Četvrtak, 20.10.2022 | 13:05
IZVOR: citymagazin.rs

Ovo su ZNAKOVI koji POKAZUJU da je vrijeme da PROMIJENITE posao

Ako ste u dilemi da li da ostanete na sadašnjem poslu ili da ga napustite, trebalo bi dobro da razmislite prije donošenja konačno odluke.




Foto: Ilustracija/ Pexels.com

Postoje određeni znakovi koji vam mogu ukazati da je vrijeme da pronađete novi profesionalni angažman, a neke od njih naveo je Psychology Today, a prenio City Magazine.

Šef i kolege vas ne cijene dovoljno

Jedan od najočiglednijih znakova da je možda došlo vrijeme da napustite posao je ako se ne osjećate poštovanim ili cijenjenim od strane svog šefa ili kolega. Ako vas stalno zaobilaze kada se dodjeljuju unaprjeđenja ili ako osjećate da se vaše ideje i doprinos kompaniji ne vrjednuju dovoljno, možda je vrijeme da počnete da tražite poziciju negdje drugdje. Poštovanje i uvažavanje su suštinski faktori na svakom radnom mjestu; ako ne osjećate ni jedno ni drugo, vjerovatno je vrijeme za promjenu sredine.

Suviše vas kontrolišu

Ako se osjećate nesrećno na poslu, jedan od razloga može biti taj što drugi non-stop kontrolišu sve što radite. Kada vas nadređeni stalno nadgledaju, teže je ostvariti željenu efikasnost i zadovoljstvo poslom. Pored toga, tzv. mikromenadžment može dovesti do osjećaja nemoći i frustracije.

Ako doživljavate gore opisano, možda je vrijeme da o tome razgovarate sa svojim nadređenim. Dajte mu do znanja da ne možete dobro da obavljate svoj posao jer vam smeta što drugi prate svaki vaš korak. Zatražite više nezavisnosti i autonomije, a ako nadređeni odbije vaš predlog, naš savjet je da sreću i profesionalnu ispunjenost potražite na drugom mjestu.

Stalno ste pod stresom

Preveliki stres je još jedan znak da je možda vrijeme da napustite posao. Naravno, uvijek će biti dana (ili čak nedelja) kada je posao stresniji nego inače. Međutim, ako ste često nesrećni i osjećate nelagodu pri samoj pomisli da treba da idete na posao, možda je vrijeme da počnete da tražite nešto novo. Stres i nesreća mogu negativno uticati na vaše fizičko i mentalno zdravlje, zbog čega ih ne treba shvatiti olako, već na vrijeme unijeti promjenu u svoj život, koja će vam pomoći da ostanete zdravi.

Ne vidite nikakav prostor za profesionalni razvoj i poboljšanje pozicije

Možda je vrijeme da promjenite posao ako vam se čini da ne možete više napredovati na svom trenutnom poslu, kako po pitanju vašeg profesionalnog statusa u hijerarhiji kompanije, tako i po pitanju razvoja vaših vještina. Veoma je važno osjećati da postoje mogućnosti za profesionalni razvoj, jer je to ono što vas motiviše da se trudite da postanete bolji, ali i učinite ljude oko vas i organizaciju u kojoj radite uspješnijom.

Mislite da niste plaćeni onoliko koliko vrijedite

Konačno, jedan od sigurnih znakova da je vrijeme da napustite svoje sadašnje zaposlenje je nezadovoljstvo platom. Ako ste tražili povišicu ili unapređenje, a nisu vam je odobrili i vi imate utisak da biste mogli da bolje zaradite na drugom mjestu, ne postoji dobar razlog zašto biste i dalje ostali lojalni poslodavcu koji očigledno ne cijeni dovoljno vaš rad.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Požar u fabrici u Berlinu: Vatra se ne može kontrolisati iznutra

Petak, 03.05.2024 | 15:56

Veliki požar izbio je u fabrici u Berlinu-Lihterfeldu, a vatrogasci upoziravaju na otrovan dim koji se širi.

Novi skandal: Ivan Brnović podnio prijavu protiv NN lica zbog sumnje da mu je oteta kćerka

Petak, 03.05.2024 | 15:42

Crnogorski fudbal je odavno dotakao dno, ali ovo što se dešava u posljednjih nekoliko dana prevazilazi sve okvire.

Deset karakternih crta osoba rođenih u maju: Vrijedne i emotivne duše, beskrajno harizmatične

Petak, 03.05.2024 | 15:22

Osobe rođene u maju su ljubitelji putovanja i umjetnosti. Uporni su i ostvaruju sve svoje ciljeve. Evo koje su još njihove karakteristike

Policija sprema prekršajne prijave zbog incidenata u Podgorici, Tivtu i Kotoru

Petak, 03.05.2024 | 15:05

Prethodnih sedmica crnogorski fudbal je bio u centru pažnje javnosti zbog potpuno pogrešnih razloga jer su se dogodila tri velika incidenta u Tivtu, Kotoru i Podgorici.

PET KORAKA za savršeno ispečenu ribu u tiganju

Petak, 03.05.2024 | 14:59

Riba pečena u tiganju je možda i najljepši recept i način pripreme ribe, posebno kada imate zaista dobre filete ili ste možda upecali svoju.

Nadal - Nikada nisam rekao da će se moja karijera ZAVRŠITI na Rolan Garosu

Petak, 03.05.2024 | 14:31

Rafael Nadal je demantovao ranije navode da bi mogao da završi karijeru na Rolan Garosu.

SPEKTAKL u revijalnom dijelu Eurosonga - Nastupiće ove ZVIJEZDE

Petak, 03.05.2024 | 13:55

Poznato je ko će nastupati kao gosti tokom polufinalnih večero Evrovizije 2024, a radi se o izvođačima iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.

"Nažalost, neću moći da..." Alkaras ODUSTAO od mastersa u Rimu

Petak, 03.05.2024 | 13:40

Treći teniser svijeta, aktuelni pobjednik Vimbldona Karlos Alkaras, odustao je od nastupa na turniru iz masters serije 1.000 koji naredne sedmice počinje u Rimu.

Vujović: Dužni smo da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja

Petak, 03.05.2024 | 12:54

Sloboda izražavanja je stub demokratije, današnji datum - 3. maj, donosioce odluka, svake godine podsjeća na dužnost da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja. To uključuje uslove za profesionalan i kvalitetan rad novinara, efikasnu zaštitu, brzu reakciju nadležnih i pravedne i temeljne istrage o svim napadima, prijetnjama, zastrašivanjima, saopštila je ministarska kulture i medija Tamara Vujović.

Spajić: Zahvalan svima koji hrabro obavljaju novinarski posao, bez slobode medija nema demokratije

Petak, 03.05.2024 | 12:29

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je 3. maj, Svjetski dan slobode medija navodeći značaj poštovanja medijskih sloboda, digniteta i nezavisnosti poslenika „koji rade, istražuju, preispituju i informišu u javnom interesu za dobrobit svih građanki i građana“.