Četvrtak, 22.09.2022 | 12:13
IZVOR: nova.rs

NEOČEKIVANO: Federer otkrio šta će RADITI kada završi karijeru

Jedno od velikih teniskih pitanja je šta će Rodžer Federer raditi od subote, kada će i zvanični biti u igračkoj penziji. Za sada to ne zna ni on, ali je dJelimični odgovor već dao.




Foto: Youtube screenshot/beIN SPORTS Asia

Tenis ne smije da dozvoli da izgubi svoje najprepoznatljivije lice. Rodžer Federer ne smije da ode u ilegalu i da se pojave tek povremeno i tek kada se neki od turnira sjeti da ga pozove.

Za razliku od mnogih velikana neće se potpuno udaljiti od tenisa (kada ste posljednji put vidkeli Pita Samprasa negdje?), neće odlučiti da sada nadoknadi sve što mu je u privatnom životu nedostajalo do ovog momenta.

„Samo želim da navijači znaju da neću biti duh, smiješno je jer sam pričao sam sa Bjonom Borgom prije početka turnira i rekao mi je da se nije vratio na Vimbldon 25 godina. To boli na neki način svakog teniskog navijača, mislim potpuno je razumljivo njegov život, njegovi razlozi, ali mislim da ja neću biti takav tip.

Tenis mi je dao previše, bio sam oko ove igre predugo, zaljubio sam se u previše stvari, volim da vidim ljude opet. I to želim da navijači znaju, vidjećete me opet, samo nikada više kao igrača. E sad, šta ću raditi, koja će mi uloga biti to još ne znam, ali još ću razmisliti o tome“, rekao je Federer.

To je ono dugoročno, a kratkoročno je bio još jasniji.

„Nisam zadovoljan, ali sam srećan zbog odluke da završim karijeru. Znam da je to prava, prošlo je par mjeseci, bilo je stresno da ne procuri jer su svi stalno pitali kada se vraća Rodžer, kakva su mu koljena. Čitaću mnogo stvari koje ste pisali, televizijski sadržaj koji ste pravili. Dobro je što sam rekao u četvrtak jer su ljudi mogli da dođu u London, od tada sam samo trenirao. Proveo sam vrijeme sa djecom, sa svakodnevnim životom. Želim to da uradim, da se vidim sa svima, a onda sa odem na odmor sa porodicom. Savršen je trenutak da pričam sa Mirkom i sa Lejver kup timom da vidimo šta ćemo dalje“, rekao je Švajcarac i tako potvrdio da je vrijeme da vidi kakvu su sliku mediji pravili o njemu prethodnih godina.

Niko donedavno nije zapravo očekivao da će Federer postati trener, djelovalo je da je preveliki egocentrik da bi mogao da savjetuje nekog drugog, a onda se pojavio snimak njegovog razgovora sa Nadalom (možda zato što je u pitanju baš Španac, ali Rodžer je bio maestralan). Sada je dobro što Federer neće potpuno nestati sa ATP tura, što uostalom niko nije ni želio da se desi, ali nije bilo očekivano da će Federer razmatrati da bude sve od direktora, preko čelnika ATP, pa sve do trenera…

Dakle, od pozicije direktora turnira, sve do trenera sve opcije su otvorene za Švajcarca. Ipak, bilo bi čini se najprirodnije da se Federer posveti treniranju jer rijetko ko bi mogao nekome da udeli bolje savjete od čoveka koji je osvojio 103 titule (20 grend slem trofeja) i koji je potukao sve moguće rekorde koji su postojali prije njega.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Euro Neuro
26.09.2022 09:59

Sada ce biti zauzet brojanjem para koje je inkasirao .

2 0

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako da skinete pečat sa jaja? Potrebne su vam DVIJE STVARI

Srijeda, 01.05.2024 | 16:42

Bližimo se Velikom petku, danu kada farbamo jaja za predstojeći praznik Vaskrs. Uveliko su domaćice opremljene svime što im je potrebno za ovaj proces, a posebno jajima.

Da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje? Saznajte uz pomoć OVOG TRIKA

Srijeda, 01.05.2024 | 16:09

Uradite ovaj jednostavan test i saznajte da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

FOTO: Pogledajte - Pojačan saobraćaj na GRANIČNIM PRELAZIMA

Srijeda, 01.05.2024 | 12:07

Prvomajske i vaskršnje praznike, mnogi su iskoristili da se odmore i otputuju.