Nedjelja, 28.04.2024 | 08:21
IZVOR: Mediabiro

Vujović: Vjerujemo da će ova sezona NADMAŠITI onu prethodnu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i veliki broj lokalnih turističkih organizacija sa primorja, ali i sjevera Crne Gore predstavili su se na sajmu "Sarajevo Travel Fest". Svoju bogatu turističku ponudu je, između ostalih, prezentovala i Turistička organizacija Budve. 




Foto: YouTube screenshot/ MediaBiro 

"Budva svake godine nastupa na Sajmu turizma u Sarajevu, jer nam sa ovog tržišta tradicionalno dolaze naši dragi gosti, kao i iz cijelog regiona. Opšte je poznato da imamo veliki broj noćenja iz Bosne i Hercegovine, ali bih htjela napomenuti da imamo preko 40.000 dolazaka turista sa ove teritorije tokom sezone". kazala je predstavnica TO Budva, Helena Vujović.

Osim mogućnosti da direktno odgovore potencijalnim gostima na pitanja o predstojećoj sezoni, situaciji u predsezoni, ponudi hotelskog i privatnog smještaja, Sajam je bio prilika da se svim posjetiocima predstavi jedna od najomiljenijih i najveselijih manifestacija u Budvi, Međunarodni budvanski karneval.

"Međunarodni budvanski karneval se odvija od 27. aprila do 2. maja, Velika karnevalska povorka održaće se 1. maja. Imamo preko 50 prijavljenih karnevalskih grupa, na hiljade učesnika i preko 20 svirki o kojim se više možete informisati putem naših društvenih mreža i na sajtu budva.travel", dodala je Vujović.

Ovogodišnji Karneval se odvija pod sloganom „Zajedno“!, a NVO „Feštađuni“ kao osnivači Karnevala i Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva kao organizatori, očekuju da u skladu sa uloženim dvadesetogodišnjim trudom, radom i entuzijazmom, ovogodišnji Karneval u Budvi bude najbolji i najposjećeniji do sada.

Tome će doprinijeti i bogat program koji je počeo juče autentičnim budvanskim Abrumom, tokom kojeg su maskirane grupe, uz pjesmu i ples, pozvali građane i posjetioce Rafailovića, Pržna, Svetog Stefana i Petrovca na Karneval. Program se nastavlja danas Dječjim karnevalom (Mala karnevalska povorka), kada će preko 1.500 maskiranih mališana prošetati svoje kostime gradskim šetalištem, nakon čega će na trgu ispred Starog grada uslijediti predstavljanje grupa i veseli dječji program.

29. aprila će biti upriličeni muzički nastupi unutar zidina Starog grada. Na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića od 19 sati nastupa lokalni DJ Fikus, nakon njega Bucotzar, i Ana Vol (Anna Wall) rezident jednog od najpoznatijih londonskih klubova – Fabric London. Na platou kod „Jadranske straže“ od 20 sati nastupa Mixa The Dude, predstavnik hip-hop lokalne scene sa ruskog govornog područja, zatim Radio Katakomba, takođe hip-hop lokalni kolektiv i u završnici večeri kultni beogradski rep sastav Prti Bee Gee.

U utorak, 30. aprila, održaće se tradicionalni Abrum unutar Starog grada. Na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića od 19 sati veče otvara Notsoserious, Novak Radulović, nakon kojeg nastupa budvanski DJ Burkakke i za kraj rezident novosadskog kluba Tunnel, DJ Runy. Iste večeri na platou kod „Jadranske straže“ nastupa lokalni bend Jack Lupino, nakog kojeg na scenu izlazi regionalna elektro-pop senzacija, bend Fantom. Na Trgu palmi 30. aprila od 20 sati nastupa lokalni sastav Eliza Stark & The Dappers i nakon njih Đurđa Petrović Poljak, vokal The Grupe.

Velika karnevalska povorka održaće se 1. maja kada će unutar Starog grada, na platou kod „Jadranske straže“ od 19 sati nastupiti DJ Enklavaparci iz Podgorice, zatim lokalni DJ John K i za kraj večeri jedan od najpopularnijih regionalnih DJ-eva, Andrew Meller. Na Trgu palmi nastupaju crnogorski bendovi Nitro i Priganitze.

"TO Budva poziva sve zainteresovane da nas prate putem društvenih mreža, da prate naša dešavanja i da posjete Budvu, ali i ostale gradove u Crnoj Gori. Vjerujemo da će ovo biti sezona koja će nadmašiti onu prethodnu . Mi očekujemo veliki broj posjetilaca iz država regiona, ali i iz inostranstva", poručila je predstavnica TO Budva, Helena Vujović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

CG: Nezaposleno 4.000 VISOKOŠKOLACA, evo koliko doktora medicine i doktora nauka čeka na posao

Subota, 11.05.2024 | 08:17

Podaci Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Raičković: Da bi program Evropa sad 2 USPIO treba da imamo PRIVREDNI RAST

Petak, 10.05.2024 | 19:35

Sve strukture u Crnoj Gori, barem u većini podržavaju pristupanje Evropskoj uniji. Često gledamo na taj put kao politički ali to je jedna velika ekonomska šansa zbog ulaska na višemilionsko tržište, ocijenio je gostujući u Info plusu na ADRIA TV predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković.

