Petak, 05.05.2023 | 16:50
IZVOR: Kolektiv.me

FOTO: Internacionalno takmičenje u Powerliftingu OKUPILO takmičare iz zemalja bivše Jugoslavije

U subotu 29. aprila u Sportskoj dvorani Župa održano je internacionalno takmičenje u Powerliftingu.




Foto: Ustupljena fotografija, privatna arhiva

Takmicenje je održano u organizaciji PWL kluba Natural 100% iz \Tivta I Powerlifting Saveza CG.

Učešce na takmičenju je uzelo 10 zemalja i ovo je do sada najbrojnije i najveće takmičenje u PWL na prostoru bivše Jugoslavije, među kojima je Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Bosna, Slovenija Makedonija, Albanija, USA, RusijaI  Ukrajina.

"Takmičenje je otvoreno u 10h i zahvalili bi se gospodinu Jovanu Briniću koji je otvorio samo takmišenje i uveličao znatno sami događaj svojim prisustvom i veličanstvenim govorom", navode u saopštenju. 

Kako su istakli, samo takmičenje je trajalo trajalo od 10h do 01h (punih 13 sati) što govori o brojnosti i posjećenosti takmičenju.

"Kompletno takmicenje je proteklo u lijepoj i  pozitivnoj atmosferi i tokom cijelog dana je bilo vrlo posjećeno od strane gledaoca. Pojedini od njih su proveli cijeli dan u Sali bodreći svoje favorite. Takmičenje je prenoseno preko linka u svim zemljama planete kao i lokalnu na mne sport 3 kanalu"

Organizatori su se zahvalili svim medijima koji su pomogli i ispratili ovaj događaj. 

Foto: Ustupljena fotografija, privatna arhiva

Foto: Ustupljena fotografija, privatna arhiva

"Zahvalili bi se i  svim medijima koji su medijski pomogli promociji i koji bili prisutni i ispratili događaj Vladimir Popović RTCG. Televiziji Mne sport Televiziji, Televiziji Vijesti, E televiziji, Radio Tivat i mnogobrojnim portalima", kazali su organizatori. 

Istakli su da su oboreni brojni Državni rekordi kao i nezvanični svjetski i evropski, što govori o kvalitetu samog takmicenja.

Pored domaćih takmičarač najbrojniji su bili takmičari iz Srbije i Hrvatske.

"Istakli bi i G.Marija Rukavinu iz Hrvatske koji je drugu godinu za redom pokazao pravu ljubav prema sportu i pravu veličinu kao čovjeka i značajno dao doprinos našoj organizaciji, znatno pomogao u samoj organizaciji pri cčemu koristimo priliku da se ovom prilikom zahvalimo. Takođe bi još istakli G.Lazara Beloševića i Jovana Mastilovića iz Srbije, koji su znatno doprinijeli i pomogli samoj organizacijii pravoj i nesebičnoj pomoći svim takmičarima što govori o njihovoj veličini"..

"I pored toga sto je Natural klub 100% iz Tivta bio domaćin i organizator, uspio je i da osvoji titulu najboljeg kluba u obje discipline na takmičenju što je već 4 godina zaredom kako klub ostvaruje titule najboljeg kluba. Od domačih takmičara iz Kluba Natural 100% izdvojili bi Marka Varagića u apsolutnoj kategoriji, koji je bio apsolutno najjači u powerliftingu na takmičenju ili kako naši ljudi vole da kažu najjači Crnogorac", navode u saopštenju. 

Foto: Ustupljena fotografija, privatna arhiva

Marko je ostvario 2. mjesto na Balkanu sa nevjerovatnim totalom od 950kg (čučanj). 

"Bojan Drobnjak vlasnik državnih rekorda do 125kg uspio je nanovo da obori svoje rekorde, kao i njegov kolega takođe član Naturala Đordje Miljenović - jednostavno rečeno dva velika talenta. Tu je neprikosnovena i supruga Bojana Drobnjaka Jovana ,relativno najjača žena na takmičenju.  Izdvojili bi mnogo mladih takmičara kojima je ovo bilo prvo takmičenje - etar Stijepović u svojoj kategoriji srušio državni rekord, zatim Marija Ivanović takođe srusila rekord u svojoj kategoriji, Simičević Stefan takođe kao i Lazar Lazović", istakli su organizatori. 

Nemanja Medenica se izdvojio po njegovo prvom učešće i obaranje državnog rekorda.

"Takođe su se istakli Nemanja Žujović, Vasilije Perović, Stefan Peričić i Lazar Kovač koji su veliki ljubitelji ovog sporta veliki radnici i koji vec treću godinu zaredom znatno popravljaju svoje rezultate, ruše rekorde i osvajaju medalje za klub Natural".

