Nedjelja, 28.04.2024 | 10:45
IZVOR: kolektiv.me

Rajković: U Jelovoci ZAPLIJENJENI trupci, biće van dometa šumokradica

Današnjom zaplijenom bespravno posječene građe u Jelovici u Beranama, uspješno je započela borba protiv bezakonja i anarhije koja je vladala na tom području, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 




Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore

Kako navode, čuvar šuma je tokom vanredne provjere i obilaska terena, pronašao 20 čamovih trupaca bez šumskog žiga i plastičinih pločica za numerisanje i identifikaciju, te samim tim i bez uvjerenja o porijeklu drvnih sortimenata, o čemu je obavjestio nadređenog

“Utvrđeno je da trupci, u količini od 16,32 m³ neto drvne mase potiču iz državne šume. Odmah je obavješten Rajković, koji je dalje koordinisao akcijom. On je naložio da se prvi put obezbijedi specijalno vozilo i da se bespravno posječeni trupci zaplijene i trajno oduzmu, na način što će hitno biti uklonjeni iz šume, prevezeni i lagerovani na sigurno i da se slučaj proslijedi ODT Berane na dalje postupanje”, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Dodaje se da će zaplijenjeni trupci biti van dometa šumokradica, što ranije nikada nije bio slučaj, već bi ostali na lice mjesta i onda bi često bili ponovo otuđeni kada nema kontrole.

Tim povodom Rajković je rekao da započete intenzivne kontrole, kao i smjena rukovodilaca u Mojkovcu i Beranama već daju prve uspješne rezultate.

„Posebno će se uvesti iznenadne kontrole PILANA. Ko god od vlasnika bude kupio drvne sortimente bez dokumentacije, biće ozbiljno sankcionisan uz trajno zabranjivanje rada! Staćemo na put svima koji misle da su jači od države i znam da će pohara crnogorskih šuma biti prošlost. Današnjom zaplijenom bespravne građe u Beranama pokazali smo da mi to možemo i hoćemo, a u narednim danima nastavljamo još jačim intezitetom. Poručujem im da nema i neće biti nedodirljivih, a Uprava će nabaviti specijalno vozilo u svom vlasništvu i nastaviti ovakve akcije”, zaključio je Rajković.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Rajko
28.04.2024 14:16

O čemu ovaj kad svi znaju ko krade sumu .u policijski uniformama.se čeraju prikolice.sa severa put mora iz šume se sagone u noćnim satima.sumari žmurke na 10 kamiona za 1 osobu.bilo ranije sad više..

3 0

SLABIJI zemljotres na Kosovu, OSJETIO se u Crnoj Gori

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:10

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da su danas u 18.04 registrovali zemljotres manje jačine, sa epicentrom 19 kilometara istočno od Kline (Kosovo).

Disciplinska komisija ABA lige KAZNILA Partizan i Budućnost

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:02

Zbog propusta u oganizaciji majstorice polufinala plej-ofa protiv Budućnost Volija, Košarkaški klub Partizan kažnjen je 20 hiljada eura, odluka je Disciplinske komisije ABA lige.

Kralj Čarls: IZGUBIO sam ČULO UKUSA tokom liječenja od raka

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:55

Britanski kralj Čarls Treći izjavio je danas da je tokom liječenja od raka izgubio čulo ukusa.

Uz njih ćete lakše SMRŠATI - NAMIRNICE koje možete jesti KOLIKO GOD POŽELITE

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:50

Konzumacija samo pola svježeg grejpa pre obroka povezana je sa primjetnim gubitkom težine. 

U TOKU SASTANAK parlamentarne većine o Rezoluciji o Jasenovcu

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:40

U Skupštini Crne Gore u toku je sastanak lidera parlamentarne većine na kojem bi trebalo da se raspravlja o rezoluciji o Jasenovcu, saznaje portal Dan.

VJERIDBA na Eurosongu: Dečko ZAPROSIO djevojku tokom nastupa Teya Dore (VIDEO)

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:29

Društvenim mrežama širi se snimak nastala tokom nastupa srpske predstavnice Teje Dore u finalu, tiokom kojeg je dečko iz publike zaprosio svoju djevojku. 

Advokat: Napale su me dvije osobe, POLOMLJENA mi je vilica

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:16

Iz Osnovnog tužilaštva u Beranama kažu da je predmet u radu i da napadači još uvijek nisu procesuirani. "Čeka se da se kvalifikuje krivično djelo i da se tužilaštvo odredi prema ovom krivičnom djelu"

TRIK kako UZGAJATI limun kod kuće (VIDEO)

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:05

Stabla limuna najbolje uspijevaju pri visokoj vlažnosti i potrebno im je zaštićeno, sunčano mjesto, a ovo je jednostavan trik koji će potaknuti rast ove "tvrdoglave" biljke.

Bivši teniser o Đokoviću: "Novak bi nakon Igara u Parizu mogao da kaže ZBOGOM TENISU"

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:47

Mark Peči, bivši britanski teniser i nekadašnji trener Endija Marija, smatra da Novak Đoković neće još dugo igrati tenis.

Milatović: Članstvo Crne Gore u NATO značajno doprinosi jačanju VLADAVINE PRAVA i NEZAVISNOST INSTITUCIJA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:41

Predsjednik države Jakov Milatović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u okviru koje je danas, kao najmlađi šef države NATO članice, otvorio NATO samit mladih koji se održava u Majamiju.