MF: Alimentacioni fond ISPLATIO 64,6 HILJADA EURA za 64 djece

Petak, 10.05.2024 | 17:57

Iz Ministarstva finansija saopštili su da je Alimentacioni fond isplatio 64,6 hiljade eura za sva pristigla rješenja o priznatom pravu na privremeno izdržavanje djece.

Đokić: Republika Srpska spremna na DOGOVOR u vezi Bilećkog jezera

Petak, 10.05.2024 | 17:41

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić odgovorio je crnogorskom kolegi Saši Mujoviću ističući da je potpuno spreman na razgovor i dogovor kada su u pitanju akumulacije Bilećkog jezera.

Spajić: Srazmjerne penzije su bile mizerne, penzioneri će dobiti dostojanstven tretman

Petak, 10.05.2024 | 13:08

Kada smo najavili da je 450 eura minimum ljudskog dostojanstva to smo i mislili. Minimalnim penzijama smo to i dokazali. Postojale su grupe penzionera koje su bile isključene iz te mjere, saopštio je premijer Milojko Spajić.

POSLIJE 12 GODINA JUPITER ULAZI U ZNAK BLIZANACA: Jedan znak dobija šansu da preokrene svoj život

Subota, 11.05.2024 | 17:37

Ova astrološka pojava će se odraziti na sve horoskopske znake

Rafa o Rolan Garosu: Frustriran sam, ali ne želim još da odlučim (VIDEO)

Subota, 11.05.2024 | 17:10

Rafael Nadal je doživio veoma težak poraz u drugom kolu Mastersa u Rimu.

Pekić: Građani Bara osjećaju i sve više će osjećati posljedice haotičnih aktivnosti vladajuće koalicije u Baru

Subota, 11.05.2024 | 16:59

Sujeta je slast za ego, a otrov za dušu. Dok sam čitao vaše sarkastično saopštenje pred očima su mi išle slike Maljevika, Možure, posječenih čempresa, Stare masline na umoru i ostalih simbola budvanizovanog Bara. Tek malo kasnije počeše da se ređaju i starije slike velikih kompanija kao što su jedinstvena Luka Bar, Primorka, Rumija trans, Izbor Bar itd. Građani Bara se ne sjećaju transparentnih javnih rasprava, tenderskih procedura, ekoloških studija ili studija izvodljivosti koje su dovele do ovih promašaja, ali osjećaju i sve više će osjećati posljedice haotičnih aktivnosti vladajuće koalicije, saopštio je u odgovoru na saopštenje barske vlasti predsjednik opštinskog odbora URA Bar Darko Pekić.  

NOVI HAOS NA EVROVIZIJI: Još tri zemlje se nisu pojavile tokom defilea zastava na generalnoj probi

Subota, 11.05.2024 | 16:41

Pogledajte koje zemlje su u pitanju

Mekdonalds uvodi jače obroke od PET dolara kako bi povratio kupce: "Potrošači vode računa o svakom centu"

Subota, 11.05.2024 | 16:24

Nova ponuda dolazi u trenutku kada potrošači sa niskim primanjima počinju da štede

Mikijelj sa Budvanima: Gradu su potrebni stabilnost i jedinstvo

Subota, 11.05.2024 | 16:11

Tim koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" Mladen Mikijelj organizovao je šetnju kroz grad kako bi u razgovoru sa sugrađanima razmotrili probleme koje treba rješavati.

VIDEO - Uskoro nova društvena mreža: "Vraćamo zabavna vremena bez oglasa i algoritama"

Subota, 11.05.2024 | 15:38

Nova društvena mreža koja cilja na mlađu populaciju, Nospace, počinje sa radom u junu ove godine.

Snižava krvni pritisak, čuva srce: Pijte samo čašu ovog napitka dnevno, značajno ćete smanjiti rizik

Subota, 11.05.2024 | 15:22

Naučna studije je pokazala da sok od ovog povrća ima blagotvorno dejstvo na organizam

Jokić: Igrali smo brže i pametnije

Subota, 11.05.2024 | 15:06

Najkorisniji igrač NBA lige Nikola Jokić rekao je za RTS nakon pobjede Denvera nad Minesotom da je njegov tim u trećoj utakmici plej-of serije pokazao mnogo bolju energiju i veću agresivnost, da je igrao brže i pametnije, bez mnogo izgubljenih lopti.

Milatović: Obrazovanje je osnovni preduslov za stvaranje društva jednakih šansi

Subota, 11.05.2024 | 14:55

Obrazovanje predstavlja najveći kapital i osnovni preduslov za stvaranje društva jednakih šansi u kome svaki pojedinac vrijedi onoliko koliko zna, poručio je predsjednik države Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja 180 godina organizovanog školstva u Komanima.