Primjer svima treba da bude i Jasmin Koča koji konstantno probija sve granice i znatno osvaja rekorde, čemu je u nekom dijelu zaslužan i njegov trener Marko Vukotić,  zatim Slobodan Petrović koji je nastupio sa svojih 70 godina u discipline bench press i podigao 120kg.

Foto: Ustupljena fotografija, privatna arhiva

Predsjednik kluba dodao je da su u pitanju veliki zaljubljenici ovog sporta i veliki talenti, što su i dokazali jer da nije tako, ne bi bilo ni rezultata.

"Iz kluba Lovćen bi izdvojili najmlađeg takmičara Ognjena Čavora. koji je nastupio sa svojih 11 godina i ostvario zavidan rezultat na čemu moramo zahvaliti njegovom tati Srđanu Čavoru koji je među najjačim Crnogorcima, i koji je šampion CG u bacanju kama sa ramen.a pa nas i ne čudi činjenica na koga je mladi Ognjen povukao korijene. Srđan je takođe učestvovao na takmičenju i oborio državne rekorde u veteranima za svoju kategoriju". 

Tu je i mladi Luka Arsovic i njegov prvi nastup.

Veterani Tomo Jovovic i Blagoje Baošic standardno već dominiraju u svojom kategorijama i disciplini bench press.

Tu je Ana Božović koja je oborila državne rekorde u veteranima, kao i Una Špadijer i njen prvi nastup i osvojeno prvo mjesto u kategoriji.

"Iz PWLK Danilovgrad se istakao već nama poznati veteran Dušan Ibanović i pravi doktor za discipline mrtvo dizanje. Iz PWLK Top Forma bi istakli nevjerovatnog Emina Crnovrsanina na discipline bench press".

Foto: Ustupljena fotografija, privatna arhiva

Od gostiju su se izdvojili Janja Milutinović koja je najjača ženu i nezvanično je oborila Evropski rekord i čučnula sa nevjerovatnih 190kg, a njen supruga Risela Martineza je napravio nevjerovatan rezultat.

"Tim iz Srbije predvođen Lazarom Belosevićem najjačim deadlifterom na Balkanu, koji je u jednom momentu obećavao na disciplini mrtvo dizanje da pomrsi konce najjačem Marku Varagiću, a u svojoj kategoriji je ostvario značajne rezultate i izdvojili bi Tamaru Vujadinović, Mariju Janjić, Danicu Čosić, Nikoliju Petronijević i Petra Popovića. Zatim fantastični Jovan Mastilović sa svojih 220kg na bench pressu i neprikosnoveni strongman Renato Repić u powerliftingu, koji je ostvario nevjerovatan total", istakli su organizaori. 

Kako su kazali, Dušan Jovanović Silni iz Srbije je imao nevjerovatna dizanja 330kg čucanj I 340kg deadlift. Živorad Marković je takođe fascinirao publiku svojim liftovima. Vasily Matsur rus koji je podigao nevjerovatnih 260kg na bench pressu je doveo atmosferu do usijanja. Zatim Teo Kalogjera mladi Hrvat koji je sa svojih svega 19 godina nezvanično oborio svjetski rekord u powerliftingu. Zatim Jan Knežević, kao i mladi Tin Juras bencheri talenat od kojeg u narednom period se očekuju ozbiljni rezultati kao i mlada nada Boris Minić. 

"Hrvat Mislav Djurin je imao briljantan bench press od 200kg kao i Mirko Poljak. Hrvat koji je pravi zaljubljenik u ovaj sport i ujedno organizator Hrvatskog opena u Deadliftu, na koji ce izaći i naši takmičari 27 maja. Tu je i Rus Petr Kiriev ruski šampion koji je sve iznenadio i neko ko je pravi sportista i napravio odličan rezultat. Takođe Rus Arseni Dudchenko je pravi sportista i prije svega kulturan dečko, kojem je ovo prvo takmičenje i koji je osvojio zavidan rezultat". 

Foto: Ustupljena fotografija, privatna arhiva

Sa druge strane, Makedonac Lazar Zahariev najjači je veteran koji je u veteranima podigao 202.5kg i iznenadio svojom formom, kao i gosti iz Albanije koji su takođe iznenadili svojim rezultatima.

"Pomenuli bi i Miljana Bulatovića koji je oduševio publiku svojim nastupom. Ukrajinac Ivan Potapov je takođe dominirao na discipline bench press i podigao preko 200kg. Od teškaša se izdvojio Saša Nišević koji je dominirao u svojoj kategoriji. A ispred Slovenije su se istakli Aleks Piciga i Polona Demsar. Sve u svemu jedno divno druženje veliki broj rekorda i spajanje svih zemalja na jednom mjestu", kazali su organizatori. 

