Petak, 05.11.2021 | 15:41
IZVOR: lovesensa.rs

Treba vam samo par minuta: Ako ove tri STVARI uradite svakog jutra, očekuje vas MAGIČNA promjena

Jutarnji ritual od 3 koraka - uradite ga svakog jutra i privucite sreću i dobru energiju u svoj život.




Foto: Ilustracija, Unsplash.com

Prva stvar na koju treba da pomislite kada ustanete ujutru jeste - kako da srećno i efikasno započnem dan. Tajna je u jednom ritualu - posvetite se sebi. U savremenom užurbanom svijetu punom stresa, neophodno je se posvetimo sebi, svojoj energiji, zdravlju i motivaciji.

Po jutru se dan poznaje, pa kada ujutru odvojite vrijeme za sebe, to može preokrenuti cijeli vaš dan i doneti pozitivne okolnosti, dobru energiju i sreću. Otkrivamo vam 3 jutarnja rituala koja će promijeniti vaš život nabolje. Pomoći će vam da tokom dana budete strpljiviji, raspoloženiji, koncentrisaniji, a to će se pozitivno odraziti i na vaše odnose, zdravlje i razvoj karijere. Nemojte ustajati "na lijevu nogu", već svako jutro uradite sljedeća 3 koraka:

1. Odmah nakon što ste probudite zapišite svoje snove. Samo napišite šta god vam padne na pamet, bez filtera, čak i ako je to besmislica (slobodno pisanje). Zapišite sve misli ili ideje koje lebde u vašem umu kako bi se osjećali bolje i rasterećenije Napišite 10 do 15 rečenica koje počinju sa "Ja sam" (npr. Voljena, srećna, uspješna, zadovoljna...)

2. Nakon prvog koraka, vrijeme je da se posvetite svom tijelu, pustite svoju omiljenu muziku i plešite. Napravi tri pozdrava Suncu. Istegnite se i pomjerajte se na bilo koji način na koji se osjećate prijatno. Uradite nekoliko sklekova i skokova dok ne osjetite toplinu u tijelu.

3. Kada završite sa aktiviranjem tijela za novi dan, vrijeme je da se posvetite duši. Sjedite u tišini tri do pet minuta i samo pazite na dah. Izaberite vođenu meditaciju ili meditirajte na bilo koji način koji vam odgovara. Možete početi sa jednim minutom opuštanja, a zatim posmatrati kako se osjećate.

Kako početi sa primjenom ove magične jutarnje rutine?

Važno je da osvijestite da će vas ovaj ritual od 3 koraka napuniti energijom za cijeli dan. Ukoliko vam je teško da izdvojite vrijeme ujutru, razmislite o odlasku u krevet ranije uveče (samo 15 ili 20 minuta ranije može napraviti razliku). Pripremite stvari za rutinu dan ranije (namjestite prostirku za jogu, pripremite olovke i svesku za pisanje snova itd.) Budite nježni prema sebi i počnite sa bar pet minuta svakog jutra, a u narednim danima posmatrajte i kakav uticaj na vas ima ima ova jutarnja seansa.

Ne zaboravite da se posvetite sebi!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Objavljen trejler za drugu sezonu serije „Gospodar prstenova: Prstenovi moći“: Poznato i kada kreće emitovanje (VIDEO)

Srijeda, 15.05.2024 | 14:06

Druga sezona Amazonove serije "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" sa prikazivanjem će na ovoj platformi početi 29. avgusta.

Najavljen bogat program: Festival komedije i zabave "FunFest Cetinje" od 11. do 23. juna

Srijeda, 15.05.2024 | 13:54

Festival komedije i zabave „FunFest Cetinje“ je prvi pozorišno žanrovski festival u Crnoj Gori, kao prvi festival komedije u državi, održaće se ove godine na Cetinju od 11-23. juna 2024 godine, saopšteno je iz Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Test: Saznajte odmah da li ste maher za novac ili ne!

Srijeda, 15.05.2024 | 13:45

Uradite test!

TRI NOVA FILMA na repertoaru bioskopa Cineplexx

Srijeda, 15.05.2024 | 13:31

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Saša Popović u bolnici: Supruga se ne odvaja od njega, poručila samo jedno

Srijeda, 15.05.2024 | 13:24

Nije poznato kako je Saša popović doživio povredu.

AKCIJA policije - Pretreseno nekoliko osoba, PRONAĐEN PIŠTOLJ

Srijeda, 15.05.2024 | 12:43

Danas je na parking prostoru u ulici Svetlane Kane Radević policija kontorlisala lice J.J. (36) sa Cetinja koji se nalazio pored vozila bez registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Milović - Katnića ljekari obilaze na svakih tri sata, odbio da ide u KCCG

Srijeda, 15.05.2024 | 12:06

Godišnji izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda za 2023. godinu, sa osvrtom na Godišnji izvještaj o aktivnostima na sprovođenju i unapređenju upravljanja i kontrola za 2023. godinu za instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda na dnevnom je redu Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine.

PRETRES u hotelu "Podgorica"

Srijeda, 15.05.2024 | 11:44

Službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju kolega iz Posebne jedinice policije ušli su jutros sa nalogom za pretres u hotel "Podgorica".

Ubistvo kod Foče: Muž ubio suprugu pa sebe, tijela nađena u porodičnoj kući

Srijeda, 15.05.2024 | 11:25

Tijela dvije osobe, muškarca i žene, pronađena su u kući u mjestu Miljevina, opština Foča.

PSIHOLOG OTKRIVA: Pet rečenica koje roditelji žele da čuju od svoje odrasle djece

Srijeda, 15.05.2024 | 11:11

Kad djeca odrastu, njihova veza s roditeljima poprima malo drugačiji oblik - njihov odnos postaje recipročniji. Sada bi odraslo dijete takođe moglo podržati svog roditelja, i na praktičan i na emocionalni način.