvodio listu, ne bi se desile promjene u Crnoj Gori. Nisam ja najzaslužniji, ali sam ja uradio sve sa moje strane...", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Vlade kaže da se nije pokajao i da je posao vođenja Vlade najodgovorniji posao koji se može imati, a da se političke partije uglavnom vode rejtinzima.

Navodi da nema podatke zbog čega je DF odlučio da ipak glasa za budžet i da nema saznanja da je oko toga posredovao mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Krivokapić kaže da pokojni mitropolit Amfilohije nije učestvovao u formiranju Vlade na nivou imena, ali da je bio zainteresovan da se Vlada formira, izmijeni Zakon o slobodi vjeroispovjesti, ali i da se ne smanjuju plate i penzije.

Premijer kaže da samo brine o svim građanima bez izuzetka i da ne kalkulišu kakva će biti reakcija političkih partija.

"Možda je naš najslabiji dio odsustvo promocije ostvarenih rezultata", navodi Krivokapić.

Krivokapić je podsjetio da osim potpredsjednika Dritana Abazovića u Vladi nema političara i da oni ne razmišljaju politički.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Lesi
10.06.2021 22:29

Tim nesrećnim DF -om upravlja Vučić , a oni su mali kučići tj.kućni ljubimci .

0 2
Demohriscanska
12.06.2021 00:24

Ubijedjen sam da Krivokapic vuce poteze da unisti df i da njihovo biracko tijelo nabaci uri, demokratama i novoj demohriscanskoj partiji ali nije statisticki izracunao koliko je df imao% kad su najlosije stajali, a u toj varijanti inat moze da spoji i nespojivo !

0 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.