Subota, 22.08.2020 | 12:51
IZVOR: Kolektiv.me

Marković obišao AUTOPUT: 90% građevinskih radova je završeno

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković posjetio je danas prioritetnu dionicu Autoputa Bar – Boljare i tom prilikom izjavio da je završeno gotovo 90 odsto radova te da očekuje da naredne godine Autoput bude u funkciji.




Foto: Vlada Crne Gore/YouTube screenshot, kolaž

„Od pojave pandemije koronavirusa ovo je moj prvi izlazak na prioritetnu dionicu autoputa koja se gradi od Podgorice do Mateševa. Mogu da iskažem veliko zadovoljstvo stepenom izvedenih radova, dinamikom radova koju imamo na današnji dan, brojem angažovanih radnika na cijeloj trasi autoputa kojih je danas oko 1450 – 1500" – kazao je predsjednik Vlade.

Premijer je obišao prvi dio Prioritetne dionice do sjevernog ulaza u tunel Klopot koji je većim dijelom i asfaltiran.

„Vidimo da je veliki stepen završenosti radova na cijeloj trasi Autoputa, skoro 90 odsto da je nivo izvedenosti zemljanih radova preko 90 odsto, da su svi tuneli probijeni i da su radovi na tunelima izvedeni na nivou od preko 95 odsto, da su takođe hidro-mašinske instalacije – vodovodna instalacija završeni u procentu između 60 i 70 odsto i da veoma dobro napreduju radovi na realizaciji aneksâ 3,4 i 5 – naknadnih radova koje smo definisali. Kreće se i sa asfaltiranjem kolovozne trake autoputa i na današnji dan već je 20 kilometara asfalta ugrađeno na kolovoznoj traci autoputa. Sve u svemu, vjerujem da su radovi dobili potrebnu dinamiku i da ćemo u narednoj godini autoput imati pušten u funkciju" – kazao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Državne komisije za reviziju tehničke dokumentacije na projektu Autoputa Prof. dr Mladen Ulićević je iskazao posebno zadovoljstvo kvalitetom radova.

„Ono što ja mogu reći sa aspekta uvida struke u ovo je da je od početka poštovan princip kvaliteta i bezbjednosti. To su dva faktora oko kojih ne moež biti nikakvih pregovora odnosno preuzeli smo princip nulte tolerancije kada je kvalitet u pitanju" – kazao je profesor Ulićević.

Glavni revizor Autoputa je rekao da je činjenica da je naša zemlja kasnije od pojedinih država regiona ušla u ovakav projekat doprinio da sada imamo više standarde i veći kvalitet.

„Sami projekat je rađene po standardnim propisanim za autoputeve u Evropi što znači da su svi elementi Autoputa, ne samo građevinski nego i elektro-mašinske instalacije koje direktno utiču na funkcionalnost i bezbjednost saobraćaj ja Autoputu urađeni po tim najvišim standardima koji sada važe u Evropi. Možda smo imali i sreće, ako tako mogu da kažem, što je u Crnoj Gori Autoput kasnio za jednu fazu u odnosu na autoputeve u okruženju. U tih desetak godina su standardi iskoračili za još jedan nivo naprijed, tako da slobodno mogu da kažem da je naš Autoput, ova Prioritetna dionica projektovana i izgrađena, što je jednako važno, po tim najvišim standardima. I po tome smo za taj mali korak ispred  po kvalitetu u odnosu na izgrađene puteve u regionu" – kazao je profesor Mladen Ulićević.

/// ANKETA: Šta vi mislite - da li će prema najavama dionica AUTOPUTA naredne godine biti puštena u saobraćaj?

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
opozocioni
22.08.2020 21:46

Bice zavrsena prva dionica. Ali je nece ootvarati svecano vlada u ovom sastavu.

1 0

OSTALE VIJESTI

Građani Andrijevice ogorčeni, voda SKUPLJA 300 odsto

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 08:33

Skupština Andrijevice nije u zakonskom roku donijela odluku o saglasnosti na cjenovnik za utrošenu vodu koji je u aprilu minule godine dostavljen Regulatornoj agenciji. Gradskom vodovodu je prošlog mjeseca stigao dopis, a sa njim i povećanje od 300 odsto po kojem će se i obračunavati aprilski računi. Građani su uputili prigovore Vodovodu, a svoje negodovanje će iskazati i na protestima ukoliko se cijene ne koriguju, objavio je Javni servis RTCG.

