Četvrtak, 09.12.2021 | 11:48
IZVOR: Kolektiv.me

Iz Boljšoj teatra balet Krcko Oraščić na VELIKOM platnu bioskopa Cineplexx Delta City

Jedan od najvećih klasika na svijetu, Krcko Oraščić, biće prikazan na velikom platnu bioskopa Cineplexx Delta City u nedjelju, 12. decembra sa početkom u 16 časova.




Foto: Cineplexx Delta City

Boljšoj teatar, simbol izvrsnosti u baletu, stekao je gotovo mitsku reputaciju. Njegovi počeci sežu u daleku 1776. godinu, vrijeme carske Rusije.

Tokom 20. vijeka isprofilisao je svoj tipičan atletski stil i danas se može pohvaliti s plesačkim zvijezdama poput Svetlane Zakharove, Nine Kaptsove, Svetlane Lunkine, Marije Aleksandrove, Ruslana Skvortsova, Dejvida Holberga, Nikolaja Tsiskaridžea i Mikhaila Lobukhina.

Njihova virtuoznost dotakla je srca publike širom svijeta. Umjetnički direktor Teatra Sergej Filin uspješno se oslanja na dugu tradiciju kompanije i prenosi je u kontekst današnjice. Boljšoj teatar ostaje nedodirljiva baletna referenca današnjice.

Uz legendarnu muziku Čajkovskog i očaravajuće scene i kostime, ova prelijepa zimska bajka će zasijeniti mnoge ljubitelje ove umjetnosti. 

"Na Badnje veče, Marija i njena cijela porodica su se okupili oko božićnog drveta da proslave Božić. Ona dobija magični poklon od svog kuma Droselmajera i uskoro ova Badnja noć će neočekivano promijeniti tok njenog života. Marijina nova lutka oživljava i vodi je u vrtoglavu avanturu.

Izuzetno djelo Čajkovskog, kojeg oživljavaju igrači Boljšoj baleta, donosi zadovoljstvo za srce i uši ljubiteljima muzike svih generacija. Doživite ovaj praznični klasik u društvu cijele porodice zajedno sa Marijom i njenim princem Krckom Oraščićem na velikom platnu", stoji u saopštenju Cineplexx- a.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Cineplexx Specijal i novi bioskopski repertoar

Utorak, 30.04.2024 | 16:08

Redovna bioskopska akcija Cineplexx Specijal biće održana u ponedjeljak, 6. maja, umjesto uobičajenog termina – prve nedjelje u mjesecu, zbog prazničnog radnog vremena. Bioskop Cineplexx obradovaće svoju publiku u ponedeljak, kada će se u sklopu akcije CINEPLEXX SPECIJAL ulaznice za izabrane filmske naslove naći po sniženoj cijeni od 2,50€! Publika će imati priliku da uživa u ovim popularnim filmskim naslovima : Istjerivači duhova: Ledena prijetnja, Jorgovani, Prvo predskazanje, Godzila x Kong, kao i animirani film za najmlađu publiku, Nojeva barka. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Super subota i svi filmovi po cijeni ulaznice od 2,00€ u bioskopu Big Fashion!

Srijeda, 17.04.2024 | 15:04

Bioskop Cineplexx Big Fashion obradovaće svoju publiku u subotu, 20. aprila, kada će se u sklopu akcije SUPER SUBOTA ulaznice za sve filmske naslove na repertoaru naći po sniženoj cijeni od 2,00€! Publika će imati priliku da uživa u najnovijim filmskim naslovima po super povoljnoj cijeni. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ČETIRI nova filma na repertoaru bioskopa Cineplexx

Srijeda, 10.04.2024 | 13:19

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Cineplexx specijal i novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx Big Fashion

Srijeda, 03.04.2024 | 13:30

Nedjelja je dan za odmor, porodicu, prijatelje i naravno, za uživanje u čarobnom svijetu filma.

“Srce mi je trenutno slomljeno, mislim da Princ Vilijam i Kejt Midlton prolaze kroz pakao"

Subota, 04.05.2024 | 14:18

Amaja Arieta je prijateljica princa Vilijama i princeze Kejt Midlton, koja je otkrila neke detalje o njihovom privatnom životu.

Rajan Gosling na UDARU KRITIKA zbog filma: "Sramno, šta je smiješno u porodičnom nasilju?"

Subota, 04.05.2024 | 13:51

Jedan mali dio dijaloga u filmu The Fall Guy izazvao je kritike premda se film još nije pojavio u bioskopima.

Direktor Evrolige najavio: Partizan, Crvena zvezda, Valensija, Virtus ili Alba ostaju BEZ Evrolige

Subota, 04.05.2024 | 13:21

Direktor Evrolige, Paulijus Motiejunas je, u velikom intervjuu za španski "As" kazao da će neko od klubova bez licence ostati bez ovog takmičenja naredne sezone.

I to se dešava - Muškarac vozio Teslu i zaspao, uspio da se probudi tek nakon 40 KILOMETARA

Subota, 04.05.2024 | 12:39

Scene o kojima se najčešće govori u Americi stigle su i na evropske puteve.

Mandić: Vaskrs nas uči da je molitva za mir i blagostanje najbolja odbrana koju kao vjerni ljudi imamo

Subota, 04.05.2024 | 12:14

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima uz želju da vaskršnje dane provedu u zdravlju, miru i sreći.

Abazović: Država od trajekta za godinu prihodovala više od OSAM MILIONA EURA

Subota, 04.05.2024 | 12:01

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, saopštio je da je država od trajekta za godinu prihodovala više od osam miliona eura.

FOTO: Gudelj hitno operisan - Anastasija objavila fotografiju iz doma, pokazala kako se fudbaler oporavlja

Subota, 04.05.2024 | 11:44

Anastasija Ražnatović podijelila je fotografiju svog muža, Nemanje Gudelja iz porodičnog doma i pokazala kako se oporavlja, posle operacije.

SLABIJI ZEMLJOTRES registrovan u Crnoj Gori

Subota, 04.05.2024 | 11:06

Zemljotres jačine 2,7 stepena zabilježen je u Crnoj Gori.

Neobičan recept, a priprema se lako - PALAČINKE iz rerne su neodoljive

Subota, 04.05.2024 | 10:49

Svi znamo da se palačinke spremaju u tiganju i tako im i pristupamo. Ali postoje i malo drugačije palačinke koje se spremaju u rerni. Recept za palačinke iz rerne je za mnoge neobičan, a lako se sprema.

Imate Android? Prijeti vam OPASAN VIRUS, ovo je način da zaštitite svoj uređaj

Subota, 04.05.2024 | 10:15

Za korisnike koji su zabrinuti zbog ažuriranja svoje Chrome aplikacije, UniladTech izlistao je korisne korake kako biste osigurali bezbjednost svog uređaja.