Ponedjeljak, 15.02.2021 | 17:30
IZVOR: stil.kurir.rs/harpersbaazar.rs

Postaje lomljiva, počinje da opada: PET domaćih MASKI za kosu koje će je spasiti od MRAZA

Tokom ledene zime cijelo naše tijelo treba posebnu njegu.




Foto: Ilustracija, Unsplash

Ovo se odnosi ne samo na kožu lica, koju smo već navikli da štitimo od hladnoće, već i na kosu. Zbog mraza kosa slabi, gubi svoj prirodni sjaj, postaje lomljiva i počinje da opada. Situaciju pogoršava suv vazduh u zatvorenom, nedostatak vitamina i stalno nošenje šešira i kapa. Zbog toga smo prikupili 5 recepata za maske za kosu koje možete sami da napravite.

Maska za kosu od banane

Ova maska savršeno njeguje kosu i kožu glave i zasićuje ih vitaminima. Za pripemu su vam potrebni banana, kašika meda i četvrtina limuna. Ispasirajte bananu, iscijedite limun i dodajte kašiku meda u smjesu. Dobro izmiješajte i nanesite masku na kosu duž cele dužine. Kada se smjesa malo upije, umasirajte je u kožu glave dodatnim nježnim pokretima. Poslije sat vremena isperite toplom vodom i operite kosu šamponom.

Pasji trn

Maska od ulja pasjeg trna savršeno hidrira kosu i vraća joj prirodni zdrav sjaj. Recept za ovu masku je vrlo jednostavan: kupite ulje pasjeg trna, zagrijte malo u mikrotalasnoj i nanesite na kosu cijelom dužinom. Stavite plastičnu kapu za tuširanje ili jednostavno umotajte kosu prozirnom folijom. Obmotajte sve peškirom. Poslije sat vremena isperite kosu vodom i šamponom.

Maska od kokosa

Hranljivo kokosovo ulje nije dobro samo za kuvanje - ono takođe njeguje vašu kožu, nokte i kosu, tako da ga sigurno imate kod kuće. Glavna osobina ulja je da dobro zadržava vlagu i sadrži kisjeline korisne za kosu. Za hranljivu masku malo zagrijte ulje i nanesite samo na dužinu kose, bez dodirivanja korijena i vlasišta. Poslije pola sata dobro isperite toplom vodom.

Maska od žumanca

Maska od žumanca bila je popularna među našim bakama. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat je vidljiv gotovo odmah: kosa postaje sjajna. Odvojite žumance, dodajte par kapi limunovog soka i razblažite smjesu vodom. Nanesite masku po cijeloj dužini kose i isperite nakon pola sata.

Maska sa uljima

Prirodna ulja njeguju kožu i kosu jednako dobro kao i skupa kozmetika. Savršeno vraćaju sjaj kosi i njeguju oštećene vrhove. Uzmite jednu kašičicu ricinusovog ulja, ulja od čička i maslinovog ulja, zagrijte ih malo u mikrotalasnoj i nanesite na cijelu dužinu kose. Isperite nakon 15 minuta toplom vodom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Srpski mediji: Na autu osumnjičenih za ubistvo NIJE NAĐEN DNK Danke Ilić?

Srijeda, 08.05.2024 | 17:01

Kako tvrdi Nova.rs pozivajući se na izvore u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru nakon pristiglih novih vještačenja na automobilu kojeg su navodno vozili Dejan Dragojević i Srđan Janković nisu pronađeni tragovi DNK-a nestale dvogodišnje Danke Ilić.

POVRATAK TENISERA - Marej uskoro ponovo na terenu

Srijeda, 08.05.2024 | 16:49

Britanski teniser Endi Marej vraća se na teren 18. maja na turniru u Ženevi, saopštili su organizatori.

Milović sa advokatima Duška Kneževića: Bezbjednost je APSOLUTNI PRIORITET

Srijeda, 08.05.2024 | 16:36

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), Darko Vukčević, održali su danas sastanak sa britanskim advokatima Duška Kneževića, Tobijem Kadmanom i Edvardom Ficdžeraldom, na kojem se razgovaralo o uslovima u pritvoru i bezbjednosti gospodina Kneževića, kao i mogućnosti da ga njegovi britanski advokati zastupaju i u slučajevima koji se vode pred crnogorskim sudovima, naveli su iz Ministarstva pravde. 

Rakočević: PES i partije vlasti OPSTRUIRAJU nastavak rada u Odboru za izbornu reformu i rješenje pitanja Šavnika

Srijeda, 08.05.2024 | 16:27

Nakon što je prošlo dvadeset dana od najave organizacije prvog sastanka političkih subjekata povodom razrješenja situacije u Šavniku do njegovog održavanja, sada PES i DF nastavljaju opstrukciju rada Odbora za izbornu reformu,  saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

"Djeca PRVA SVE SAZNAJU": Haris Džinović ponovo o RAZVODU - "Da mi NEDOSTAJE bila bi .... "

Srijeda, 08.05.2024 | 16:20

Novo oglašavanje Harisa Džinovića posle razvoda izazvalo buru komentara.

Maslinovo ulje POMAŽE u BORBI protiv uporne bolesti

Srijeda, 08.05.2024 | 16:13

Maslinovo ulje, koje se smatra zdravijom alternativom uljima sjemenki, takođe je korisno u sprečavanju gubitka kognitivnih sposobnosti i smrti povezanih s mentalnim propadanjem, otkriva studija sprovedena tokom 28 godina na 92.000 ljudi.

Piperović: "Žalba će da ZABOLI, naoružao sam se kokicama"

Srijeda, 08.05.2024 | 15:56

Pravni zastupnik kompanije Bemaks Zoran Piperović saopštio je Pobjedi da će se žaliti na današnju odluku sutkinje Osnovnog suda u Ulcinju Hasire Bećović koja je odbila tužbeni zahtjev kojim je traženo im da bivši premijer i lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović isplati 21.000 eura zbog povrede prava ličnosti.

Đuričković: Sve ODLUKE po pitanju vanjske politike donose u Beogradu

Srijeda, 08.05.2024 | 15:52

Izjava Pokreta Evropa sad da amandmane predlažu uz posredovanje SAD-a, nije iznenađenje. Čvrsto sam uvjeren da je riječ o nekom bratu od tetke koji je na privremenom radu u SAD, koji je u pauzi između kuće i posla ponudio posredovanje. Današnji odgovori ambasada SAD-a i Njemačke najbolje opisuju na koje grane je spala naša diplomatija i kojom brzinom se urušava međunarodni ugled Crne Gore, napisao je na X mreži međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

Američka ambasada DONIRALA Vrhovnom sudu OPREMU za medijsku salu

Srijeda, 08.05.2024 | 15:36

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore.

Ova ZEMLJA je proglašena za NAJLJEPŠU na svijetu: Na listi i države iz komšiluka

Srijeda, 08.05.2024 | 15:30

Planeta je puna prelijepih mjesta – ali za koju zemlju može da se kaže da je najlepša na planeti?