Nedjelja, 05.01.2020 | 21:23
IZVOR: kolektiv.me

UP: Lišena slobode glavna i odgovorna urednica portala "FOS media"

Policija je u Podgorici lišila slobode lice A.Đ. (26) zbog sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda.




Foto: Ilustracija/ Thekashmiriyat.co.uk/

"A.Đ. je kao glavna i odgovorna urednica portala "FOS media", te i kao autor teksta koji je danas objavljen na ovom portalu pod naslovom "FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan" u kojem se navodi da će "oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sjutra", izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija", saopšteno je iz Uprave policije.

Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama lica A.Đ. stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu.

"Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa", ističu iz policije.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
05.01.2020 21:57

Pa vi svaki dan plasirate neku laž. Ako ćemo po tome, cjeli državni vrh, uprava policije i SVI političari ne bi izlazili iz zatvora...

13 4

OSTALE VIJESTI

Milović sa porodicom žrtve silovanja: Založiću se da slučaj bude ispitan do kraja

Subota, 18.05.2024 | 10:09

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i državni sekretar u Ministarstvu pravde, Aleksandar Bakrač, održali su sastanak sa advokatom i članovima porodice žrtve silovanja koja je u trenutku izvršenja djela bila maloljetna, a u vezi slučaja koji ovih dana izaziva veliko interesovanje crnogorske javnosti, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Beograd: SUDAR vozova u podzemnom tunelu, POVRIJEĐENO 13 ljudi

Petak, 17.05.2024 | 21:28

U podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta oko 18:30 časova došlo je do sudara putničkog i teretnog voza, u kojem je povrijeđeno 13 ljudi.

Laković: NEMA POLITIKE, pjesma o Crnoj Gori na proslavi Dana škole nije izvedena zbog tehničkih razloga

Petak, 17.05.2024 | 20:37

Direktorica Osnovne škole „Jagoš Kontić“ Ranka Laković kazala je da je pjesmu posvećenu Crnoj Gori makla iz programa proslave Dana škole, ne iz političkih, već „tehničkih razloga“.

Stranom državljaninu 15 dana zatvora zbog ometanja policijskog službenika u radu

Petak, 17.05.2024 | 19:20

Albanski državljanin Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, jer je ometao policijskog službenika u vršenju kontrole boravka i rada stranaca, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.

Zoran Radović NOVI PREDSJEDNIK Višeg suda u Podgorici

Petak, 17.05.2024 | 18:35

Na današnjoj sjednici Sudskog savjeta Zoran Radović izabran je za predsjednika Višeg suda u Podgorici, saznaje RTCG.

Dječak PAO sa krova zgrade Crvenog krsta, teško POVRIJEĐEN

Petak, 17.05.2024 | 15:01

Učenik sedmog razreda osnovne škole iz Sutomora zadobio je teške povrede prilikom pada sa zgrade Crvenog krsta u tom gradu.

Polumaturanti proslavljali kraj školovanja bakljadom - ZAPALJEN KROV OŠ "Vlado Milić"

Petak, 17.05.2024 | 10:37

Nemio čin!

Kovačević: Za incident u Nikšiću ODGOVORNA POLICIJA, imamo razloga da sumnjamo da nije bila slučajnost

Petak, 17.05.2024 | 18:27

Incidenti na sinoćnjoj utakmici košarkaša Sutjeske i Budućnosti rezultat su propusta podgoričke i nikšićke policije.

MPNI o požaru na krovu OŠ "Vlado Milić": Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti svih učesnika incidenta

Petak, 17.05.2024 | 13:24

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija osuđuje neprimjerno ponašanje tokom proslave polumature učenika završnih razreda JU OŠ “Vlado Milić” u Podgorici, u kojoj je, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, došlo do požara na objektu škole.

