Četvrtak, 28.12.2023 | 11:44
IZVOR: azra.ba

Kao iz salona - Trikovi za SAVRŠENI MANIKIR kod kuće

Obzirom na inflaciju i da cijene svega ne prestaju da skaču, mnogi su primorani odreći se svega što nije neophodno.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Usljed ovakve ekonomske situacije, žene širom svijeta odustaju od redovnih posjeta salonima za manikir koji usput nisu nimalo jeftini, te se odlučuju na samostalno sređivanje noktiju kod kuće.

Ako ste jedna od njih, te želite postati sam svoj majstor, na pravom ste putu. Štaviše, ne treba da očajavate, jer postoji mnogo trikova koji će vam pomoći da sredite nokte baš kao u salonu.

Mi smo za vas izabrali najzanimljive i najjednostavnije trikove koji će vam zaista biti od koristi kada budete sređivali nokte kod kuće.

Manikir polumjesec

Koristite polukružne naljepnice kako biste napravili polumjesec na noktima. Ovaj dizajn je vrlo zanimljiv i dosta žena ga traži. Jednostavno zalijepite naljepnicu za korijen nokta, a preostali nokat obojite u željenu boju, a kada se lak osuši – skinite naljepnicu.

Čipkasti nokti

Možete napraviti zanimljivi čipkasti dizajn uz pomoć čipke koju možete kupiti u bilo kojoj krojačkoj prodavnici. Isijecite malo čipke u obliku vašeg nokta (ili drugačije, ako želite nešto zanimljivije) i stavite preko laka koji se još nije osušio.

Tufnice

Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Tufnice na noktima su bezvremenski trend, ali ih je ponekad teško napraviti a da ne budu razmazane. To je iz razloga što se niste sjetili da upotrijebite ukosnice! Sa dijelom ukosnice koji ima kuglicu nanosite tufnice u željenim bojama.

Nokti sa teksturom

Napravite “marble” dizajn bez vode! Samo upotrijebite plastičnu foliju ili kesu – namažite prvi sloj laka i sačekajte da se osuši, a preko namažite drugi lak i preko njega utapkajte foliju koja će stvoriti razne oblike, baš kao i marble efekat.

Klasični french

Kao i tufnice, uvijek je teško napraviti pravu liniju koja se neće razmazati. Sada uzmite neku širu gumicu i stavite na vrh nokta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Veljko Ražnatović osvojio medalju i obezbijedio sebi NACIONALNU PENZIJU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:38

Veljko Ražnatović na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio je bronzanu medalju, a uz bronzano odličje dobio je i novčanu nagradu. Međutim, velikim uspjehom sebi je obezbijedio i nacionalnu penziju.

Počela je Stradalna nedjelja - Posljednja sedma nedjelja VASKRŠNJEG POSTA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 07:15

Počela je sedma posljednja nedjelja Vaskršnjeg posta. Svi dani u njoj nose naziv Veliki, pa je tako danas Veliki ponedjeljak.

Trgovine NEĆE RADITI 1. i 2. maja, za nepoštovanje predviđene KAZNE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:46

Uprava za inspekcijske poslove podsjećamo sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak.

Građani Andrijevice ogorčeni, voda SKUPLJA 300 odsto

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 08:33

Skupština Andrijevice nije u zakonskom roku donijela odluku o saglasnosti na cjenovnik za utrošenu vodu koji je u aprilu minule godine dostavljen Regulatornoj agenciji. Gradskom vodovodu je prošlog mjeseca stigao dopis, a sa njim i povećanje od 300 odsto po kojem će se i obračunavati aprilski računi. Građani su uputili prigovore Vodovodu, a svoje negodovanje će iskazati i na protestima ukoliko se cijene ne koriguju, objavio je Javni servis RTCG.

"U ovom trenutku..." Marija Šerifović otkrila da li planira da dobije još DJECE preko surogat majke

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:50

Pjevačica Marija Šerifović je nedavno održala koncert u Helsinborgu u Švedskoj.

