Nedjelja, 10.12.2023 | 14:41
IZVOR: dan.online

Popović pred MEČ sa Švedskom: Ne želimo da se bavimo kalkulacijama, bavimo se samo sobom

Selektorka rukometašica Crne Gore ne želi da se obazire na kalkulacije.




Foto: YouTube screenshot/ CG Sport 

Posljednje kolo koje se igra sjutra donijeće odluku ko će uz Švedsku izboriti plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva iz grupe 1. Rukometašice Crne Gore  očekuje duel sa domaćinom (20.30), koji će imati podršku pune "Skandinavijum arene", a pobjeda donosi i prvo mjesto u grupi.

Sve bi moglo da bude riješeno po pitanju borbe za četvrtfinale, i prije duela protiv Švedske, ako Mađarska u direktnom okršaju za plasman na olimpijski kvalifikacioni turnir savlada Hrvatsku.

Selektorka Bojana Popović ne želi, međutim, da se obazire na kalkulacije.

"Kad god smo se okretali kalkulacijama nije bilo dobro po nas. Fokusirane smo na meč, a ako budemo pratile ono što se događa prije našeg duela, potrošićemo se. Bavimo se samo sobom i Švedskom",  kazala je Popović.

Vjeruje Bojana da njena ekipa može da se nosi sa Šveđankama.

"One su protiv Mađarske pokazale visok nivo u drugom poluvremenu. U odbrani su bile čvrste, igraju 6-0 sa dubokim izlascima, sa mnogo prekida… Ali, imaju i dosta grešaka, pokušaćemo da iskoristimo".

Jasno je da će "lavicama" biti potrebna dobra partija u oba pravca, disciplina i strpljenje.

"Važan je taktički dobar napad, to je možda i najvažnije. Dug napad, do sigurnih šansi, vodi nas do toga da njima ne dozvoljavamo lake golove, da se rastrče, što one vole. Ako im se uzme tempo, a lopta je na našoj strani. Moramo da ih uvedemo u ritam, da ih "maltretiramo", da ih uvedemo u nervozu, da igramo onako kako nama odgovara",  naglasila je selektorka.

Spektakl pred 12.000 ljudi je zagarantovan.

"Ta publika navija na rukometni način, nije to ona naša publika iz "Morače". Slobodno možemo da zamislimo da su to naši navijači, jer je atmosfera takva. Pravo je uživanje igrati u tom ambijentu ", zaključila je Popović.

Tradicija je inače, na strani Crne Gore koja ima četiri pobjede na velikim takmičenjima - Evropsko prvenstvo 2014 (u meču za bronzanu medalju), Evropsko prvenstvo 2018, Svjetsko prvenstvo 2019 i Evropsko prvenstvo 2020.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Daj mi bilo šta TVOJE": O ovom GESTU će se pričati - Nadal ODUŠEVIO protivnika i publiku (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:41

Zanimljiva situacija po završetku meča između Rafe i Pedra Kaćina. 

PAO Instagram - Hiljade korisnika ŠIROM SVIJETA prijavljuju dva problema

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:20

Instagram se suočava sa prekidima širom svijeta, ostavljajući hiljade korisnika nemogućim da koriste aplikaciju.

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora PODRŽATI Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće KOSPONZORISATI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:13

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je, između ostalog, pitao premijera Milojka Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

BOJOM ODJEĆE šaljete PORUKU o sebi: Kada izabrati LJUBIČASTU i CRVENU, a kada ŽUTU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:52

Koja je vaša omiljena boja kada je u pitanju odjeća? Vjerujete li da ona šalje određenu poruku o vama?

Šaljaj: Ako podgorička Čistoća OTPUSTI radnike u administraciji, terenski radnici će ŠTRAJKOVATI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:38

Ukoliko novom sistematizacijom u podgoričkoj Čistoći bude otpušteno 69 zaposlenih u administraciji, terenski radnici će se solidarisati i organizovati štrajk, kazao je za Gradsku RTV predstavnik radnika tog preduzeća Mensur Šaljaj.

Ovo je NAJGORA HRANA za bebe koju treba IZBJEGAVATI, TVRDE stručnjaci

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:27

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe u osnovi je potpuno bezvrijedna i nezdrava.

Predata lista DPS u Budvi: "Vrijeme je za PROMJENU VLASTI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:15

Predata pobjednička izborna lista Demokratske partije socijalista “Budva može bolje!” Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste sa 33 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Budva na izborima koji su zakazani za 27. maj je prof. dr Nikola Milović. 

Nadal pokazao da može da POBJEĐUJE i nakon tri sata - Teniser SAVLADAO Kačina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:04

Ako je bilo sumnje da li se Rafael Nadal potpuno oporavio od povrede, ona bi trebalo da je otklonjena na šljaci španske prijestonice.

URA predala listu za lokalne izbore u Budvi; Rađenović: Budva zaslužuje DRUGAČIJE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:50

Građanski pokret URA večeras je predao listu za lokalne izbore u Budvi pod nazivom "URA - dr Dritan Abazović - Drugačije.