Ponedjeljak, 05.04.2021 | 08:54
IZVOR: Kolektiv.me

Premijer Zdravko Krivokapić zatražio ostavku ministra Vladimira Leposavića

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je zatražio ostavku ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.




Foto: gov.me/B.Ćupić

“Niko nije više u fazi da može četiri godine da čeka isticanje svog mandata. Ulje na vatru donijela je izjava minsitra Leposavića", dodao je on.

Ostavku je zatražio, jer je to, dodaje, najbolji način da "ličnim činom pokažemo svoju odgovornost".

"U nedjelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava je ostala na istom fonu i nisam sebi mogao dopustiti taj luksuz nego sam reagovao u ime Vlade i kazao ono što je činjenica. Tražio sam ostavku Leposavića jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost. To sam uradio u petak, to sam uradio i danas želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosljedan svom stavu donio sam tešku odluku - predlog o razrješenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića".

Krivokapić je dodao da je Leposavić čovjek rijetke intligencije i izuzetnog poznavanja prava,a lu da ničija biografija ne može biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti.

"Da je to uradio ministar poljoprivrede ja bi rekao uradio je iz neznanja. Ali je on ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove. Ničija biografija ne može biti opravdanje zan bilo kakve aktivnosti. Samo djela svjedoče o nama", kazao je premijer.

Krivokapić je dodao da želi najbolje narodu.

"Da li želimo da ovu smjenu uradi neko drugi a ne mi sami. Ja nemama nikakav problem, ja želim najbolje ovom narodu. Ako oni nemaju stprljenja i ne veruju u to, prvi ću da podnesem ostavku. To je najlakše. Ja nosim naslijeđeno breme koje je toliko teško da vam to ne mogu opisati ali ću ga nositi dok narodu ne bude odgovaralo".

Prema njegovim riječima, ovo je pokušaj rušenja Vlade.

"Ovo je pokušaj rušenja Vlade iznutra, i na tome rade mnogi i predstavnici i pojedinih vladajućih partija. Osjećam pipke hobotnice, koje još uvijek ne možemo da osiječemo. stvaraju se dva bloka - jedan ultra srpski, drugi ultra komitski".

/// Krivokapić: Ovo je pokušaj rušenja Vlade iznutra; stvaraju se dva bloka ultra srpski i ultra komitsko patriotski

Odluku da zatraži smjenu Leposavića, kaže, nije donio pod pritiskom.

"Nema tog pritiska. Vrlo sam crnogorski nastrojen prema pritisku, i moja odluka nije donijeta na bazi ucjena, pritiska, skupova. Ja sam tu odluku bio donio već u ponedjeljak i u petak sam odlučio da je materijalizujem. Da li sam odugovlačio? Sedam dana u odnosu na tu ključnu odluku nije neki vremenski period koji bi mogao da predstavlja moj grijeh", naglasio je premijer Krivokapić.

KOMENTARI (20)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Miro
05.04.2021 10:07

Mozda ti Krivokapicu BOG I SVECI CRNOGORSKI OTVORE UM DA NE LUTAS U BEZDAN..DA SE BAVIS CG A OCERAS ZMIJE I SKORPIJE KOJE NAS NAPADAJU I OCE DA NAM OTMU...GRDNO SU SE PREVARILI I TI AKO IDES SA VRAGOVIMA...VRCI SE U SEBE I SVOJ DOM..KAKO CUVAS SEBE CUVAJ CG...VUKOVI SU DF OKO VAS I BEOGRACKI PASALUK DA VI GLAVU SMRVE I DA VE PLJUNU KAD VI IM POSA OBAVITE...DA VI UKINETE NJEGOSU JEZIK S KOJIM JE PISAO I GOVORIO...IMA LI UMA LJUCKOGA TVOJA MINISTRICA...SVETO MJESTO KRUNU CG DA POKLONIS SRPSKIM POPOVIMA...UPAMET SE DOVEDI PREMIJERU...I POKAJSE. Pred samim sobom i bogom koji te cuje dje god da jesi.. AKO TI NIJE KASNO..OVO TI GOVORIM KA BRATU...JESI MI BRAT ALI NE CINIS DOBRO..JER NIJESI SVJESAN SKORPIJA I GAMADI...BUDI COJEK I JUNAK...DA NEBI BIO KUKAVICA...i Izdajnik SRAMOTIS ONE STO SU OBNOVILI NASU ZEMLJU SVETU I SACUVALI CG OBNOVILI I SACUVALI ZIVOTE NARODA CG...KUKALA TI MAJKA...SLUSAS IZRODE...I VRAGOVE....SVJETINE KOJA IZMISLJA I LAZE....TOLIKO OD MENE NIJESAM TI PAMETAN..A TI CINI STO TI DRAGO...SVEJEDNO...BICE STO CE BITI...

