Srijeda, 27.05.2020 | 17:13
IZVOR: Kolektiv.me

Marković: Nije tačno da sam naredio hapšenje Joanikija i sveštenika

Predsjednik Vlade Duško Marković je, u okviru Premijerskog sata, odgovarajući na pitanje Gorana Danilovića, predstavnika Posebnog kluba poslanika, ocijenio da su nezakonita okupljanja 12. i 13. maja ove godine u više gradova Crne Gore mogla da imaju nesagledive posljedice po zdravlje građana i naglasio da nije tačno da je on naredio zadržavanje sveštenika.




Foto: Gov.me

Izražavajući čuđenje postavljenim pitanjem i odnosom poslanika Danilovića u okolnostima borbe protiv pandemije izazvane virusom korona, predsjednik Marković je poručio: „Kao što sam rekao da Crna Gora garantuje slobode i prava svima podjednako, tako je obaveza Vlade da obezbijedi i da se slobode, prava i zdravlje drugih ne ugrožavaju od strane onih neodgovornih", dodavši da ne smije i ne može biti razlika prilikom primjene medicinskih mjera koje su usmjerene na zaštitu javnog zdravlja i koje je podržalo čak 97 odsto crnogorskih građana.

„Predsjednik Vlade ne izdaje naređenja ko će biti uhapšen, niti koje će prevozno sredstvo biti korišćeno tom prilikom. To je posao tužilaštva i drugih institucija, i one ga rade po Ustavu i zakonu. Uzgred, nijesam mislio to da Vam kažem, tek sljedećeg dana, odnosno tačnije ujutro, sam dobio informaciju da je državni tužilac odredio zadržavanje jednom broju sveštenika. Otkud Vam informacija da sam ja to naredio? Dajte činjenice, da ne budem grub. To, jednostavno nije tačno!" – istakao je Premijer i dodao da je toga i prethodnih dana više puta neposredno razgovarao sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim, brinući i o onome što će se desiti pod Ostrogom i da se desi na pravi način.

„Vi naravno takođe veoma dobro znate da su nezakonita okupljanja 12. i 13. maja ove godine u više gradova Crne Gore mogla da imaju nesagledive posljedice po zdravlje građana, kao i da je ustavna obaveza Vlade da čuva i brani nacionalne interese Crne Gore. A primarni nacionalni interes u tom trenutku bio je zaštita zdravlja našeg stanovništva. Svi smo svjedočili kršenju zakona i mjera koje je propisalo NKT, u vrijeme kada je opasnost od širenja korona virusa visila nad našim glavama", poručio je predsjednik Marković.

Podsjećajući da su policajci u više navrata bili izloženi fizičkim napadima i da su mir i bezbjednost u našim gradovima bili ugroženi, da je tom prilikom veći broj pripadnika Uprave policije zadobio povrede, te da je to bio brutalan napad na službena lica u vršenju službene dužnosti, Premijer je zaključio: „Pripadnici Uprave policije primijenili su zakonska sredstva da očuvaju red i mir, koji su bili ugroženi od nasilnih grupa i pojedinaca. Jedan broj napadača je identifikovan i procesuiran. I to profesionalno, kao i mnogo puta do sad, na čemu policiji i ovom prilikom odajem priznanje".

Pročitajte još: 

Marković: Svi pokušaji ugrožavanja mira i stabilnosti CG – uzaludni su

Marković: Nema ljutnje kada je u pitanju nacionalno zdravlje, želimo da Srbija iz ove situacije izađe što prije

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Niksic povija
27.05.2020 20:36

USTALA JE CRNA GORA :::SVETINJA SE BRANIT MORA !!!!!!! KRAJ VAM JE !!! Mitropolija vas je dovela ona ce vas i srusiti, primetite ,hapsite , narod vas vise ne zeli !!!! IDITE BEZ TRAGA .... STO DALJE .... Od nase najljepše Crne Gore prokletibje je sto nas unazadiste !!!!!

2 0
Marko
28.05.2020 15:47

A hoće li nam neko objasniti kako su ta okupljanja bila nezakonita a okupljanja 21 maja nisu? Ili ta "spontana" okupljanja uz obavezno sipanje goriva ne predstavljaju opasnost za širenje korona virusa?

0 0

OSTALE VIJESTI

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Petak, 26.04.2024 | 11:39

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Tužilaštvo FORMIRALO PREDMET nakon intervjua Đukanovića

Petak, 26.04.2024 | 10:56

Formiran predmet.

"Plan rasta treba da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi"

Petak, 26.04.2024 | 07:04

Usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan ujedno je i posljednji korak ka uspostavljanju instrumenta vrijednog šest milijardi eura, koje će do 2027. biti na raspolaganju našem regionu. Koizvjestilac Karlo Resler za TVCG ističe da bi taj mehanizam trebalo da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi po jasno definisanim kriterijumima.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Vlada radnicima Instituta uplaćuje 1,1 MILION EURA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:17

Odluka Vlade.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Ove tri GREŠKE U IZBORU ODJEĆE o vama govore i više nego što mislite

Petak, 26.04.2024 | 11:40

Stilisti upozoravaju na tri greške koje žene često prave kada je u pitanju izbor garderobe, a koje nehotice naglašavaju stomak. Ove greške mogu dodati kilograme tamo gdje ih zapravo nema.

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Petak, 26.04.2024 | 11:39

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Rakčević: Gradnja kolektora u Botunu počinje u SEPTEMBRU

Petak, 26.04.2024 | 11:15

Gradnja kolektora u Botunu je izvjesna i počeće u septembru, a sva neslaganja mještana i predstavnika Opštine Zeta trebalo bi do tada da budu riješena, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Poslije sunca ponovo promjena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje za PRAZNIKE

Petak, 26.04.2024 | 10:49

Po aktuelnim prognozama, posebno će topao biti početak ljeta, jun i jul, nešto manje avgust.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SUPRUGE PO HOROSKOPU: Pogledajte kako se koji znak PONAŠA I SNALAZI U BRAKU

Petak, 26.04.2024 | 10:31

Žene Bikovi su sjajne u ulozi žene, Lavice su odane i privržene, Vage su mudre i unose harmoniju u brak, Vodolija je uvijek prijatelj svom mužu...

Palata mijenja planove za sahranu monarha: "Čarls nije dobro"

Petak, 26.04.2024 | 10:16

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Nadal: Neću da igram na Rolan Garosu, ako…

Petak, 26.04.2024 | 09:40

Španski teniser Rafael Nadal će odluku o nastupu na Rolan Garosu donijeti poslije Mastersa u Rimu.