Četvrtak, 03.12.2020 | 15:16
IZVOR: Vijesti.me

Vuksanović Stanković: Nije tačno da je ovo PRVA demokratska VLADA

Draginja Vuksanović Stanković (SDP) kazala je da nije tačno da je ovo prva demokratska vlada.




Foto: Screenshot YouTube/Skupština Crne Gore

--- Pratite UŽIVO: Nastavak rasprave o programu i sastavu nove VLADE

"1998. sam kao studentkinja bila ponosna na vladu u kojo je tada predsjednik SDP-a Žarko Rakčević bio potpredsjednik vlade za ekonomska pitanja", rekla je Vuksanović Stanković.

"Sastav vlade ne odražava volju naroda. Nijesu građani očekivali da učinite Crnu Goru dijelom "srpskog sveta", već da se svi zajednički borimo protiv struktura koje su opljačkali državu".

Dodala je da su građani od Krivokapića očekivali "da sve ono što je loše dovedemo do toga da struka daje riječ, a ne da Crnu Goru vraćamo u srednji vijek".

"Zašto ova vlada nema legitimitet? Spojili ste nespojivo, izostavili ste ministarstvo turizma... izostavili ste ministarstvo pomorstva i saobraćaja... Šta ste pokušali da mijenjate sa tim..."

Pitala je gdje je ministarsvo rada.

"Rekli ste da hoćete da racionalizujete budžet. Tražim da mi u broj izračunate gdje je ta racionalizacija. Ako smo sa 17 ministarstava došli na 12, koliko ćemo mi uprava da imamo i kolika je tu ušteda".

Navela je da je ključna ministarstva dao ljudima "koji ne priznaju Crnu Goru kao državu i crnogorsku naciju".

"Ova vlada je sa programom 4S, e to vam nećemo dozvoliti", kazala je Vuksanović Stanković.

Dodala je da "SDP i kada je bila u vlasti glasala sve što je u interewsu građana i ubuduće će glasati za sve što je u interesu građana".

"Ne mogu a da ne završim diskusiju sa onim što smo čuli od evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji. Dobro je da je dobio knjige od članova Predsjedništva SDP-a. Kad neko ima znaje nema potrebu da viče, galami, prči. Bolje bi bilo Varheljiju da se manje prčio, a više pročitao o istoriji Crne Gore. Biti na tako važnoj poziciji, a ne znati osnovne lekcije o istoriji Crne Gore je zastiđe za one koji su ga predložili. Ne postoji evropski zvaničnik kojem ćemo dozvoliti da poništzava istoriji Crne Gore i ovog naroda".

ČITAJTE JOŠ: 

- Knežević: Ja sam svoju BORBU svjedočio životom- NIKAD me nisu interesovale fotelje

- Milačić: Budući premijer sjedi SAM kao osuđenik bez kazne i učinjenog djela

- Abazović: Ovo je Vlada POŠTENIH LJUDI

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
03.12.2020 18:00

Ti bi trebala malo više da čitaš knjige, ali kako kažu sa kim si takav si. I tebi bi bolje bilo da se manje prčiš, s obzirom koliko ste glasova osvojili na izborima.

3 0

OSTALE VIJESTI

Pavićević: Vlada mora biti rekonstruisana ove godine, Spajić će procijeniti kad

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:55

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević kazao je da očekuje rekonstrukciju Vlade, jer je to dogovoreno i potpisano, ali da se još ne zna da li će to biti urađeno u jednoj ili u više faza.

Borovinić Bojović: Na čelo Vlade Srbije došao čovjek porijeklom iz naših krajeva

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:37

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je Milošu Vučeviću izbor na funkciju predsjednika Vlade Srbije.

Vujović: Šešeljevi učenici vladaju u Srbiji a i u Crnoj Gori gdje im se “evropske” snage žive čuti ne smiju

Četvrtak, 02.05.2024 | 19:13

Tragedija dvije zemlje da Šešeljevi učenici vladaju u Srbiji a i u Crnoj Gori đe im se “evropske” snage žive čuti ne smiju, poručio je lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović povodom izjava novoizabranog premijera Srbije Miloša Vučevića i jednog od lidera koalicije ZBCG Milana Kneževića.

Mandić čestitao Vučeviću i novoj Vladi Srbije

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrije Mandić uputio je čestitku Milošu Vučeviću i Vladi Srbije povodom njenog izglasavanja.

Izglasana nova Vlada Srbije, Vučević premijer

Četvrtak, 02.05.2024 | 17:38

Vladu Srbije, na čelu sa Milošem Vučevićem, čini 25 resornih ministara i pet bez portfelja, a na predlog Vučevića će imati četiri potpredsjednika.

Legenda Liverpula: Salah je najsebičniji fudbaler kojeg sam ikada vidio

Petak, 03.05.2024 | 10:35

Nekadašnji igrač Liverpula, Grem Sunes, govorio je o ponašanju Mohameda Salaha koji je posebnu pažnju skrenuo prije nekoliko dana kada se tokom utakmice sa Vest Hemom posvađao s menadžerom Jirgenom Klopom.

RECEPT DANA: Posna pita na vodi sa pečurkama

Petak, 03.05.2024 | 09:24

Odličan izbor da započnete dan jeste jednom domaćom pitom.

Osmi regionalni književni festival „LiTeritorija“ u KIC-u

Petak, 03.05.2024 | 09:17

Osmo izdanje LiTeritorije, regionalnog književnog festivala KIC-a „Budo Tomović“, održaće se od 7. do 9. maja 2024. godine.

Nezapamćena TRAGEDIJA - GODIŠNJICA masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar

Petak, 03.05.2024 | 08:38

Na današnji dan prije godinu dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji K. K. ubio je deset osoba – devetoro djece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

CGO: Svjetski dan slobode medija u Crnoj Gori se obilježava BEZ NAPRETKA u oblasti medija

Petak, 03.05.2024 | 08:35

Povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, Centar za građansko obrazovanje (CGO) upućuje čestitke svim medijima i zaposlenima u medijima, uz žaljenje što umjesto sveobuhvatnog unaprijeđenja na polju medijskih sloboda konstatujemo loše stanje na svim nivoima u ovoj oblasti, kazao je asistent na programima u CGO Nikola Obradović.

Budućnost Voli digla glas protiv komesara za suđenje: Pakuj kofere!

Četvrtak, 02.05.2024 | 22:02

Košarkaški klub Budućnost Voli je digao glas u Admiralbet ABA ligi i tražio smjenu komesara za suđenje Srđana Dožaja.

Pavićević: Vlada mora biti rekonstruisana ove godine, Spajić će procijeniti kad

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:55

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević kazao je da očekuje rekonstrukciju Vlade, jer je to dogovoreno i potpisano, ali da se još ne zna da li će to biti urađeno u jednoj ili u više faza.

Još jedan KIŠAN dan: Pročitajte vremensku prognozu za PETAK

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:51

Pročitajte vremensku prognozu!

Crna Gora - Građani grabe da uvezu automobile koja evropska tržista neće

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:40

Podaci MUP-a pokazuju da svaki treći građanin u Crnoj Gori ima automobil i da je prosječna starost registrovanih vozila 17 godina. Tako je Vlada odlučila da obnovi vozni park u državi i od prvog jula zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina. Zato građani grabe da ovih dana uvezu automobile koja evropska tržista neće.

Popović: Sloboda medija ključni uslov napretka Crne Gore ka EU

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:19

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana slobode medija koji se obilježava 3. maja.