Srijeda, 23.11.2022 | 15:35
IZVOR: sarajevo.ba

NIKAD ne biste pretpostavili: Na šta fudbaleri troše BOGATSTVO - Zlatan Ibrahimović je POBJEDNIK

Fudbal je vjerovatno najprofitabilniji sport i nije ni čudo što je privreda izgradila cijelu industriju oko njega.




Foto: YouTube screenshot/The Late Late Show with the James Cordon

Prirodno je da su i fudbaleri najplaćeniji sportisti, a evo kako oni troše svoje bogatstvo, piše Kurir.

Najplaćeniji igrač na svijetu je Kristijano Ronaldo koji zarađuje 31 milion eura po sezoni, zatim je tu Gareth Bale, pa Lionel Mesi, a onda i Zlatan Ibrahimović sa 7 miliona eura zarade po sezoni.

Vile, automobili i luksuzna roba

Ispostavilo se da fudbaleri vole kuće. Dok Nejmar Junior posjeduje kuću u blizini Versajske palate, David de Gea je kupio vilu u Španiji.

Pored luksuznih kuća, fudbaleri obožavaju isto tako luksuzne automobile. Tako je Manuel Neuer kupio sebi Audi RS6 Avant koji košta preko 101 hiljada funti, dok Mario Balotelli vozi Bentlija koji ga je koštao oko 172.019 funti.

Bogatstvo se troši i na nakit, brendiranu odeću, a ponajviše na luksuzne satove koji koštaju čitavo bogatstvo.

Za Zlatana Ibrahimovića kažu da crkvu u Stokholmu naziva svojim vlasništvom. Ima plan da jednu zgradu pretvori u stanove i tako uloži u svoj penzioni fond.

Priča se da je fudbaler Didier Drogba kupio rudnik zlata u vrijednosti od 52.343.530 funti u želji da pametno ulaže svoj novac.

Wayne Rooney obožava trkačke konje, a suprugi je poklonio jednog vrijednog 103.187 funti.

Ali ne misle svi fudbaleri samo na sebe. Ima i onih koji veliko bogatstvo daju u dobrotvorne svrhe. Jedan od njih je i Wilfried Zaha koji je donirao 10% svoje mjesečne zarade u dobrotvorne svrhe. On je od prve plate zarađene kao profesionalni fudbaler počeo da donira. Najviše njegovih donacija ide na sirotišta.

I Kristijano Ronaldo nije škrt. Naprotiv, on se smatra jednom od najmilosrdnijih fudbalera, a tome u prilog ide i njegova velika donacija od 89.000 funti 2013. godine koju je donirao za Crveni krst. 2014. godine kada je njegov tim osvojio Ligu šampiona, Ronaldo je dobio bonus od 450.000 funti koje je fudbaler dao direktno u dobrotvorne svrhe.

Kada je Indoneziju pogodio razoran zemljotres, Ronaldo je odlučio da ode lično tamo i pomogne ljudima jer je tokom vijesti vidio u prilogu nesretnog dječaka koji sjedi usred ruševina, dok je na njemu bio dres sa Cristiana Ronalda.

Postoji i priča o dječaku koji se 2009. godine borio sa rakom. Ronaldo je njegovu porodicu smjestio u hotel, a djetetu platio liječenje u privatnom medicinskom centru godinu dana. Dječak je nažalost preminuo 2013. godine.

Mohamed Salah je egipatski profesionalni fudbaler koji je poznat po tome što je osnovao fondaciju koja je finansijski pomogla oko 450 porodica.

Kada je egipatska ekonomija prolazila težak period, Mohamed je vladi donirao 234.000 funti. Nakon terorističkog napada u Kairu 2019. godine, u kojem je stradao Nacionalni institut za rak, Mohamed je donirao 2,5 miliona funti iz svog džepa za popravku Instituta.

Izgleda da se iza raskošnih života slavnih fudbalera krije toplo srce.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

VJEROVALI ILI NE - TRČAO na maratonu i usput popio 25 ČAŠA VINA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 17:49

Društvenim mrežama širi se video snimak sa Londonskog maratona u kojoj se vidi kako jedan od učesnika pije vino, čašu za čašom.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

FSCG SUSPENDOVAO igrača Koma zbog fizičkog napada na gledaoce

Petak, 26.04.2024 | 17:39

Disciplinska komisija FSCG suspendovala je igrača Koma Opeke Tejiri Mosesa zbog fizičkog napada na gledaoce po završetku utakmice sa Bokeljom u Kotoru.

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

Zvijezda serije "Vinova loza" ČEKA SINA - Glumac OTKRIO pol djeteta

Petak, 26.04.2024 | 17:18

Progovorio i o vjenčanju.

NAJGORE PIĆE koje možete popiti prije spavanja, a NISU NI KAFA NI ČAJ

Petak, 26.04.2024 | 17:06

Poznato je da se ne preporuča piti kafu ili čaj prije spavanja, ali postoji piće koje i više pospješuje nesanicu.

Nikolić: 35 poslanika UPUTILO inicijativu Spajiću da donese ODLUKU o KOSPONZORSTVU prijedloga Rezolucije o Srebrenici

Petak, 26.04.2024 | 16:52

Poslanik DPS-a, Andrija Nikolić saopštio je da su 35 poslanika Skupštine uputilo je pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući vladu na čijem je čelu, da bez daljeg odgadjanja, donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.