ŽPCG - Dodatni polazak iz Bara za Podgoricu povodom koncerta za proslavu DANA NEZAVISNOSTI

Petak, 17.05.2024 | 13:44

Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica obavještava korisnike svojih usluga da je povodom proslave Dana nezavisnosti i koncerta koji organizuju Turistička organizacija Bar i Opština Bar i 21. maja na platou Sportske dvorane Topolica sa početkom u 21:00h i na kojem će nastupiti Gibonni, Perper i DJ Jools, uveden dodatni polazak voza na relaciji Bar – Podgorica.

FOTO: Na Cetinju otvoren proljećni bazar „Maj u hiljadu boja“

Subota, 18.05.2024 | 09:41

Spektakularnim koncertima Vlatka Stefanovskog i Damira Urbana na Cetinju je sinoć otvoren proljećni bazar „Maj u hiljadu boja“.

Radulović - SMATSA važan činilac, moramo više ulagati u infrastrukturu

Subota, 18.05.2024 | 09:18

Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta ključni su infrastrukturni projekti koje Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) planira da investira u Crnoj Gori. To je saopšteno nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i pomoćnika direktora SMATSA Rajka Uskokovića.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 17.05.2024 | 22:03

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za subotu najavljuju pretežno sučano vrijeme. 

Tanja Bokan i IDUĆE SEZONE u egipatskom Al Ahliju

Petak, 17.05.2024 | 22:01

Tri trofeja i izgubljeno finale Afričkog klupskog prvenstva bili su dovoljni da dvije strane shvate da je nastavak saradnje neminovnost – Tanja Bokan, najbolja crnogorska odbojkašica svih vremena, produžila je ugovor sa egipatskim Al Ahlijem, pa će i iduće sezone igrati u Kairu.

Ovaj fudbaler PROGLAŠEN je NAJBOLJEG MLADOG igrač Premijer lige

Petak, 17.05.2024 | 21:54

Napadač Čelsija Kol Palmer proglašen je za najboljeg mladog igrača Premijer lige.

Muratović: "Nevaspitan i nepismen odgovor Laković najbolje svjedoči koliko su Crna Gora i Nikšić POSRNULI"

Petak, 17.05.2024 | 21:43

Kao roditelj, građanin Nikšića, kao odbornik i predsjednik OO najjače političke partije u Nikšiću, zatečen sam i razočaran odgovorom direktorice OŠ “Jagoš Kontić”, poručio je lider nikšićkog DPS-a Boris Muratović u reagovanju na navode direktorice Ranke Laković.

Marović: Da li vladajuća većina ZNA da ovo znači da će nam Hrvatska vjerovatno BLOKIRATI IBAR i pregovore?

Petak, 17.05.2024 | 21:32

Da li vladajuća većina zna da ovo znači da će nam Hrvatska vjerovatno blokirati IBAR i pregovore, pitala je na mreži Iks (X) bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović nakon informacije da je u skupštinsku proceduru poslat Prijedlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Beograd: SUDAR vozova u podzemnom tunelu, POVRIJEĐENO 13 ljudi

Petak, 17.05.2024 | 21:28

U podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta oko 18:30 časova došlo je do sudara putničkog i teretnog voza, u kojem je povrijeđeno 13 ljudi.

IDENTIFIKOVANO više članova „Vojvoda“ i „Varvara“ koji su učestvovali u incidentu u Nikšiću

Petak, 17.05.2024 | 21:15

Povodom incidenta koji se dogodio juče prilikom odigravanja košarkaške utakmice izmeđ Košarkaškog kluba „Sutjeska“ i Košarkaškog kluba „Budućnost“, u Nikšiću, policijski službenici su identifikovali više članova navijačkih grupa „Vojvode“ i „Varvari“ koji su u njima učestvovali.

TRUDNA Anastasija Ražnatović? OGLASILA se kuma, pa otkrila DETALJ koji je mnoge ZBUNIO

Petak, 17.05.2024 | 21:00

Viki Miljković otkrila je detalj koji je mnoge naveo na razmišljanje da je Anastasija Ražnatović trudna.