Srijeda, 13.12.2023 | 06:44
IZVOR: rts.rs/Guardian

VJEROVALI ILI NE - Muškarac iz Danske odletio do Los Anđelesa, bez pasoša i avionske karte

Slijepi putnik koji je stigao u Los Anđeles iz Kopenhagena, bez pasoša i karte, moraće da objasni kako mu je to pošlo za rukom, ali i da se suoči sa krivičnom prijavom. Za krivično djelo koje je počinio predviđena je zatvorska kazna do pet godina.




Foto: Ilustracija, Pixabay

O Sergeju Očigavi, 46-godišnjaku koji je bez avionske karte i pasoša stigao iz Danske u SAD, zna se da je imao ruska i izraelska dokumenta među stvarima, ali ne i koje je nacionalnosti i da li ima dvojno državljanstvo.

Očigava je stigao na međunarodni aerodrom u Los Anđelesu 4. novembra. Prvo je rekao vlastima da je ostavio pasoš u avionu kojim je letio.

Međutim, u optužbi koja je podnijeta protiv njega navodi se da su istražitelji postali sumnjičavi prema Očigavi nakon što ga je posada na letu kompanije "Scancinavian Airlines" iz danskog grada Kopenhagena ka Los Anđelesu, opisala kao putnika koji je stalno mijenjao mjesto gdje je sjedio.

Takođe je od stjuardesa tražio dva obroka, a navodno je pokušao i da pojede čokoladu koja je pripadala kabinskom osoblju.

Sergej Očigava govori ruski. Nije bio na listi putnika niti leta iz Kopenhagena niti bilo kog drugog koji je tog dana pristigao na aerodrom LAX. Carinici na aerodromu u Los Anđelesu nisu mogli da pronađu evidenciju o izlasku Očigave iz Danske i shvatili su da je slijepi putnik nakon što su svi dokumentovani putnici prošli carinsku provjeru.

Tokom saslušanja koje su sproveli agenti Federalnog istražnog biroa (FBI), Očigava je tvrdio da je doktorirao filozofiju ekonomije, kao i marketing i da je poslednji put radio u Rusiji. Takođe je rekao je da nije spavao tri dana i da ne razumije šta se dešava.

Muškarac je navodno tvrdio da ne zna kako je ušao u avion u Kopenhagenu, da nije bio siguran da li ima kartu i da se ne sjeća kako je prošao pored aerodromskog obezbjeđenja bez avionske karte.

Slijepi putnik je ostao u pritvoru i trebalo bi da pred sud bude izveden 26. decembra. Mogao bi da se suoči sa zatvorskom kaznom do pet godina ako bude osuđen da je bio slijepi putnik u avionu, što savezni zakon SAD definiše kao krivično djelo.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Martinović: U Crnoj Gori registrovano 499 hotela, dobrom ljetnjom sezonom na sjeveru da pokrijemo gubitke tokom zimske

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:04

U toku je nastavak treće posebne sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini. Na pitanja poslanika odgovara ministar turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.

Veljko Ražnatović ipak NEĆE dobiti nacionalnu penziju! Drugi bokseri hoće, ali on ne, evo i zbog čega

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:58

Tako blizu, a tako daleko, reklo bi se...

Samsung ima NOVI PUNJAČ - Košta 69,90 EURA, a evo zbog čega je poseban

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:57

Samsungov novi punjač može puniti dva telefona istovremeno, a na evropskom tržištu koštaće 69,90 eura.

Da li će društvene mreže uskoro biti strogo kontrolisane?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:50

Odri Azule, generalna direktorka UNESKA, pozvala je na globalni dijalog kako bi se našao način da se reguliše postupanje kompanija, vlasnika društvenih mreža i ograničila njihova uloga u širenju dezinformacija.

MKM: Objavljen Javni poziv za uključivanje u program obilježavanja 18. maja, Međunarodnog dana muzeja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:43

Ministarstvo kulture i medija poziva sve nacionalne i lokalne ustanove iz oblasti kulture i kulturne baštine da se 18. maja 2023. kroz organizovanje aktivnosti i programskih sadržaja uključe u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

UP - Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljene polne radnje u Danilovgradu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:27

Danilovgradskoj policiji prijavljeno je da je jedno maloljetno lice seksualno uznemiravano od strane jedne osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Novo rukovodstvo ZZZCG: Evo ko je izabran za VD direktora

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:58

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore danas je, na prvoj sjednici u novom sazivu, imenovao nove članove tog organa upravljanja kao i vršioca dužnosti direktora institucije.

Trgovine NEĆE RADITI 1,2,3. i 6. maja, za nepoštovanje predviđene KAZNE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:46

Uprava za inspekcijske poslove podsjeća sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak, kao ni tokom vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa koji ove godine obuhvata 3. maj (Veliki Petak) i 6. maj (2. dan Vaskrsa).

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

Astro savjet za 29. april: Pazite se PREJEDANJA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:29

Venera, planeta ljubavi, novca, ljepote, umjetnosti, blagostanja i uživanja, danas u 12.32 ulazi u Bika, znak u kome se osjeća kao kod svoje kuće (jer njime upravlja).