Petak, 25.11.2022 | 10:12
IZVOR: Kolektiv.me

Nisi sama – Kompanija Meridianbet ima važnu poruku za sve žene žrtve nasilja

Ulica, radno mjesto, dom...




Foto: Meridian

Četiri od pet žena doživjelo je neki oblik nasilja na javnom mjestu. Seksualno ili fizičko nasilje pogađa svaku treću ženu, dok je svaka peta doživjela nasilje na internetu. Čak 50% žena iskusilo je neki vid seksualnog uznemiravanja na poslu! Nasilje nad ženama se manifestuje na različite načine i oblike, i ne čini ga samo fizičko.

Prijavi nasilje! Tiče se svakog od nas. Potraži pomoć za sebe ili žrtvu koju poznaješ.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se svakog 25. novembra, a statistika je zabrinjavajuća. U porastu je broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici - samo tokom predhodne dvije godine evidentirano je čak 30% više prijava u odnosu na raniji period.

Porodično nasilje i nasilje nad ženama dolazi u različitim oblicima, najčešće je teško uočljivo i predstavlja jedno od najzastupljenijih oblika nasilja na svijetu. Navikli smo da se o njemu govori tek kada dospije u centar medijske pažnje, poprimi ozbiljne posledice ili postane još jedna tragična vijest iz crne hronike.

Život u strahu, sa odsustvom samopoštovanja i samopouzdanja, znači i da se žene teško odlučuju da zatraže pomoć ili prijave nasilje. Nasilje nad ženama ne smije biti tabu tema, niti problem žrtve.

Prijavi nasilje! Tiče se svakog od nas. Potraži pomoć za sebe ili žrtvu koju poznaješ.

Kompanija Meridianbet je, kako bi i ovoga puta dala svoj doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama i podizanju svijesti o preventivnom djelovanju nadležnih institucija, kao generalni sponzor podržala projekat "Šejla - dokumentarni film".

Film govori o mladoj ženi Šejli, koja je prije više od godinu dana, usled neblagovremenog djelovanja nadležnih institucija ubijena na kućnom pragu.

Pretpremijera filma, kao i prateća panel diskusija, održane su 21.11.2022. u  Evropskoj kući u Podgorici.

Cilj ovog projekta jeste da inspiriše institucije da unaprijede profesionalnost i odgovornost, prije svega u domenu preventivnog djelovanja, a film je posvećen svim ženama žrtvama nasilja.

Kompanija u kojoj dame imaju glavnu riječ

Meridianbet sopstvenim primjerom i modelom poslovanja na više od 30 svjetskih tržišta pokazuje da joj je ravnopravnost korporativna politika, a ne skup lijepo napisanih riječi, a rodnu ravnopravnost shvata kao svakodnevnu borbu za podizanje standarda za ekonomsko osnaživanje žena.

Kao dominantno tehnološka kompanija i mjesto za talente, menadžment kompanije Meridianbet čini više od 55% žena, što znatno premašuje najnaprednije DE&I metrikei standarde. Ovaj broj je još veći na tržištima Afrike i Južne Amerike, gdje dame vode neke od glavnih sektora u 62%, odnosno 56% slučajeva.

Dame su proporcionalno zastupljene u svim segmentima poslovanja – HR, marketing, maloprodajna mreža, razvoj softvera, što pokazuje da rodna ravnopravnost nije moguća bez ekonomskog osnaživanja žena.

Slogan UN „Rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sjutra“ je svakodnevna praksa u Meridianbet.

Nasiilje nema opravdanje, prijavite nasilnike!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUTSIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.

Poznati glumac NEPREPOZNATLJIV - "Izgleda mnogo STARIJE" (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 20:25

Holivudski glumac Pirs Brosnan trenutno radi na novom filmu Giant, a fotografije sa seta su brzo obišle svijet.

Abazović o odluci USTAVNOG SUDA - To je SATISFAKCIJA, ne znam kako će se ponašati kad me vide sjutra oni koji su me OPTUŽIVALI

Petak, 26.04.2024 | 20:17

Lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović doživljava kao ličnu satisfakciju odluku Ustavnog suda da odbije prijedloge za utvrđivanje ustavnosti Temeljnog ugovora i izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Bakingemska palata o ZDRAVSTVENOM STANJU Kralja Čarlsa - "VRAĆA se dužnostima"

Petak, 26.04.2024 | 20:07

Kralj Čarls će sljedeće nedjelje nastaviti sa javnim angažmanima nakon što je postigao ohrabrujući napredak u liječenju raka, saopštila je Bakingemska palata. Za kralja to još neće biti potpuni povratak zvaničnim angažmanima, ali palata šalje pozitivne signale, piše BBC.

Plantaže: Minus od 1,27 miliona eura NAJBOLJI REZULTAT u posljednjih nekoliko godina

Petak, 26.04.2024 | 19:51

Odbor direktora kompanije „13.Jul-Plantaže“ a.d, na današnjoj sjednici, usvojio je tromjesečni bilans poslovanja kompanije, koji reflektuje nastavak pozitivnih trendova kroz značajan rast prihoda, jačanje operativne profitabilnosti kompanije i kontinuirano usmjeravanje napora uprave ka stabilizaciji poslovanja,  navode iz ove kompanije. 

Marović: "Simpatično je što PES koristi Vučićevu RETORIKU"

Petak, 26.04.2024 | 19:45

Bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović kazala je da je simpatično što se Pokret Evropa sad koristi retorikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.