Utorak, 07.11.2023 | 14:59
IZVOR: telegraf.rs

Potražnja nadmašuje proizvodnju - Ferrari RASPRODAT do 2026. godine

Benedeto Vinja, izvršni direktor kompanije Ferrari, izjavio je nakon objavljivanja rezultata za treći kvartal da je potražnja za njihovim automobilima dostigla rekordne visine.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Sa narudžbinama "na najvišem nivou", Vinja je naglasio da je potražnja toliko snažna da su sve proizvodne kapacitete za 2025. godinu već iskoristili. Ovo znači da nove porudžbine neće biti moguće ispuniti prije 2026. godine.

Isporuke automobila do septembra ove godine dostigle su brojku od 10.418, što predstavlja povećanje od 5,3% u odnosu na isti period prošle godine. Ovo ukazuje na stalni rast i popularnost brenda.

U trećem kvartalu 2023, hibridni modeli su prvi put nadmašili automobile sa konvencionalnim SUS pogonom. Od ukupno 3.459 isporučenih vozila u ovom periodu, čak 51,3% je bilo sa elektrifikovanim pogonom.

Vinja je potvrdio da je lansiranje prvog potpuno električnog Ferrarija planirano za četvrto tromjesečje 2025. godine. Zanimljivo je da je direktor naveo da se razvojni tim kreće ispred planiranog roka u nekim procesima, što nagoveštava da bi ovaj model mogao biti predstavljen i prije roka.

U Maranelu, gdje se nalazi sjedište kompanije, nova fabrika posebno dizajnirana za proizvodnju hibridnih i električnih modela počeće sa radom u junu 2024. godine. Ovaj potez je u skladu sa planom Ferrarija da do 2030. godine 40% godišnje prodaje čine hibridi, 40% električni automobili, dok će preostalih 20% biti modeli sa SUS pogonom.

Vinja je istakao da iako postoji trend postepenog ukidanja automobila sa benzinskim motorima, SUS tehnologija još uvijek ima mnogo toga da ponudi. Mogućnost korišćenja sintetičkih goriva može dodatno produžiti vijek ovih motora.

Izvor: telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Brnović: Nijednog trenutka nisam pomislio da odem, to što se desilo nema veze sa organizovanim navijačima

Subota, 04.05.2024 | 21:41

Poslije turbulentnih dešavanja u i oko kluba – tuče saigrača, upada navijača u svlačionicu i prijetnji igračima, te užasne situacije u kojoj su se našli trener Ivan Brnović i njegova porodica – za Budućnost stižu bolji dani. Podgoričani su u Tivtu savladali Arsenal 4:0 i ostali u igri za titulu prvaka Crne Gore, mada je i dalje sve u rukama Dečića.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.

Kolašinci strahuju da infrastruktura ne može da podrži nove objekte

Subota, 04.05.2024 | 20:48

U Kolašinu gotovo da nema ulice u kojoj se ne gradi zgrada ili hotel. Ekspanzija gradnje zabrinjava građane koji strahuju da postojeća infrastruktura neće moći da podrži novoizgrađene objekte, ali iz opštine uvjeravaju da će sve probleme riješiti u narednih par godina. Građanski aktivisti ukazuju i na urbanističke probleme, koji su, kažu, više nego očigledni.

Smolović: Usluge geronto domaćica u Crnoj Gori koristi 850 osoba

Subota, 04.05.2024 | 20:21

Crveni krst Crne Gore, iako je najveći licencirani pružalac usluga pomoći u kući, i dalje nema program geronto domaćica u Glavnom Gradu. Iako za njim postoji veliko interesovanje, te usluge se koriste u svega petnaest opština, navode iz Crvenog krsta za Gradsku RTV.

Karleušin nalog na Instagramu OBRISAN, a evo i ZBOG ČEGA

Subota, 04.05.2024 | 19:54

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj nalog je redovno koristila kako bi objavljivala fotografije, u posljednje vrijeme sve češće govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na društvenoj mreži Iks.

DPS: Da li je skandalozna izjava Šćekića zvanični stav Vlade?

Subota, 04.05.2024 | 19:06

Danas je javnost još jednom imala priliku da se uvjeri u kom pravcu ide zvanična državna politika Vlade Crne Gore i to kroz izjavu potpredsjednika Dragoslava Šćekića koji je saopštio da će glasati protiv toga da Crna Gora u UN podrži rezoluciju o Srebrenici, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru.

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u Njujorku.

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.