Utorak, 20.12.2022 | 09:44
IZVOR: b92.net

Ovo je ISHRANA Mesija - Fudbaler IZBJEGAVA određene NAMIRNICE

Fudbaler vodi računa o svojoj ishrani.




Foto: YouTube screenshot/Pablo Giralt

Legendarni fudbaler Lionel Mesi godinama radi sa italijanskim nutricionistom Gilijanom Pozerom, kako bi ostao u formi i sačuvao svoje zdravlje.

Nutricionista mu je osmislio dijetu koja uključuje sve neophodne kvalitetne namirnice. Naime, Mesijeva ishrana sadrži maslinovo ulje, svježe voće i povrće, sjemenke, orašaste plodove i integralne žitarice. Dobar dio njegove ishrane čini sirova hrana koja mu daje energiju.

"Šećer je najgora stvar za mišiće. Što se više klonite šećera, to bolje. Rafinirano brašno je takođe veliki problem jer je ovih dana teško pronaći pšenicu dobrog kvaliteta", rekao je Poser za Mundo Derpotivo.

Mesi izbjegava vještačke zaslađivače, prerađene ugljene hidrate, prženu hranu i alkohol. Da bi obezbijedio potrebnu dnevnu količinu proteina, konzumira do tri proteinska pića.

Mesijevo omiljeno jelo je piletina sa korjenastim povrćem, koje uključuje šargarepu, celer, peršun, rotkvu itd. Ovo jelo je puno hranljivih materija, odnosno proteina, vitamina i zdravih ugljenih hidrata.

Nemasni proteini poput piletine su odličan način da unesete dovoljno aminokiselina u svoje tijelo, koje pomažu u izgradnji mišićnog tkiva.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Lukas OTVORIO dušu o POROCIMA , pa priznao šta mu je sin rekao: "Do kraja života ću imati POSLJEDICE zbog...."

Petak, 26.04.2024 | 16:37

On je mnoge situacije opisao i u svojoj knjizi "Ovo sam ja".

Jednostavna NAVIKA koja poboljšava ZDRAVLJE PLUĆA

Petak, 26.04.2024 | 16:20

Kiseonik je neophodan celom organizmu kako bi pravilno funkcionisao.

Novi Upravni odbor NIJE SMIJENIO izvršnu direktoricu ŽPCG

Petak, 26.04.2024 | 16:10

Odbor direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) nije smijenio izvršnu direktoricu Ilinku Pavićević, potvrđeno je Danu nezvanično iz tog preduzeća

Nema potrebe da se TUŠIRATE SVAKI DAN - Stručnjaci objašnjavaju i ZAŠTO

Petak, 26.04.2024 | 16:06

Da li je potrebno da se peremo veoma često? Neki stručnjaci vjeruju da se svakodnevno tuširanje više zasniva na „društvenom ugovoru“ nego na stvarnim higijenskim potrebama.

URA FORMIRALA Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Petak, 26.04.2024 | 15:56

Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori.

Apelacioni sud POTVRDIO OSLOBAĐAJUĆU presudu Krstovićima

Petak, 26.04.2024 | 15:47

Budimir Krstović i njegova kćerka Marina Krstović, u ponovljenom sudskom postupku oslobođeni su od optužbe da su švercovali 1.206, 298 kilograma kokaina.

KCCG organizuje PREVENTIVNE PREGLEDE povodom mjeseca borbe protiv melanoma

Petak, 26.04.2024 | 15:42

Maj je mjesec borbe protiv melanoma, najagresivnijeg tumora kože, a Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore tim povodom se i ove godine pridružuje globalnoj akciji, organizovanjem preventivnih pregleda bez uputa i prethodnog zakazivanja od strane izabranog ljekara.

NOVA ADRESA Direkcije za kaznenu i prekršajnu evidenciju

Petak, 26.04.2024 | 15:33

Ministarstvo pravde Crne Gore obavještava javnost da Direkcija za kaznenu i prekršajnu evidenciju, koja se do sada nalazila na Starom aerodromu – Bulevar Pera Ćetkovića br. 259, prelazi na novu adresu – Bulevar Ivana Crnojevića br. 167, u Podgorici.

Šaronović: Ljubo Milović bi za UŠTEDU od 48 MILIONA morao da radi 5.000 godina

Petak, 26.04.2024 | 15:29

Skupština je danas nastavila sa radom, a na pitanja poslanika odgovara ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Rasta pokazao kako se OPORAVLJA od OPERACIJA - Reper poslao JASNU PORUKU (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 15:15

Reper Stefan Đurić, poznatiji kao Rasta, hitno je primljen u bolnicu prije dva dana, a juče je operisan.