24 39
Podgorica
05.04.2021 10:12

Sto bi Ovakav mu je svaki posao

19 19
Anna
05.04.2021 11:06

E, ovako nam je sve od kad je nova vlada. Teško nama, eto....

16 15
Njegos
05.04.2021 11:06

mozda je konferencija ispred hrama,

16 7
Vule
05.04.2021 11:06

Pedala za Leposavica

18 8
Miga
05.04.2021 11:20

Samo jos jednu rakiju....pa dolazi

8 2
Vesna
05.04.2021 11:31

Dolje sluge velikosrpske politike! Dolje cetnicka minisyarka, dolje izrodi i izdajnici Crne Gore! Stidi te se

17 25
M
05.04.2021 14:04

Zbog takve, maloumne price, smo tu gdje jesmo. Ako mislis da sa svojim mozgom, mozes bilo koga nazvati izrodom, samo zato sto ne voli okg drps, onda se ne nadaj boljitku u opljackanoj drzavi. Popi nesto za smirenje, sad tek stize neko od koga ce vam biti muka. Ne mislis da je ovo rasko izborio😂😂

7 4
Vesna
05.04.2021 11:34

A koji je to tvoj " smjer " izrode! Guras Crnu Gofu u srbijanske kandze! Nece da moze!

12 19
Vesna
05.04.2021 11:56

Zakon o vjerama je bio po Venecijanskoj komisiji a vi ste ga Krivokapicu u 2 sata izjutra, kukavicki kao sto cine izrodi ponistili! Dolje Vlada!

7 11
ana
05.04.2021 12:17

Ovaj narod ne zna za bolje, pa im je šok kad se pojave obrazovani i pošteni ljudi.

17 5
Sanj
05.04.2021 12:44

ON JE NAIVAN KAO I TI..VI NEZNATE NITI VIDITE STO SE VALJA IZA BRDA..DOK NE IZADJES NA BRDO..A TO JE UMNI POSAO..KOJEGA NAZALOST NEMATE NI VI NI PREMIJER..AKO OCETE MOZETE I VI ICI PRAVINOM...

3 4
Vladan
05.04.2021 12:18

Milo 2.0

3 6
Miroslav
06.04.2021 09:39

Ko uma ima Drzace se Mila ko nema potonuce ka svi .NE od Mila ,,,MILO JE SAMO COVJEK KOJI RADI SVOJ POSA RADNO MJESTO...BOG SAMI ZNA ZASTO???? no od Sv..PETRA CETINJSKOGA..KOJI NE TRPIO KAO MAJKA SVOJE DIJETE ...NO NI MAJKA LUDOGA SINA NEMOZE PODNIJETI KAD PRECERA BOZJU...TAKO I SV..PETAR A DJE SU JOS 17 svetaca koje Crna gora ima...LJUDI SVE OVO STO SE CINI JE OD BOGA...KORONA JE OD GOSPODA..KO SE PROMIJENI BLAGO NJEMU...KO CE PO STAROME...SAMI BOG ZNA STA CE MU SE DESITI...LJUDI...IMATE ,,,AMANET ,,,SV.PETRA DRZITE SE NJEGA DA BI SE SPASILI SVAKI POJEDINAC...,,,SABERITE SE ..ZADNJA NAM JE URA,,,SVI POD JEDNO SUNCE KOJE NAS GRIJE,,,VELI SV.PETAR CETINJSKI...BOG SVAMA NARODE..SVOGA SE POSLA DOVATI....SAMI BIRATE ...JA ZNAM KAKO NEZNAM ALI ZNAM..ZAR SE NE BOJITE KLETVE SV..PETRA CETINJSKOGA...ja se bojim i kad spavam...OD DRUGOGA NEMAM STRAHA...

