Utorak, 28.03.2023 | 16:49
IZVOR: novosti.magazin.rs

SPEKTAKL na nebu sačinjen od PET planeta sa MJESECOM: Evo kako će to uticati na sve znake Zodijaka

Dobar pogled na horizont i vedro nebo, pružili su najbolju šansu da se uoči poravnanje, odmah nakon zalaska sunca.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Merkur, Jupiter, Venera, Uran, Mars i Mesec, poređali su se u luku preko večernjeg neba, u ponedjeljak, prenosi BBC. Ova pojava se naziva ''planetarna parada'', i bila je vidljiva nakon zalaska sunca na zapadu. Prošlog ljeta, Merkur, Venera, Mars, Jupiter i Saturn su se okupili u rijetkoj planteranoj konjukciji.

Astronomi kažu da je planeta koju je najlakše uočiti biti Venera, koja se često naziva ''večernja zvijezda''. Evo redosljeda kojim se vidjelo ovo poravnjanje:

Jupiter je nabliži horizontu, lako ga je uočiti čak i na dugotrajnoj sunčevoj svjetlosti zalaska sunca.

Merkur je u blizini, može se vidjeti golim okom.
Venera će biti malo više, a odmah iznad nje ćete naći Uran.
Uran će biti teško vidjeti golim okom, pa će vam svakako  trebati dovgled.
Mars će biti posljednji na ovoj paradi, praćen polu-mjesecom!

Evo kako će ova planetarna pojava uticati na horoskopske znake:

OVAN - Ovnu će ovo poravnanje donijeti sreću, ali pokušajte da poradite na strpljenju. Postoje šanse za povećanje prihoda od pisanja. Povedite računa o zdravlju.

BIK - Može se osjetiti naglašena egocentričnost, izbjegavajte izlive bijesa. Posao će se poboljšati, biće prilike za profit.

BLIZANCI - Izbjegavajte negativne misli i pazite na zdravlje. Izvojevaćete pobjedu nad neprijateljima. Mogućnost dobitka od nasljedstva.

RAK - Postoji mogućnost odlaska u inostranstvo, radi nastavka obrazovanja i istraživačkog rada. Doći će do povećanja samopouzdanja.

LAV - Osjetićete uspone i padove, um će biti srećan ali pokušajte da zadržite strpljenje. Možete dobiti priliku za saradnju sa moćnim ljudima. Napredak na poslu.

DJEVICA - Može doći do dizbalansa zbog poravnanja planeta, pa ćete osjećati razdražljivost. Dobićete podršku prijatelja. 

VAGA - Nedsotatak samopouzdanja, možda ćete biti zabrinuti zbog smanjenja prihoda i visokih troškova. Finansije se mogu popraviti uz pomoć prijatelja.

ŠKORPIJA - Samopouzdanje će biti potpuno, ali izbjegavajte da budete previše entuzijastični. Moguće ponovno uspostavljanje kontakta sa starim prijateljem. Kontorlišite svoje emocije.

STRIJELAC - Osjetićete mentalni mir, u porodici će biti sreće i radosti. Postoje šanse za promjenu radnog mjesta. Postoji interesovanje za umjetnost i muziku.

JARAC- Zbog planetarnih aspekata, samopouzdanje će biti visoko, ne dozvolite negativnim mislima da utiču na vas. Postojaće sklonost ka kupovini odjeće i nakita. U porodici će vladati atmosfera smijeha i sreće.

VODOLIJA - Očeva podrška značiće vam u ovom trenutku. Možda će vas očekivati problemi na poslu. Naći ćete utehu u mirnim momentima sa porodicom.

RIBE - Postupajte uzdržano, iako vam savez ovih 5 planeta donijeti dobre aspekte. Dobićete odlične rezultate u akademskom radu. Bračna sreća će se povećati, ako pristupite partneru sa poštovanjem.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.