Nedjelja, 28.04.2024 | 09:12
IZVOR: avaz.ba/index.hr

Koka-Kola vam ima BOLJI UKUS kad je pijete iz restorana brze hrane - Postoji NAUČNI RAZLOG za to

Brza hrana s menija McDonald'sa ne bi bila ista da uz njih ne ide Koka - Kola.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Svako ko ju je probao iz McDonald'sa zna da ona ima taj specifičan ukus. Neki čak idu i korak dalje, pa kažu da je bolja od one iz limenke ili boce.

Postoje "naučni" razlozi zašto je Koka-Kola ukusnija u McDonald'su, a ovo su neki od njih, piše portal Delish, a prenosi Index.hr.

Ako pijete Kolu u McDonald'su, najvjerovatnije je pijete s ledom, ali led se s vremenom topi i razvodnjava piće. Upravo zbog toga, uzimajući u obzir led, u McDonald'su prilagođavaju razmjere sirupa i vode. Kada izlazi iz aparata, Kola u McDonald'su je koncentrovanija od klasične, i to je razlog zašto je taj prvi gutljaj Kole iz McDonald'sa tako poseban.

Većina objekata koji služe Koka-Kolu u aparatima dobiju koncentrovani sirup u plastičnim vrećicama skladišten u kartonske kutije. To je jednostavna i isplativa metoda, ali ima puno nedostataka. S druge strane, sirup Kole koji dobija McDonald's skladišten je u spremnicima od nerđajućeg čelika. Taj materijal bolje štiti sirup od svijetla, topline, kiseonika i drugih faktora koji mogu ugroziti njegov kvalitet, a na kraju i sam ukus pića.

Voda s kojom se razrijedi sirup Koka-Kole u McDonald'su filtrira se kako bi ukus pića na kraju bio što bolji, kažu iz McDonald'sa. Naime, različiti krajevi svijeta imaju različite izvore vode i cijevi kroz koje voda prolazi, a sve to na kraju utiče na ukus soka - zato u McDonald'su koriste filtriranu vodu.

Svaki sok je bolji kad je hladan, pa tako i Kola, a upravo zahvaljujući ranije spomenutim spremnicima od nerđajućeg koji se koriste za čuvanje sirupa, on cijelo vrijeme ostaje hladan i svjež. Osim toga, voda koja se koristi u McDonald'sovim aparatima takođe je prethodno ohlađena.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
mj73
28.04.2024 21:41

o kom se carobnom napitku ođe radi... coca- cola ili koka cola coca kole ....kole...

0 0

Radulović - Obistinilo se ono na šta već dugo KK “Budućnost VOLI” upozorava

Subota, 11.05.2024 | 14:15

Nakon majstorice polufinala plej-ofa ABA lige i poraza od Partizana u Areni u Beogradu, direktor KK Budućnost Voli Slavko Radulović uputio je dopis članovima Skupštine regionalnog takmičenja.

FINALE ABA lige: Crvena Zvezda - Partizan u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Subota, 11.05.2024 | 12:51

Dvorana Aleksandar Nikolić, kapaciteta 7000 mjesta, biće poprište prve dvije utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Oboren rekord - NAJTOPLIJI APRIL od kada se vrše mjerenja

Subota, 11.05.2024 | 12:31

Kao što smo se prethodnih mjeseci već navikli, i april je oborio rekord i postao najtopliji april od kada se vodi evidencija. Bio je to jedanaesti mjesec zaredom rekordnih temperatura kopna i trinaesti sa najvišom temperaturom mora.

Đoković ponovo na teren poslije incidenta sa flašom: Zakazao TRENING

Subota, 11.05.2024 | 11:24

Najbolji teniser Novak Đoković zakazao je trening u subotu u Rimu.

Vazdušasta struktura i poseban ukus: NJUJORŠKI ČIZKEJK je poslastica, kojoj nećete moći da odolite

Subota, 11.05.2024 | 11:05

Njujorški čizkejk ne djeluje toliko zanimljivo kao onaj sa voćnim prelivom, ali vjerujte da se dosta razlikuje od voćnog i da je ukus zaista jedinstven.

Uprava: Otkriven lager od 20 komada bespravno posječenih smrčevih trupaca, bez žiga, pločice, papirlogije...

Subota, 11.05.2024 | 10:50

Kasno sinoć u selu Banjevac, udaljenom desetak kilometara od Berana, zahvaljujući OB Berane i UIP je otkriven novi lager od 20 komada bespravno posječenih smrčevih trupaca, na kojima nije bilo šumskog žiga, pločice niti valjane papirologije, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Vučević o najavi Spajića da će Crna Gora glasati za rezoluciju: Ne vidim ovo kao prijateljski gest

Subota, 11.05.2024 | 10:41

Ja ovo ne vidim kao prijateljski gest prijateljske države, rekao je predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević komentarišući to što je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić rekao da će Crna Gora u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasati za Rezoluciju u genocidu u Srebrenici.

VIDEO: Kinezi bacili automobil sa VISINE od 32 metra - Pogledajte šta se dogodilo sa ovim modelom

Subota, 11.05.2024 | 09:51

Testovi izdržljivosti automobila uvijek izrode neke ekstremne ideje, a ovoga puta u glavnoj ulozi bila je jedna kineska marka.

APEL posjetiocima - "Ne berite lokvanje u NP Skadarsko jezero"

Subota, 11.05.2024 | 09:31

Sa početkom turističke sezone u NP Skadarsko jezero primijećen je zabrinjavajući trend ubiranja bijelog i žutog lokvanja što može dovesti do smanjenja populacije ove vrste, ugroziti stanište i cjelokupni ekosistem ovog parka, saopšteno je iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

Milatović pozvao Šarla Mišela da posjeti Crnu Goru

Subota, 11.05.2024 | 09:26

Predsjednik države je u pismu čestitke povodom Dana Evrope, predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu kazao da su jedinstvo, solidarnost i jednakost među evropskim demokratijama cilj kojeg se nećemo odreći, dodajući da temelji EU izgrađeni na slobodarskim i vizionarskim idejama garantuju bolju i sigurniju budućnost.