Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:09
IZVOR: pobjeda.me

Popović pred Partizan: Imamo ŠANSU, nadamo se POBJEDI

Košarkaši Budućnost Volija danas putuju za Beograd, gdje ih sjutra veče u “Beogradskoj Areni” protiv Partizana (18.30 časova) očekuje prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige. Bez obzira što igraju protiv aktuelnog šampiona, evroligaša, ekipe koja je pravljena za trofej u regionalnoj ligi, u podgoričkom timu nema skrivanja. Napašće Partizan već u prvoj utakmici u Beogradu…




Foto: YouTube screenshot/ KK Budućnost VOLI, arhiva

"Svaki plej-of je nekako priča za sebe. Naša ekipa se kroz godine dosta mijenja, i pred plej-of su uvijek novi izazovi. Za ovu ekipu je ovo prvi zajednički plej-of, nije bitno koliko ko pojedinačno ima odigranih plej-of utakmica. Iskreno, mislim da imamo šansi, jer smo u prethodnom periodu pokazivali dobru igru. Nije ni sportski, ni normalno ulaziti u utakmicu bez očekivanja da se može pobijediti ko god to bio. Nadam se da možemo da odigramo dobro i ostvarimo pobjedu i da u Podgorici završimo seriju u dvije utakmice. Ja tako pristipam ovom polufinalu, niko od nas ne kalkuliše, u smislu šta ako pobijedimo, a šta ako izgubimo. Putujemo sa razmišljanjem da pobijedimo",  ističe kapiten “plavih” Petar Popović.

Od posljednjeg meča sa Zadrom je prošlo deset dana, vjerovatno previše da bi se zadržala prava plej-of atmosfera.

"Malo neobična situacija, nijesmo navikli da bude ovolika duga pauza između četvrtfinala i mečeva sa Partizanom. Mislim da je ovo više neki ligaški ritam, nego plej-of. Ima i pozitivnih i negativnih strana, nadam se da nam je, što se tiče nas, ova pauza prijala, ali vidjećemo to na utakmici. Mi igrači bi više voljeli da se utakmice igraju na svaka tri, četiri dana, da možemo da osjetimo pravi plej-of naboj. Ali, šta je, tu je", dodaje Popović.

Partizan je dobio oba međusobno meča u ligaškom dijelu, ubacio je 96 i 89 poena “plavima”, pa je jasno šta je potrebno zaustaviti da bi se Podgoričani mogli nadati pozitivnom rezultatom u prvom meču, ali i u cijeloj polufinalnoj seriji.

"Naglasak je na odbrani, jer se radi o ekipi koja je ekstremno talentovana napadački, što su pokazali u oba meča koje smo igrali, a najvježiji primjer je bio posljednja utakmica na našem terenu, kada su pokazali ogroman talenat. Imali su devet ili deset pogođenih trojki u prvom poluvremenu, ubacili su i neke teški šuteve kada se utakmica lomila u posljednja dva-tri minuta. Moramo da pokušamo da ih pomjerimo iz situacija u kojima se osjećaju lagodno, što, naravno, nije lako i biće jako izazovno i teško. Ali, mislim da je to ključ, da uđemo čvrsto i jako u utakmicu i da obratimo pažnju na skauting, što želimo da radimo, u kojim pozicijama želimo da ih ostavimo. Naravno, potreban je i kontinuitet tokom utakmice, nije dovoljno da se te stvari rade 15-20 minuta, Moramo da izvučemo maksimum kako bismo imali šansi za pobjedu",  zaključio je Popović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

UP -Strani državljanin OSUMNJIČEN za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:59

Saopšteno je iz Uprave policije. 

KRIVIČNA PRIJAVA protiv Baranina: OSUMNJIČEN da je OŠTETIO firmu u kojoj je radio za 16.000 eura

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:53

Budvanska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv V.O. (26) iz Bara, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

NAJČEŠĆI korišćeni PIN-ovi: Ako je vaš među njima, PROMIJENITE ga

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:43

U izvještaju “Information is Beautiful”, na osnovu 3,4 miliona PIN-ova, navedene su najčešće korišćene kombinacije brojeva, a to su upravo nizovi brojeva koje bi neko mogao da pokuša da unese da bi ušao u vaš mobilni telefon ili ih unio na bankomatu

Vlahović: “Opet smo u Ligi šampiona, imamo TROFEJ"

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:31

Plasman u Ligu šampiona i osvojen Kup Italije – u Juventusu su zadovoljni sezonom, poruka je Dušana Vlahovića.

KRAJ LJUBAV - RAZVODE se Dženifer Lopez i Ben Aflek?

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:18

SvIJet šoubiza potresla je vIJest o navodnom razvodu jednog od najpopularnijih slavnih parova.

"Očekujemo da se vratimo sa ZLATOM": Powerlifting reprezentacija Crne Gore spremna za EVROPSKO PRVENSTVO

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:14

Reprezentacija Crne Gore u Powerlifting-u, ponovo učestvuje na Evropskom prvenstvu, koje se ove godine održava u Češkoj, u gradu Trutnov.

"Kad si VATRA" - Poruka Natalije Jokić za Nikolu privukla VELIKU PAŽNJU (FOTO)

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:08

Nikola Jokić je treći put osvojio titulu MVP-a regularnog dela NBA lige, a tim povodom se oglasila i njegova supruga Natalija.

PROPAO još jedan pokušaj da se izabere PREDSJEDNIK Vrhovnog suda

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:02

Opšta sjednica Vrhovnog suda nije danas utvrdila predlog kandidata za čelnika te sudske instance.

MUP: U Budvi 19.034 BIRAČA, 125 VIŠE nego prošle godine

Četvrtak, 16.05.2024 | 12:54

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da pravo glasa u opštini Budva na dan 15. maj 2024. ima 19.034 birača.

Poznati glumac OTKRIO za koji film je dobio samo 25 EURA

Četvrtak, 16.05.2024 | 12:46

Nenad je ispričao za Informer da je ulogu dobio sasvim slučajno i na nesvakidašnjem mjestu.