Četvrtak, 23.01.2020 | 15:27
IZVOR: telegraf.rs

Da li je ovo NAJDEBLJI MAČAK na svijetu? Njegova težina iznosi 16 KILOGRAMA

Život mačka Bazuke pun je neočekivanih obrta, a da bi ponovo bio zdrav i srećan, morao bi malo da gladuje.




Foto: Instagram, spcaofwakecounty

Prvi vlasnik mačka bolovao je od demencije i dane je provodio u uvjerenju da nije nahranio svog kućnog ljubimca. Činija za hranu uvijek je bila puna do vrha. Bazuka se toliko ugojio, da je vaga u jednom trenutku pokazala 16 kilograma! Za mačke ovakvo stanje može biti smrtonosno. Ipak, surovo bi bilo kriviti Bazukinog prethodnog vlasnika. Bolovao je od teške bolesti, pa je iz velike ljubavi prema životinji stalno brinuo da njegov ljubimac nije gladan.

Mačak je odmah poslije prijema u azil dobio medicinsku njegu. Izgledom i težinom iznenadio je zaposlene. Bazuka se našao pred komplikovanim procesom mršavljenja kako bi jednoga dana mogao da živi kao i svaka druga mačka.

Najprije se našao kod obučene hraniteljske porodice, a njegovi domaćini prihvatili su da prate njegovo zdravlje i motivišu životinju da troši suvišne kilograme. Napredak je brzo postao vidljiv, jer se Bazuka samostalno popeo uz stepenice. Ljubav i briga privremenih vlasnika pomogli su mačku da započne proces ozdravljenja.

Zdravlje Bazuke se vremenom poboljšalo i on je bio spreman da se konačno useli u svoj stalni dom. Nova vlasnica ga je zavoljela već pri prvom susretu. Ubrzo je Bazuka dobio i novo ime koje odgovara mački njegovog pedigrea - Car Avgust.

- U novom domu je već nekoliko dana, tako da još uvijek nijesam primijetila značajne pomake. Kada je prvi put izmjeren kod veterinara, vaga je pokazala 16 kilograma. Naredna kontrola zakazana je za 14. februar - navodi njegova nova vlasnica Robin Anderson.

Na pitanje da li postoje problemi prilikom čuvanja novog ljubimca, vlasnica kaže da joj najteže pada kada ga prenese na određeno mjesto ili naročito u svoj automobil, piše Bored panda.

Robin obožava trening. Trudi se da svoje tijelo drži u top formi i kaže da će natjerati i Avgusta da joj se pridruži.

- Trčim duge dionice. Svoj prvi maraton sam istrčala prošlog novembra. Prije pet godina mi je pronađena šećerna bolest i od tada sam smršala 57 kilograma. Ugojila sam se zbog korišćenja steroida za njegu kože.

- Fizička aktivnost mi je pomogla da nivo šećera u krvi dovedem u normalne okvire. Svakog jutra pretrčim distancu između šest i osam kilometara, a vikendom pređem i do 20. Protekle nedjelje sam istrčala polumaraton i planiram da u narednoj godini učestvujem na 30 trka. Razmišljam da Avgusta povedem na trening, kako bih saznala da li može pratiti moj tempo - navodi Anderson i dodaje da se mačka još uvijek prilagođava na novi dom i psa koji je daleko manji od njega.

Kaže da Avgust voli dugo češkanje po stomaku i raduje se što je srećan u svom novom domu.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Fit
23.01.2020 16:07

Mačoru su ugradjena 4 stenta i sada skače 2 metra od sreće .

1 0

Vujović: “Idemo na POBJEDU, zaslužili smo da igramo na velikim takmičenjima

Srijeda, 08.05.2024 | 18:08

Crnogorski rukometaši gostovaće sjutra u Konversanu selekciji Italije u prvom utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo.

Šaranović: MUP posvećen BORBI protiv napada na novinare i njihovu imovinu

Srijeda, 08.05.2024 | 17:53

Ministarstvo unutrašnjih poslova je posvećeno borbi protiv napada na novinare i njihovu imovinu - poručio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranvić na sastanku sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija (RfoM) Terezom Ribeiro.

Nadal: "I tako dođe trenutak u kome više ništa NEMA SMISLA"

Srijeda, 08.05.2024 | 17:50

Rafael Nadal i dalje nije siguran da li će moći da zaigra na Rolan Garosu, turniru na kome je rekordnih 14 puta bio šampion.

DPS: Sugerišemo PES-u da se njihovi funkcioneri fokusiraju da GOVORE ISTINU

Srijeda, 08.05.2024 | 17:34

Javnost je ovih dana imala priliku da upozna pravo lice Pokreta Evropa sad, čiji su funkcioneri uhvaćeni u lažima i obmanama, i umjesto da upute izvinjenje javnosti, oni napadima na DPS pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da su dobili diplomatski šamar iz Stejt Departmenta u vidu demantija da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst Rezolucije o Srebrenici, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ovo je BLAMAŽA": HIT snimak sa Knezovog nastupa, prekinuo da pjeva, a ovome se nije nadao (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 17:25

Pjevač Nenad Knežević Knez ne eksponira se previše u javnosti, ali vrijedno radi i nastupa.

Zirojević: Obratićemo se ministarstvu pravde u vezi OPTUŽBI koje je iznijela direktorica ASK

Srijeda, 08.05.2024 | 17:15

Poslanik SD-a Nikola Zirojević  kazao je da s obzirom na odgovor koji su dobili od Tužilačkog savjeta, ovim povodom će se obratiti nadležnom ministarstvu pravde kako bi dobili potrebne odgovore.

Pet stvari koje NE BI trebalo da radite POSLIJE OBROKA

Srijeda, 08.05.2024 | 17:09

Mnoge navike mogu da nanesu više štete nego koristi.

Srpski mediji: Na autu osumnjičenih za ubistvo NIJE NAĐEN DNK Danke Ilić?

Srijeda, 08.05.2024 | 17:01

Kako tvrdi Nova.rs pozivajući se na izvore u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru nakon pristiglih novih vještačenja na automobilu kojeg su navodno vozili Dejan Dragojević i Srđan Janković nisu pronađeni tragovi DNK-a nestale dvogodišnje Danke Ilić.

POVRATAK TENISERA - Marej uskoro ponovo na terenu

Srijeda, 08.05.2024 | 16:49

Britanski teniser Endi Marej vraća se na teren 18. maja na turniru u Ženevi, saopštili su organizatori.

Rakočević: PES i partije vlasti OPSTRUIRAJU nastavak rada u Odboru za izbornu reformu i rješenje pitanja Šavnika

Srijeda, 08.05.2024 | 16:27

Nakon što je prošlo dvadeset dana od najave organizacije prvog sastanka političkih subjekata povodom razrješenja situacije u Šavniku do njegovog održavanja, sada PES i DF nastavljaju opstrukciju rada Odbora za izbornu reformu,  saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.