Subota, 19.06.2021 | 21:48
IZVOR: Kolektiv.me

"Da li je bivša ministarka, u jeku vrele predizborne kampanje zaboravila na svoje obaveze?"

"Nauka i inovacije su u CG postojale i prije mandata bivše ministarke nauke, a postoje i nakon nje, i u dobrim su rukama"




Foto: MediaBiro/Gov.me/S.Matić

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović reagovao je na izjavu potpredsjednice DPS-a Sanje Damjanović.

"Da obnovimo gradivo: bivša ministarka nauke je očigledno zaboravila da je, kao predlagač Zakona o inovacionoj djelatnosti koji je Skupština donijela 30.07.2020, članom 40 predvidjela obrazovanje Savjeta za inovacije u roku od 60 dana od stupanja na snagu ovog Zakona", napisao je Milatović na Twitter-u. 

Dodaje da je bivša ministarka u roku od 30 dana, trebala da predloži Vladi na usvajanje Akt o osnivanju Fonda za inovacije.

"Da li je bivša ministarka, u jeku vrele predizborne kampanje zaboravila na svoje obaveze? Svaki dobar djak zna da “Repetitio mater studorium est”", poručio je on. 

Ističe da je zato tim Ministarstva ekonomskog razvoja uradio obije stvari i mnoge druge u cilju unapređenja inovacione djelatnosti u Crnoj Gori.

"I još nešto - nauka i inovacije su u CG postojale i prije mandata bivše ministarke nauke, a postoje i nakon nje, i u dobrim su rukama", zaključio je Milatović. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Rakčević: Gradnja kolektora u Botunu počinje u SEPTEMBRU

Petak, 26.04.2024 | 11:15

Gradnja kolektora u Botunu je izvjesna i počeće u septembru, a sva neslaganja mještana i predstavnika Opštine Zeta trebalo bi do tada da budu riješena, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Paran ili neparan broj? Koliko jaja treba obojiti za Uskrs prema narodnom običaju

Petak, 26.04.2024 | 11:14

Domaćice tradicionalno farbaju jaja ili na Veliki četvrtak ili na Veliki petak, u skladu sa običajima njihovog kraja. Ali koliko bi jaja trebalo ofarbati?  

Poslije sunca ponovo promjena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje za PRAZNIKE

Petak, 26.04.2024 | 10:49

Po aktuelnim prognozama, posebno će topao biti početak ljeta, jun i jul, nešto manje avgust.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SUPRUGE PO HOROSKOPU: Pogledajte kako se koji znak PONAŠA I SNALAZI U BRAKU!

Petak, 26.04.2024 | 10:31

Žene Bikovi su sjajne u ulozi žene, Lavice su odane i privržene, Vage su mudre i unose harmoniju u brak, Vodolija je uvijek prijatelj svom mužu...  

Palata mijenja planove za sahranu monarha: "Čarls nije dobro"

Petak, 26.04.2024 | 10:16

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Nadal: Neću da igram na Rolan Garosu, ako…

Petak, 26.04.2024 | 09:40

Španski teniser Rafael Nadal će odluku o nastupu na Rolan Garosu donijeti poslije Mastersa u Rimu.

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.

Jokić: Pobjeđivanje je naš stil života

Petak, 26.04.2024 | 09:05

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je iznio utiske poslije pobjede nad Lejkersima u trćem meču plej-ofa NBA lige.