Petak, 16.04.2021 | 13:39
IZVOR: vijesti.me

Milatović: Sezona BOLJA od budžetom predviđene, možda ćemo biti IZNENAĐENI na kraju

Carević kazao da je uvjeren da će se Budva uz pomoć resornog ministarstva što bolje pripremiti za sezonu.




Foto: Gov.me/ S.Matić

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović optimista je što se tiče tuistčke sezone i navodi da ćemo možda biti iznenađeni na kraju, te da će „brojevi ove godine biti veći u odnosu na one koje su budžetom planirali“. Milatović je to izjavio nakon posjete Budvi, gdje je jutros razgovarao sa gradonačelnikom Markom Carevićem, predsjednikom Skupštine opštine Krstom Radovićem, direktorom JP „Morsko dobro“ Mladenom Mikijeljeom.

„Ovo je prva posjeta u nizu posjeta primorskim opštinama, u susret što boljoj realizaciji turističke sezone. Normalno da je Budva bila prva stanica, jer kao što znate Budva čini u turističkom prometu 50 odsto i zaista je u tom smislu prijestonica crnogorskog turizma. Razgovarali smo o svim stvarima koje zajednički treba da uradimo u narednom perodu, o svemu što je do sada urađeno , to može možda bolje možemo uraditi, a sve kako bi goste dočekali što spremnije ove godine i kako bi imali što bolju turističku sezonu“, kazao je Milatović nakon sastanka.

On je ponovio da posljednjih dana imamo dobar trend kada je u pitanju epidemiološka situacija.

"Imamo dobre naznake kada je u pitanju uspostvaljanje direktnog avio-saobraćaja između Rusije i Crne Gore. Paket podrške koji usvojila Vlada za prvi kvartal, paket podrške za drugi kvartal koji je u procesu pripreme. Razgovarali smo i sa jednim paketom podrške koji trenutno loklana uprava priprema , koje su to mjere koje možemo zajedno da upotpunimo. U svakom slučaju zadovoljan sam ovim razgovorom."

Gradonačelnik Budve Marko Carević uvjeren je da će se Budva uz pomoć resornog ministarstva što bolje pripremiti za sezonu.

"Čast nam je zadovoljstvo što nas je posjetio ministar ekonomije i ovo je prvi put od kada je formirana nova vlast da u Budvi imamo predstavnika Vlade . Pred nama je turistička sezona, znate i sami kroz šta sve smo prošli i zahvalan sam ministru jer jedino uz timski rad i dogovor možemo ovu turističku sezonu da dočekamo što spreminiji. Uvjeren sa da ćemo imati uspješnu saradnju", kazao je Carević.

Ističući da cijeni što je Milatović prvo posjetio Budvu, šef parlamenta Krsto Radović naveo je da je bio konstruktivan razgovor.

"Cijenim napore i rad Ministarstva ekonomskog razvoja kako bis e ova sezona pripemila. Mi smo danas dali dodatne inpute kako bi se to na još kvalitetniji način uradilo. U svakom slučaju očekujemo jedno ljepše vrijeme i da će Budva imati dorbu saradnju sa državnim organima", naglasio je Radović.

Ubrzo smjene Odbora direktora Budvanske rivijere, HTP Miločer i Sveti Stefan hoteli

Upitan kada će Ministarstv ekonomskog razvoja pokrenuti smjene odbora direktora i rukovodstva u tri hotelske države kompanije - HG„ Budvanska rivijera“, HTP Miločer i Sveti Stefan hoteli AD, gdje i dalje sjede kadrovi DPS i SD , Milatović je kazao da ne bi to komentarisao.

"Ono što trenutno radi Ministarstvo je procedura koja naravno treba da se ispoštuje kako bi došlo do promjena u upravnim odborima svih kompanija ne samo ovih. Mi na tome radimo i mislim da ćemo vrlo brzo vidjeti određene promjene kada su u pitanju promjene u Odborima direktora i u Budvanskoj rivijeri i u ostalim držasvnim preduzećima koje funkcioneišu u opštini Budva", kazao je Milatović

Zamoljen da odgovori da li se na sastnaku razgovoralo o inicijativi JP „Morsko dobro“ o raskidu ugovora o zakupu Luke Budva, Milatović je kazao da je i o tome bilo riječi.

"To je spomenuto, sastanku je prisustvovao i direktor Morskog dobra, upoznat sma sa određenim informacijama. Razgovarali smo o raznim aspektima, i o ugovoru koji je prethodno postojao i o nekim narednim koracimam, koje će u tom smislu Morsko dobro d apreduzme. Kao ministar sam upoznat u svakom slučaju, jednim razgovorom između organan lokalne uprave , državne vlasti, državnih preduzeća će se vjerovatno doći do najboljeg rješenje , prije sveg au interesu građana Crne Gore , a prije sveg interesu građana i prirednika Budve. Mislim da pokazujemo jednu zrelost, da kroz razgovor, sagledavanje situacije iz različitih okvira dođemo da najboljih rješenja , pa i kada je u pitanju Luka Budva", kazao je Milatović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Zečević: Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad PREPREKA

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:35

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gradski.me.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

SMUTI SA BOROVNICAMA: Povećava energiju i ubrzava metabolizam (RECEPT)

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:13

- Isprobajte recept za antiejdžing smuti sa borovnicama. Ova kombinacija sastojaka sjajno djeluje na organizam i tako pomaže da se olakša rad digestivnog trakta, poveća energija i ubrza metabolizam, kaže Tatjana Popović, health coach i nutricionista.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Trik za kojim internet luduje: Evo šta je prirodna i jeftina zamjena za botoks

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:10

Na društvenim mrežama kruži novi trend za njegu kože – tvrdi se da korica od banane može da transformiše vaše lice i da djeluje poput prirodnog botoksa, prenosi blic.rs.

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

Mljekarima ne odgovara prodaja mlijeka za 40 centi

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:34

Članovi Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore i Udruženja farmera Crne Gore odbili su ponudu mljekare “Franco” iz Bosne i Hercegovine koja se ponudila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru. Oni su o tome informisali resornog ministra Vladimira Jokovića, sa kojim će se ujutru sastati.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.