Nacionalni parkovi se ZADUŽILI 100.000 da ne bi ugrozili ISPLATU ZARADA za april

Nedjelja, 28.04.2024 | 12:43

Da se ne bi ugrozila tekuća likvidnost Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), odnosno isplata zarada za april, to javno preduzeće se, odlukom upravnog odbora (UO), kreditno zadužilo 100.000 eura kako bi obezbijedili novčana sredstva za plaćanje opreme i radova u cilju realizacije projekta zaštite prirodnih vrijednosti parkova kroz unapređenje fizičke zaštite,  odgovoreno je Danu iz NPCG na pitanja u vezi sa novonastalim kreditnim zaduženjem.

Podgorica DOBIJA Central business district u OVOM NASELJU

Nedjelja, 28.04.2024 | 10:55

U zoni centralnih djelatnosti Zelenika u Podgorici u planu je razvoj Central_business_district-a_ na površini od 30 hektara. Cilj je kreiranje modernog poslovnog okruženja koje će podržavati rast poslovanja i ekonomskog razvoja glavnog grada, te razvoj poslovnih, komercijalnih, skladišnih i proizvodnih djelatnosti.

Problem RIJEŠEN - Evo kada će ŽIČARA Kotor – Lovćen biti PUŠTENA u komercijalnu upotrebu

Nedjelja, 28.04.2024 | 08:30

Žičara Kotor - Lovćen u komercijalnu upotrebu će biti puštena 1. maja jer su riješeni svi problemi koji su prijetili da se to ne desi.

Vujović: Vjerujemo da će ova sezona NADMAŠITI onu prethodnu

Nedjelja, 28.04.2024 | 08:21

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i veliki broj lokalnih turističkih organizacija sa primorja, ali i sjevera Crne Gore predstavili su se na sajmu "Sarajevo Travel Fest". Svoju bogatu turističku ponudu je, između ostalih, prezentovala i Turistička organizacija Budve. 

Veljko Ražnatović osvojio medalju i obezbijedio sebi NACIONALNU PENZIJU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:38

Veljko Ražnatović na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio je bronzanu medalju, a uz bronzano odličje dobio je i novčanu nagradu. Međutim, velikim uspjehom sebi je obezbijedio i nacionalnu penziju.

Da li ste čuli za burito metodu? Pomoću nje ćete osušiti veš za dva minuta (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:26

Isprobajte način sušenja veša za koji mnogi tvrde da provjereno radi

Pet znakova po kojima odmah možete prepoznati pasivno-agresivnu osobu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:17

Većina nas može lako prepoznati otvoreno agresivnu osobu koja voli kritikovati, omalovažava ili vrijeđa, ali to može biti malo teže kada je u pitanju neko ko je pasivno-agresivan. To je zbog toga što ovo ponašanje podrazumijeva prikrivenu agresivnost, odnosno ima efekat na vas iako niste u potpunosti sigurni zašto.

Šta godišnje doba u kojem ste se rodili govori o vama? Evo kada se rađaju avanturisti, a kada nježne duše

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Poput astrologije, popularna vjerovanja tvrde da godišnje doba u kojem smo rođeni može uticati na našu ličnost 

Raznovrstan kulturni program i tokom maja mjeseca u KIC-u

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

"U ovom trenutku..." Marija Šerifović otkrila da li planira da dobije još DJECE preko surogat majke

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:50

Pjevačica Marija Šerifović je nedavno održala koncert u Helsinborgu u Švedskoj.

Planirate da se preselite u Njemačku? Evo koliko dugo ćete tražiti stan

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:44

U Njemačkoj se veliki broj građana našao u problemu zbog visokih kirija i nedostatka stanova na tržištu.

Šušanj: Izgorio montažni objekat, nema povrijeđenih

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:31

U požaru koji je izbio u noći između nedjelje i ponedjeljka u gornjem Šušanju, u naselju Peranovići, u potpunosti je izgorio montažni objekat. Na sreću povrijeđenih nije bilo.

VIDEO: Da li ste počeli da je gledate? Ovu seriju upoređuju s "Igrom prijestola" i nazivaju je jednom od NAJBOLJIH

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:28

Otkako se završila "Igra prestola", obožavatelji te serije žude za još sličnog sadržaja.

Đoković započeo svoju 423. NEDJELJU na vrhu ATP liste

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:17

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, zadržao je prvo mjesto na ATP listi.