Nedjelja, 11.12.2022 | 13:02
IZVOR: Aktivan.si/ Citymagazin.rs

PRVI PUT provodite zimske praznike s partnerom? Donosimo SAVJETE za VAS

Hoćete li ove godine prvi put provesti zimske praznike zajedno sa svojim partnerom? Ako je vaš odgovor potvrdan, u tom slučaju se potrudite da prođu bez problema i da ne dođe do nesporazuma između vas.




Foto: Ilustracija/ Pixabay

Praznici mogu biti veoma prijatni, ili najstresniji dio godine kojem se možda radujete. ali i strahujete od njega. Izaberite prvu opciju, čak iako ćete vi i vaš partner biti zajedno prvi put ove godine za Novu godinu i Božić. Ponudićemo vam neke savjete koji bi vam mogli biti od koristi.

Uspostavite pravila darivanja

Sigurno ćete jedno drugom nešto pokloniti za Novu godinu. No, da nijednom od vas ne bi bilo neprijatno, prvo morate postaviti neka pravila.

Koliko novca ćete potrošiti na poklone? Da li će to biti sitnica ili nešto posebno? Kada će se otvarati pokloni: na doček ili prvog dana nove godine?

Foto: Ilustracija/ Pexels.com

Zatim se dogovorite da li ćete svojim najmilijima pokloniti neke zajedničke poklone. To je po nama bolja opcija nego da svima dajete darove pojedinačno.

Stvorite novu tradiciju

Bilo bi poželjno da uradite nešto po čemu ćete zapamtiti svoju prvu zajedničku Novu godinu, a onda od toga napraviti tradiciju. Pružite jedno drugom malo slobode u osmišljavanju dočeka i poštujte partnerovo mišljenje.

Možda će vam u početku biti teško da napravite kompromis, ali imajte u vidu da su oni neophodan element svake zdrave veze, zbog čega je dobra ideja da počnete da ih pravite što je pre moguće.

Produbite svoj emotivni odnos s partnerom

Ne dozvolite da decembar prođe samo u planiranju, prilagođavanju rasporeda i odlučivanju o aktivnostima tokom praznika. Ne zaboravite da u ovo magično zimsko doba budete posvećeni jedno drugom. Napravite kratak predah od obaveza i optutujte s partnerom negde za vikend, po mogućstvu u prirodu.

Ovo je idealno vrijeme da svoju vezu podignete na viši nivo i bolje se upoznate. Ostaće vremena za druženje sa drugima, organizovanje okupljanja i druge zabavne aktivnosti. Na kraju krajeva, praznici služe da bismo ih proveli sa voljenim osobama.

Uključite svoju porodicu i prijatelje

Možda ne želite da upoznate partnerovu porodicu baš na božićnom ručku, ali možete ih pozvati na večeru u svoj dom nekog drugog slobodnog dana. Tako ćete mnogo lakše probiti led s njima nego tokom neke „svečanije” posete.

Ne zaboravite da uključite i svoju porodicu u praznične aktivnosti, pa je poželjno da ih bar jednom posjetite s partnerom uoči ili nakon Nove godine. Isto važi i za bliske prijatelje, na koje ne smijete zaboraviti samo zato što ste sada u vezi.

Budite opušteni

Toliko je rečeno o planiranju i zaiste je dobro uspostaviti neka pravila na početku. Ipak, ne zaboravite ono najvažnije: stvaranje mnogo lijepih uspomena s partnerom i uživanje u zajedničkim trenucima.

Da biste to postigli potrebno je da budete maksimalno relaksirani i da ne dozvolite, na primjer, da vam neuspjeli desert ili neka druga nesrećna okolnost, koja nema velike posljedice, pokvare dan.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO: Šokantan nastup predstavnice Irske na Eurosongu - Ovo se ne viđa često na sceni

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Održano je prvo polufinalno veče Eurosonga, a jedan nastup je posebno šokirao gledaoce.

