Utorak, 08.02.2022 | 08:49
IZVOR: Kolektiv.me

AMSCG - Zbog snijega neprohodan putni pravac Šavnik - Žabljak

Saobraćaj se odvija nesmetano u južnim predjelima.




Arhiva; Foto: Ilustracija, MediaBiro/YouTube screenshot

Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično ima i poledice. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na sitnije odrone. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

"U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi".

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Kako su naveli iz AMSCG, zbog snijega neprohodan putni pravac Šavnik-Žabljak za sve kategorije vozila.

"Do 28.02.2022 godine zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje-Špiljani dolaziće do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta. Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta. Zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara u Podgorici od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta izmijenjen je režim saobraćaja na mjestu izvodjenja radova sa dvosmjernog na jednosmjerni. Zbog izvođenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi  izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova. Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodile su se  16 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba nazalost poginula a 8 osoba  zadobilo je lake povrede. Intenzitet saobraćaja je umjeren", zaključeno je u saopštenju AMSCG.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

VOZAČI OBRETITE PAŽNJU - Od sjutra moguća UPOTREBA ljetnjih pneumatika

Nedjelja, 31.03.2024 | 14:03

Naredba Ministarsva unutrašnjih poslova o obaveznoj upotrebi zimskih pneumatika na vozilima važi još danas.

POGLEDAJTE - Objavljene su nove fotografije koje pokazuju kako izgleda dionica Počitelj – Zvirovići kod Čapljine (FOTO)

Subota, 30.03.2024 | 16:25

Objavljene su nove fotografije koje pokazuju kako izgleda dionica Počitelj – Zvirovići kod Čapljive, koja uključuje i kolosalni most Počitelj. Prema ranijim tvrdnjama iz kompanije koja upravlja putevima u BiH “Autoceste FBiH”, ova dionica trebalo bi da bude otvorena do 1. maja.

FOTO: Pogledajte kako teku radovi na REKONSTRUKCIJI puta Ribarevine – Berane

Četvrtak, 29.02.2024 | 07:10

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta M-5 dionica Ribarevine – Poda – Berane, odvijaju se planiranom dinamikom.

Radovi traju četiri godine: Evo kada će biti NASTAVLJENA gradnja puta Rožaje-Špiljani

Ponedjeljak, 26.02.2024 | 07:19

Rekonstrukcija 18 i po kilometara puta od Rožaja do Špiljana traje tri i po godine.

Vozači, PAŽNJA: Saobraćaj na dijelu ove ulice u PG se ZATVARA za saobraćaj

Utorak, 20.02.2024 | 14:40

Zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu Ulice Bracana Bracanovića, na potezu od raskrsnice sa Bulevarom Stanka Radonjića do kružne raskrsnice Bulevara Josipa Broza Tita, zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Vlada radnicima Instituta uplaćuje 1,1 MILION EURA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:17

Odluka Vlade.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šaranović - Uradiću sve da vratim integritet policijskoj uniformi

Petak, 26.04.2024 | 12:03

Na dnevnom redu Skupštine Crne Gore danas su poslanička pitanja ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću. Kaže da će sve učiniti da vrati integritet policijskoj struci i uniformi.

Konačno je kraj retrogradnog Merkura, evo kako će to uticati na vaš znak

Petak, 26.04.2024 | 11:55

Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 26. april 2024. dan kada će se dosta stvari promijeniti. Planeta nastavlja svoj direktan hod, što znači da će znakovi morati da sumiraju dosadašnje lekcije. Iako će biti bolnih trenutaka, znaćete kako da počnete iznova. Važne odluke više neće morati da se odlažu, a greške iz prošlosti sada će dostići novu fazu.

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Ove tri GREŠKE U IZBORU ODJEĆE o vama govore i više nego što mislite

Petak, 26.04.2024 | 11:40

Stilisti upozoravaju na tri greške koje žene često prave kada je u pitanju izbor garderobe, a koje nehotice naglašavaju stomak. Ove greške mogu dodati kilograme tamo gdje ih zapravo nema.

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Petak, 26.04.2024 | 11:39

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Rakčević: Gradnja kolektora u Botunu počinje u SEPTEMBRU

Petak, 26.04.2024 | 11:15

Gradnja kolektora u Botunu je izvjesna i počeće u septembru, a sva neslaganja mještana i predstavnika Opštine Zeta trebalo bi do tada da budu riješena, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Poslije sunca ponovo promjena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje za PRAZNIKE

Petak, 26.04.2024 | 10:49

Po aktuelnim prognozama, posebno će topao biti početak ljeta, jun i jul, nešto manje avgust.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SUPRUGE PO HOROSKOPU: Pogledajte kako se koji znak PONAŠA I SNALAZI U BRAKU

Petak, 26.04.2024 | 10:31

Žene Bikovi su sjajne u ulozi žene, Lavice su odane i privržene, Vage su mudre i unose harmoniju u brak, Vodolija je uvijek prijatelj svom mužu...

Palata mijenja planove - "Čarls nije dobro"

Petak, 26.04.2024 | 10:16

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.