URA: Milović uz PODRŠKU Spajića nastavlja sa KRŠENJEM ZAKONA, uvjereni smo da će zato odgovarati

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:12

Prvih pet mjeseci rada 44. Spajićeve Vlade obilježilo je kontinuirano kršenje Ustava i zakona, a danas je tu praksu nastavio i kontraverzni ministar pravde Andrej Milović sa nezakonitim vraćanjem u kaznenu evidenciju bivšeg generalnog direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija. Radi se o skandaloznom činu koji ima za cilj da preduprijedi obavezu povratka na presudu Upravnog suda o vraćanju na mjesto generalnog inspektora, u skladu sa odlukom nadležne sudske instance, ali i klasičnu diskreditaciju ličnosti", saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Božović: Gradsko preduzeće Deponija bilježi MAKSIMALNE REZULTATE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:08

U cilju uvođenja novih praksi obavještavanja građana o rezultatima i planovima, „Deponija” d.o.o. Podgorica organizovala je danas radni doručak sa predstavnicima medija u cilju boljeg i svestranijeg informisanja javnosti o aktivnosti ovog društva. Tema istog bila je prezentacija rada prvog kvartala 2024. godine i budućih planova Deponije.

Džastin Biber objavio fotografiju na kojoj PLAČE, fanovi ZABRINUTI - OGLASILA se i njegova žena (FOTO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:03

Džastin Biber je na društvenim mrežama objavio niz fotografija, a na nekima od njih gleda u kameru i plače.

Žakelj: Borba, želja i fokus ODLUČIĆE UTAKMICU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:52

Trener košarkaša Budućnosti, Andrej Žakelj, svjestan je da je Partizan ozbiljan protivnik i da će dvomeč u polufinalu ABA lige odlučiti detalji - borba, želja i fokus.

Alkohol DOSTUPAN maloljetnicima iako je zakonom ZABRANJEN

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:49

Alkoholna pića i dalje su, uprkos zakonskim propisima, u velikoj mjeri dostupna maloljetnicima u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori, a to su potvrdili i rezultati socijalnog eksperimenta koji je sprovelo udruženje Roditelji.

Slavni glumac ŠOKIRAO javnost kad je skinuo masku - Pokazao PRAVO LICE nakon godinu dana (FOTO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:30

Slavni glumac Majk Majers pojavio se u javnosti nakon godinu dana. Prisustvovao je 49. gali AFI Life Achievement Award, gdje je održao i govor.

Arsović: Grubo KRŠENJE zakona u Glavnom gradu se samo nastavlja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:26

Dok smo upozoravali da gradonačelnica Olivera Injac krši zakon time što ne reaguje na sad već četiri rješenja Upravne inspekcije i jedno iz MUP-a za ustanovljeno nezakonito imenovanje, v.d. komandiru Zdravku Blečiću je 27.04. istekao v.d. status, naveo je na mreži X odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović.

Bivši radnici "Košute" i danas BLOKIRALI PUT: I u jeku SEZONE ćemo biti na magistrali

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:19

Bivši radnici nekadašnje fabrike obuće "Košuta" protestovali su i danas zbog devet neisplaćenih zarada, na koje čekaju više od 28 godina, te su ponovo blokirali put Cetinje – Podgorica.

Popović pred Partizan: Imamo ŠANSU, nadamo se POBJEDI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:09

Košarkaši Budućnost Volija danas putuju za Beograd, gdje ih sjutra veče u “Beogradskoj Areni” protiv Partizana (18.30 časova) očekuje prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige. Bez obzira što igraju protiv aktuelnog šampiona, evroligaša, ekipe koja je pravljena za trofej u regionalnoj ligi, u podgoričkom timu nema skrivanja. Napašće Partizan već u prvoj utakmici u Beogradu…

Ljekar OTKRIVA s koliko godina bi trebalo da PRESTANEMO da PIJEMO ALKOHOL

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:05

Veliki broj ljudi s vremena na vrijeme uživa u alkoholnim pićima. Ipak, neki vrlo često znaju da prejteraju, što nije dobro za cjelokupno zdravlje.