Oni su se zahvalili ii specijalnoj gošći, prijateljici svjetskoj šampionki u BB i svjetskoj šampionki u powerliftingu Nataši Kuznjecovoj-Amazonki, koja je revijalno i pored povrede ramena demonstrirala pravu snagu na bench pressu gdje je uradila 13 ponavljanja punog pokreta pod maksimalnom kontrolom i izazvla nevjericu među publikom, kako svojom snagom tako isvojim izgledom. Inače Amazonka ima čučanj od 285kg ,bench press 185kg i deadlift 280kg zvanični rezultati sa takmičenja.

"Takođe bi se zahvalili za podršku i pravom sportskom bodrenju kolega i BB Saveza CG na čelu sa predsjednikom Draženom Vujoševićem. Moramo pomenuti našeg velikog prijatelja dugi niz godina koji značajno pomaže konstantno na promociji Powerliftinga, kao i BB  pa čak i svih drugih sportova pravom Doktoru  fitnesa,  BB stručnjaku  i  šampionu u BB,  pravom sportisti, a prije svega čovjeku Marku Vukotiću, koji je svojim prisustvom uveličao događaj. Zahvalili bi se svim sponzorima: kompaniajma Aqva Bianca, Lob, Triple 7, Zone Fit,02.100, Knjaz MiloŠ, B52, Elno, Angel Bio Therapy I Nutripolis Nutrition koji su uveličali ovaj događaj", zaključeno je u saopštenju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Poetsko veče UMJETNOST OD RIJEČI u Multimedijalnoj sali

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:15

Povodom Dana kulture Bošnjaka u Podgorici će 29. aprila 2024. u Multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović sa početkom u 19 časova održati Petski program „Umjetnost od riječi.

Rovčanin OPTIMISTA u vezi sa sjutrašnjim dijalogom o Šavniku

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:03

Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.

Spravica iz kuhinje koju većina KORISTI POGREŠNO (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:52

Muškarac koji voli kuhati podijelio je na na YouTubeu video korisnog trika za brže ljuštenje kore voća i povrća.

Nacionalni parkovi se ZADUŽILI 100.000 da ne bi ugrozili ISPLATU ZARADA za april

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:43

Da se ne bi ugrozila tekuća likvidnost Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), odnosno isplata zarada za april, to javno preduzeće se, odlukom upravnog odbora (UO), kreditno zadužilo 100.000 eura kako bi obezbijedili novčana sredstva za plaćanje opreme i radova u cilju realizacije projekta zaštite prirodnih vrijednosti parkova kroz unapređenje fizičke zaštite,  odgovoreno je Danu iz NPCG na pitanja u vezi sa novonastalim kreditnim zaduženjem.

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA - Gotovo za POLA SATA, a prava RAPSODIJA za nepca

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:31

Zasladiće vam dušu i tijelo, a priprema nije komplikovana.

DVOSTRUKO RUMENILO - Proljećni TREND koji će DAME OBOŽAVATI (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:13

Umjesto klasičnog konturisanja lica puderom i bronzerom, sada je tu novi trend - dvostruko rumenilo.

Anđušić: POVLAČENJE odluke o prinudnoj upravi u Šavniku, USLOV za dalje razgovore

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:03

Dijalog predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku biće održan sjutra počeće sjutra.

Slavna pjevačica više ne roni suze zbog Pikea - Šakira SPREMNA za NOVU LJUBAV: "Ne mogu da..."

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:54

Bila sam svjedok ljubavi, ali ja nisam imala tu sreću.

Kako i IZBJEĆI česte GREŠKE u farbanju USKRŠNJIH JAJA i postići SAVRŠENE BOJE?

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:40

Svaka domaćica želi da njena uskršnja jaja izgledaju besprekorno obojena.

Marstjepović: Demokrate da UPOZNAJU javnost da imaju NOVOG opozicionog lidera u Baru

Nedjelja, 28.04.2024 | 11:32

Iako veoma nevješto i manipulativno, kroz njima svojstvena duhovita saopštenja i objavama njihovog Barskog neđeljnika, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa veoma važnih teme kakva je svakako Prostorni plan Crne Gore i dalji razvoj našeg grada, Demokrate Bar se moraju suočiti sa činjenicom da svojim postupcima i djelovanjem, otvoreno podržavaju uništenje grada kroz podršku izgradnje gasne elektrane, kroz podršku uništenja čak osam crmničkih sela i njihovih kulturno-istorijskih spomenika i podršku otvaranju novih kamenoloma, za koja danas tvrde da predstavljaju osnovu za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, tvrdi odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar Andrea Marstjepović.