0 0
Jeśa
05.04.2021 13:10

Nova vlada je i pocela sa dugo ocekivanim smjenama :-)

4 1
Lord
05.04.2021 15:21

Braćo i sestre, da li vam je sada jasno da vam ni Krivokapić, ni Đukanović, ni Marković, ni bilo ko drugi neće ništa pomoći dok ne zaradite sami, ma koliko im god klicali i barjačimi za nji’ove interese.

8 2
Miki
05.04.2021 16:13

Ovdje bi ja stavio Medojevica i Knezevica da se pitaju Jer ovo ne vodi nigdje Mi smo glasali bolje da bi nam bilo A ne postavi nekog pa ga odma macinjes to nigdje u svijetu nema Stanite na laptu malo... Treba o narodu Crne Gore da se razmislja i ovako je sve u haosu nemoze se prezivjeti...

5 4
Mile
05.04.2021 19:19

Genocida nije bilo. Pravedno su kažnjene ubice krvavih ruku od krvi srpskih civila. Heroj Orić prvi pobjegao. Da bi se NATO ufuljao u Bih smišljena je ujdurma koja je poluistine. Treba žaliti te ubice krvavih ruku ali nisu da se slave. Koja je cijena ufuljavanja nata u CG.

2 2
A
05.04.2021 21:41

Kad ne možeš narodu da pružiš bolji život onda napravi aferu od ničega . Dosadili ste ka daste 30 godina na vlasti

1 1
Miro
08.04.2021 21:24

Ja im se divim kako su ovi,,, MILO ,,,,,OPSTA OD DOMACIH I STRANIH IZRODAI POGANI SVOGA RODA IZDAJNISI SEBE I BOGA I COVJEKA.....NESRETNICI..PRODALI VJERU ZA VECERU...SVEVISNJI GOSPOD NEKA BUDE MILU UPOMOC I SVI CG SVECI A ON TU POMOC IMA JER DA NEMA OTISA BI DAVNO...DOPALE IH MUKE NJEGOVE ..KO MU NE VJEROVA...

0 0

OSTALE VIJESTI

"Nažalost, neću moći da..." Alkaras ODUSTAO od mastersa u Rimu

Petak, 03.05.2024 | 13:40

Treći teniser svijeta, aktuelni pobjednik Vimbldona Karlos Alkaras, odustao je od nastupa na turniru iz masters serije 1.000 koji naredne sedmice počinje u Rimu.

Vujović: Dužni smo da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja

Petak, 03.05.2024 | 12:54

Sloboda izražavanja je stub demokratije, današnji datum - 3. maj, donosioce odluka, svake godine podsjeća na dužnost da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja. To uključuje uslove za profesionalan i kvalitetan rad novinara, efikasnu zaštitu, brzu reakciju nadležnih i pravedne i temeljne istrage o svim napadima, prijetnjama, zastrašivanjima, saopštila je ministarska kulture i medija Tamara Vujović.

Spajić: Zahvalan svima koji hrabro obavljaju novinarski posao, bez slobode medija nema demokratije

Petak, 03.05.2024 | 12:29

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je 3. maj, Svjetski dan slobode medija navodeći značaj poštovanja medijskih sloboda, digniteta i nezavisnosti poslenika „koji rade, istražuju, preispituju i informišu u javnom interesu za dobrobit svih građanki i građana“.

Bečić: Sloboda medija predstavlja kamen temeljac demokratije

Petak, 03.05.2024 | 11:21

Povodom Trećeg maja, Međunarodnog dana slobode medija, upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

Pavićević: Vlada mora biti rekonstruisana ove godine, Spajić će procijeniti kad

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:55

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević kazao je da očekuje rekonstrukciju Vlade, jer je to dogovoreno i potpisano, ali da se još ne zna da li će to biti urađeno u jednoj ili u više faza.

Zbog teških riječi na račun Crne Gore i Crnogoraca Hotel Podgorica otkazao nastup Jelene Karleuše

Četvrtak, 02.05.2024 | 15:43

Hotel Podgorica otkazao je nastup pjevačice Jelene Karleuše zbog njenih izjava o Crnoj Gori i Crnogorcima.