Kladionice predviđaju: Hrvatska FAVORIT ZA POBJEDU na ovogodišnjem Eurosongu

Srijeda, 08.05.2024 | 08:41

Održano je prvo polufinalno veče Eurosonga, a svoj plasman u finale izborili su takmičari iz 10 zemalja.

Dva znaka će biti na "udaru" tokom mladog mjeseca: Očekuju ih IZAZOVI i PREVRTLJIVA SREĆA

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Stiže nam mlad mjesec u Biku i to 8. maja u 05.21. Sa sobom nosi izuzetno dinamičan period, nekima promjene i izazove.

Knežević: Uslovi u pritvoru nehumani, tražim dolazak diplomatskog osoblja iz Ambasade UK, posjetu Mitropolita Joanikija

Srijeda, 08.05.2024 | 13:11

Predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran dr Duško Knežević, koga je Velika Britanija izručila Crnoj Gori 30. aprila i nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen mu jednomjesečni pritvor, obratio se pismom Vladimiru Šćepanoviću, načelniku Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Air Montenegro OTKAZUJE LETOVE na liniji Podgorica - Minhen

Srijeda, 08.05.2024 | 11:40

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odluku o otkazivanju letova na liniji Podgorica – Minhen, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Poslije sunca ponovo PROMJENA - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u ČETVRTAK

Srijeda, 08.05.2024 | 22:03

U četvrtak nas očekuje promjenljivo do potpuno oblačno vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Kakav SREĆNIK: Izvučena LOTO SEDMICA od 100.000 eura, i to u našem regionu

Srijeda, 08.05.2024 | 21:55

U Hrvatskoj u emisiji izvlačenja Lota 7 održanoj 8. maja, osvojen je dobitak DRUGA ŠANSA u iznosu od 100.000,00 eura.

Jelena Tomašević objavila NOVI SPOT- "ISKRENO" osvojila PUBLIKU (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 21:47

Jelena Tomašević obradovala je svoje fanove. 

Ovi znaci zodijaka NE VOLE svoj posao - Da li ste među njima?

Srijeda, 08.05.2024 | 21:28

Nije tajna da se mnogi ljudi osjećaju nezadovoljno na svom radnom mjestu.

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Ovaj kuhinjski predmet koji svi koristimo može izazvati OZBILJNE INFEKCIJE

Srijeda, 08.05.2024 | 21:17

Upozorenje se odnosi na sunđere i krpe za suđe koje se često ostavljaju na sudoperu i budu zaboravljene dok ne počnu smrdjeti.

Konatar: Crnu Goru čeka POVEĆANJE javnog duga na preko 100 odsto BDP

Srijeda, 08.05.2024 | 20:59

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar  kaže da ako Vlada Milojka Spajića nastavi kao do sada, onda Crnu Goru čeka povećanje javnog duga na preko 100 odsto BDP.

Glumica dobila ČETVRTO DIJETE - Porodila se kod kuće, a bebi dala NEOBIČNO IME (FOTO)

Srijeda, 08.05.2024 | 20:39

Glumica objavila srećne vijesti. 

Nastup predstavnika Hrvatske NAJGLEDANIJI na JUTJUBU, a IZNENADIĆETE ko mu je "za petama"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:54

Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na Eurosongu, plasirao se u finale takmičenja. 

Šušić: "Konačno mišljenje za korišćenje SKY prepiske kao DOKAZA treba da da Vrhovni sud"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:44

Vrhovno državno tužilaštvo tvrdi da je presuda Evropskog suda za korišćenje SKY prepiske kao dokaza obavezujuća samo za članice Evropske unije. Istovremeno, advokat, Mitar Šušić, smatra da konačno mišljenje treba da dâ Vrhovni sud, kako bi postojao jedinstveni stav.

NAJPLAĆENIJI jutjuber u istoriji za 26. rođendan POKLANJA 26 automobila: Ovo su USLOVI

Srijeda, 08.05.2024 | 19:34

MrBeast, najplaćeniji youtuber u istoriji, objavio je da pratiteljima povodom svog 26. rođendana poklanja 26 Tesla automobila.