Srijeda, 17.04.2024 | 15:51
IZVOR: pobjeda.me

Martinović: Perović UHAPŠENA jer je koristila službeno auto VIŠE nego što u SDT-u smatraju da je trebalo

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije saopštilo konkretno kojim radnjama je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović zloupotrijebila službeni položaj, a kako je u izjavi za Pobjedu rekao njen advokat Nikola Martinović, izgleda da je Perović procesuirana zato što je službeno auto koristila više nego što u SDT-u smatraju da je trebalo.




Foto: YouTube screenshot/Skupština Crne Gore

"Nijesu rekli da je zloupotrijebila položaj zbog ovoga ili onoga. Tokom pretresa su oduzeli djelovodnike, slikali kilometražu na vozilu i oduzeli dokumenta koja su već ranije bila predata tužilaštvu, a odnosila su se na pređene kilometre ili putovanja", saopštio je Martinović Pobjedi.

Njegov osnovan zaključak je, ističe, da se sve svodi na stav tužilaštva da je Perović zloupotrijebila službeni položaj tako što je koristila auto više nego što je trebalo. Ipak, ukazuje i da nigdje nije propisano koliko bi službeno auto trebalo da se koristi.

"Sve se svodi na to je li putovala više ili manje",  podvukao je Martinović.

Na pitanje Pobjede zašto se onda Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) bavi ovim slučajem odgovorio je da misli da se radi o predstavi.

"Pokušava se napraviti predstava da je ona neki kriminalac, a u tom pretresu nije pronađeno ništa",  izričit je Martinović.

Službenici SPO su, kako je kazao, pretresli kancelarije i privatni stan Perović, a ništa nijesu oduzeli osim telefona i kompjutera.

"Pri tome, sve što ima u tom kompjuteru postoji u sistemu Agencije jer je vezan za nju. Uzeli su dokumenta koja su već jednom oduzeli i koja već postoje jer imaju elektronsku arhivu",  istakao je Martinović.

Perović je uhapšena oko 13.30 sati po nalogu SDT-a, a službenici SPO su je priveli na saslušanje u njihove prostorije nakon pretresa u Agenciji za sprječavanje korupcije koji je počeo jutros oko 10 sati.

"Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P., direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja",  saopštio je ranije portparol i tužilac SDT-a Vukas Radonjić.

Policija, kako je dodao, vrši pretresanje njenog stana i drugih prostorija, radi pronalaska i drugih tragova i predmeta krivičnog djela.

ČITAJTE I OVO!

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
🤡🤡🤡
17.04.2024 19:20

Državna cirkusijada .

2 0

Lepa Brena IZNENADILA sve svojom izjavom - "Znam da bušim i šmirglam"

Utorak, 30.04.2024 | 12:44

Istakla je koliko je korisno znati tehničke poslove.

MINISTARSTVO PRAVDE: "Zadovoljni ekstradicijom Kneževića, POŠTOVAĆEMO ljudska prava"

Utorak, 30.04.2024 | 12:39

Ministarstvo pravde saopštilo je da izražava zadovoljstvo povodom ekstradicije optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka.

Evroviziju 2024. vodiće poznata HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

Utorak, 30.04.2024 | 12:32

Eurosong samo što nije, a sve tri večeri voditeljka će biti poznata holivudska zvijezda Malin Akerman.

MAJ je njihov mjesec - Ovi horoskopski znakovi mogu pronaći svoju SRODNU DUŠU

Utorak, 30.04.2024 | 12:24

Maj nekim horoskopskim znakovima donosi uzbudljive mogućnosti za pronalazak ljubavi i početak nove veze. U nastavku otkrijte koji će horoskopski znakovi doživjeti ljubavni procvat u mjesecu koji nam dolazi.

Reper pjevao u gotovo PRAZNOJ ARENI, fanovi imaju teoriju zašto nije bilo ljudi (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 12:07

Američki reper Quavo (33) nastupao je pred gotovo praznom arenom u Hartfordu. Na internetu su objavljene snimci s koncerta, a prema podacima stranih medija, u areni je bilo svega oko 75 ljudi.

London: Muškarac išao ulicom i sjekao ljude MAČETOM

Utorak, 30.04.2024 | 11:59

Muškarac (36) jutros je oko 7 ujutro napadao ljude na sjeveroistoku Londona i sjekao ih je mačetom. Kako prenosi Index, prije toga se autom zabio u kuću.

Utolite glad BEZ JELA - Uzmite jabuku,ALI NEMOJTE da je zagrizete, već URADITE OVO

Utorak, 30.04.2024 | 11:51

Uz ovaj jednostavan trik možete da utolite glad, a da ne pojedete ništa.

Bar: Policija PRETRESA bezbjednosno interesantne osobe

Utorak, 30.04.2024 | 11:35

Pretresi...

U toku ekstradicija Kneževića iz Londona u Crnu Goru - "DOLAZIM sa plavom torbom, mnogima NEĆE biti prijatno"

Utorak, 30.04.2024 | 10:59

Optuženi biznismen Duško Knežević kazao je za Vijesti da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.

Genijalan TRIK za farbanje jaja: Nikad vam ne bi palo na pamet, a ODUŠEVIĆETE SE (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 10:49

Evo brzog i jednostavnog načina da ofarbate vaša uskršnja jaja ove godine.