Sjutra je VELIKI PETAK: Dan je obilježen CRVENIM SLOVOM, a ove običaje bi svi vjernici trebalo da ispoštuju

Četvrtak, 02.05.2024 | 17:14

Pravoslavna crkva i njeni vjernici obilježavaju sjutra Veliki petak, dan kada je na Golgoti raspet Isus Hrist

Bajčetić: Aerodrom u Golubovcima ove godine imaće rekordan promet i vezu sa 45 destinacija

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:03

Podgorički aerodrom ove godine imaće rekordan promet i povezanost sa čak 45 destinacija, saopštili su za Gradsku iz Aerodroma Crne Gore. Napominju da sezonskih radnika ima dovoljno, a građane pozivaju na strpljenje zbog gužvi koje će uslijediti u ljetnjoj sezoni zbog povećanog broja letova i, kako kažu, skromnih kapaciteta terminalne zgrade. Kada je riječ o tivatskom aerodromu, iz ACG poručuju da su popravili krov i sistem za klimatizaciju.    

Mjesec je ušao u znak Vodolije: Spremite se za velike izazove i emocionalnu distancu

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:31

Mjesec, planeta koja se najbrže kreće, nalazi se danas u Vodoliji i donosi specifične osobe. Ovaj položaj Mjeseca prijaće Vodolijama, Blizancima i Vagama.

Najšarmantnije žene rađaju se u ova ČETIRI znaka: Niko ne može da im odoli

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:07

Ako ste među njima, znajte da ste neodoljive!

Deset karakternih crta osoba rođenih u maju: Vrijedne i emotivne duše, beskrajno harizmatične

Petak, 03.05.2024 | 15:22

Osobe rođene u maju su ljubitelji putovanja i umjetnosti. Uporni su i ostvaruju sve svoje ciljeve. Evo koje su još njihove karakteristike

Policija sprema prekršajne prijave zbog incidenata u Podgorici, Tivtu i Kotoru

Petak, 03.05.2024 | 15:05

Prethodnih sedmica crnogorski fudbal je bio u centru pažnje javnosti zbog potpuno pogrešnih razloga jer su se dogodila tri velika incidenta u Tivtu, Kotoru i Podgorici.

PET KORAKA za savršeno ispečenu ribu u tiganju

Petak, 03.05.2024 | 14:59

Riba pečena u tiganju je možda i najljepši recept i način pripreme ribe, posebno kada imate zaista dobre filete ili ste možda upecali svoju.

Nadal - Nikada nisam rekao da će se moja karijera ZAVRŠITI na Rolan Garosu

Petak, 03.05.2024 | 14:31

Rafael Nadal je demantovao ranije navode da bi mogao da završi karijeru na Rolan Garosu.

SPEKTAKL u revijalnom dijelu Eurosonga - Nastupiće ove ZVIJEZDE

Petak, 03.05.2024 | 13:55

Poznato je ko će nastupati kao gosti tokom polufinalnih večero Evrovizije 2024, a radi se o izvođačima iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.

"Nažalost, neću moći da..." Alkaras ODUSTAO od mastersa u Rimu

Petak, 03.05.2024 | 13:40

Treći teniser svijeta, aktuelni pobjednik Vimbldona Karlos Alkaras, odustao je od nastupa na turniru iz masters serije 1.000 koji naredne sedmice počinje u Rimu.

Vujović: Dužni smo da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja

Petak, 03.05.2024 | 12:54

Sloboda izražavanja je stub demokratije, današnji datum - 3. maj, donosioce odluka, svake godine podsjeća na dužnost da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja. To uključuje uslove za profesionalan i kvalitetan rad novinara, efikasnu zaštitu, brzu reakciju nadležnih i pravedne i temeljne istrage o svim napadima, prijetnjama, zastrašivanjima, saopštila je ministarska kulture i medija Tamara Vujović.

Spajić: Zahvalan svima koji hrabro obavljaju novinarski posao, bez slobode medija nema demokratije

Petak, 03.05.2024 | 12:29

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je 3. maj, Svjetski dan slobode medija navodeći značaj poštovanja medijskih sloboda, digniteta i nezavisnosti poslenika „koji rade, istražuju, preispituju i informišu u javnom interesu za dobrobit svih građanki i građana“.

VIDEO: Kina lansirala novu misiju na tamnu stranu Mjeseca, ovo im je CILJ

Petak, 03.05.2024 | 12:14

Kina je lansirala novu misiju na udaljenu „tamnu stranu“ Mjeseca, prvu od tri planirane misije u narednim godinama sa ciljem da Peking spusti čovjeka na Mjesec do 2030. godine.

Bečić: Sloboda medija predstavlja kamen temeljac demokratije

Petak, 03.05.2024 | 11:21

Povodom Trećeg maja, Međunarodnog dana slobode medija, upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.