Utorak, 25.01.2022 | 10:57
IZVOR: Gradski portal

Rakočević: U narednih 14 mjeseci, DPS će odlučivati u VLASTI

Demokratska partija socijalista (DPS) istrajna je u tome da ova štetočinska Vlada što prije padne, a o ostalim inicijativama tek treba da razgovaramo, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević, u “Pressingu” Gradske RTV.




Foto: dps.me

“Interes broj jedan građana, države i našeg evropskog puta jeste da ova Vlada padne. Uradićemo sve i po tom pitanju spremni smo da sarađujemo i sa najudaljenijima. I samim tim, Vlada će pasti”, kazao je Rakočević.

Kad je riječ o izboru manjinske vlade, Rakočević navodi da će se o tom modelu DPS odrediti kad dođe vrijeme. Najbolji koncept je, navodi, politička vlada u kojoj će oni koji su najjači biti i najviše odgovorni.

“Ukoliko se za tako nešto nijesu trenutno stekli uslovi, smatramo da su vanredni parlamentarni izbori drugo najbolje rješenje, da građani svima odrede cijenu, koliko kome vjeruju i da onda gradimo evropsku platformu i evropsku vladu. Treće rješenje je manjinska vlada. Ako je to jedina opcija i znači pad ove Vlade i put naprijed za Crnu Goru, spremni smo da budemo partner”, poručio je Rakočević.

Takav model bi svakako bio oročen, kao i svaka manjinska vlada svugdje u Evropi – dodaje gost “Presinga”.

“Upozoravamo da će biti potrebno mnogo znanja, odlučnosti, iskrenosti i korektnosti u odnosu partnera da bi napravili iskorak i spasili Crnu Goru od ovog stanja u koje je uvukla štetočinska Vlada Zdravka Krivokapića”, kazao je Rakočević.

Naglašava da je njegov lični stav da svi, koji su učestvovali u formiranju aktuelne Vlade i doprinijeli “da ona neprimjereno dugo traje i šteti vitalnim interesima države”, treba da budu smijenjeni.

Komentarišući stav GP URA da DPS ne može biti dio manjinske Vlade, Rakočević poručuje:

“Moje kolege i ja smo prognozirali neke od ovih stvari koje se sada dešavaju. Biću vrlo otvoren i još jednu prognozu ću dati – u narednih 14 mjeseci DPS će, naravno, biti najjača partija, kao što je i sada, međutim – biće i ona koja odlučuje u vlasti i tada ćemo se odnositi prema svima koji su naši tradicionalni, ali i potencijalni partneri, taman onako kako su se oni odnosili prema nama i kako će se, posebno, odnositi od sada prema nama”, saopštio je Rakočević.

Očekuje smirivanje tenzija i dodaje da će u DPS-u imati partnera svi koji žele da razgovaraju o nacionalnim i interesima građana na evropskom putu.

Najnovija razrješenja u Vladi Crne Gore dokaz su, smatra Rakočević, da su iskrene patriote u civilnom sektoru, građanski aktivisti, kao i cjelokupna opozicija, bili u pravu – “da nije riječ o prvoj demokratskoj, nego prvoj autokratskoj, nedemokratskoj vladi koja sada pokazuje karakter.”

“Umjesto da se dostojanstveno i civilizovano pomiri sa tim da više nema podršku, premijer Krivokapić pokušava da pravi sječu nepodobnih da bi sačuvao fotelju”, navodi Rakočević.

Ne iznenađuju ga najave formiranja Demohrišćanske partije, ali naglašava da to opoziciju mnogo ne zanima.

“Ne smatramo te ljude dovoljno kompetentnim da bi nam bili konkurencija, a ciljna biračka grupa im nije ni približno slična DPS-u. Kako sada stvari stoje, sve što rade je u suprotnosti sa evropskim standardima i nacionalnim interesima. Takav uvod u formiranje partije može ih samo povesti ispod cenzusa”, smatra Rakočević.

Komentarišući inicijativu “Otvoreni Balkan”, ističe da Crnu Goru treba da zanima jedino evropska integracija.

“Kad je riječ o Crnoj Gori, ali i svakoj drugoj državi koja je pod udarom potrebe da se ekonomski i na druge načine okupira od onih koji se smatraju starijim bratom – potpuno je neprihvatljiva”, zaključio je Rakočević.

KOMENTARI (8)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mili
25.01.2022 11:38

Blago nama..

7 1
Budvanin
25.01.2022 11:53

🤣🤣🤣 dobro je za tebe kad si tako pozitivan

8 2
Ura ganka
25.01.2022 11:53

Necete vi cekat 14 mjeseci ako vam se pruzi prilika śutra bi se ustolicili ali građani odlucuju a ne Dritan tako da vam povratka nema

11 5
he
25.01.2022 12:36

Jes vala kao i do sad

6 2
🎶
25.01.2022 14:44

Nikad više MILO moje sve je prošlo GOTOVO je.....

8 3
Marko
25.01.2022 14:47

Hahahahhahahaha...na ovoj DPS televiziji daju i komedije? Da sam znao gledao bih taj vaš humoristički program sa klovnovima...

7 3
Budi mir
25.01.2022 21:20

A šti ti reče ovaj iz URE noćas na RTCG

3 0
Srpko
26.01.2022 09:41

Hvala na iskrenosti ,ali to i mi znamo i za to vam i ne damo

0 0

OSTALE VIJESTI

Tužilaštvo FORMIRALO PREDMET zbog Đukanovićevih izjava

Petak, 26.04.2024 | 10:56

Formiran predmet.

"Plan rasta treba da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi"

Petak, 26.04.2024 | 07:04

Usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan ujedno je i posljednji korak ka uspostavljanju instrumenta vrijednog šest milijardi eura, koje će do 2027. biti na raspolaganju našem regionu. Koizvjestilac Karlo Resler za TVCG ističe da bi taj mehanizam trebalo da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi po jasno definisanim kriterijumima.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Vlada radnicima Instituta uplaćuje 1,1 MILION EURA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:17

Odluka Vlade.

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Poslije sunca ponovo promjena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje za PRAZNIKE

Petak, 26.04.2024 | 10:49

Po aktuelnim prognozama, posebno će topao biti početak ljeta, jun i jul, nešto manje avgust.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SUPRUGE PO HOROSKOPU: Pogledajte kako se koji znak PONAŠA I SNALAZI U BRAKU!

Petak, 26.04.2024 | 10:31

Žene Bikovi su sjajne u ulozi žene, Lavice su odane i privržene, Vage su mudre i unose harmoniju u brak, Vodolija je uvijek prijatelj svom mužu...  

Palata mijenja planove za sahranu monarha: "Čarls nije dobro"

Petak, 26.04.2024 | 10:16

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Nadal: Neću da igram na Rolan Garosu, ako…

Petak, 26.04.2024 | 09:40

Španski teniser Rafael Nadal će odluku o nastupu na Rolan Garosu donijeti poslije Mastersa u Rimu.

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.

Jokić: Pobjeđivanje je naš stil života

Petak, 26.04.2024 | 09:05

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je iznio utiske poslije pobjede nad Lejkersima u trćem meču plej-ofa NBA lige.

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Petak, 26.04.2024 | 08:54

Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje. 

„Sedam dana smo se zabavljali i zaprosio sam je nakon maturske večeri“: Ovako je počela ljubavna priča Aca Pejovića i supruge Biljane – „Imala je jedan uslov za brak“

Petak, 26.04.2024 | 08:49

Aco Pejović već 27 godina uživa u braku sa suprugom Biljanom.