Utorak, 31.01.2023 | 11:42
IZVOR: Rtcg.me

Procjena imovine "Budvanske rivijere" veća za 55 miliona eura

Nova analiza pokazala je da vrijednosti nepokretnosti, zemljišta i opreme Hotelske grupe “Budvanska rivijera” iznosi oko 189 miliona eura, 55 miliona više od stare procjene.




Foto: YouTube screenshot/HG Budvanska Rivijera

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva, kako su saopštili, na današnjoj sjednici jednoglasno je utvrdio Predlog Analize fer vrijednosti nepokretnosti, zemljišta i opreme Društva na dan 02.01.2022. godine.

“Efekat Analize podrazumijeva procjenu uvećanja vrijednosti imovine “Budvanske rivijere” za 55.000.000 eura. Dosadašnja neto knjigovodstvena vrijednost imovine iz 2018. godine iznosila je 134.238.260 eura, dok nova fer procijenjena vrijednost iznosi čak 189.535.059 eura”, navodi se u saopštenju HG "Budvanska rivijera".

Najveći procenat uvećanja odnosi se na uvećanje vrijednosti zemljišta i to u apsolutnom iznosu od 40.960.000 eura, uvećanje vrijednosti građevinskih objekata 12.910.000 eura, uvećanje vrijednosti instalacija u iznosu od 450.000 eura, opreme sa vozilima u iznosu od 939.000 eura i nematerijalne imovine u iznosu od 31.000 eura.

Kako navode u saopštenju HG “Budvanska rivijera” bila je u obavezi da sprovede postupak procjene imovine za potrebe finansijskog izvještavanja, a u skladu sa Zakonom o računovodstvu i Međunarodnim računovodstvenim standardima. Procjenu imovine je radila, kako kažu, renomirana kompanija „PriceWaterhouseCoopers Consulting“.

“Takođe, Odbor direktora je na sjednici informisan da će Hotelska grupa “Budvanska rivijera” preduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju povraćaja otpremnine od bivšeg predsjednika Odbora direktora Saše Radovića, a koju mu je društvo 2021. godine isplatilo po osnovu zaključenog sporazuma o prestanku radnog odnosa”, navodi se u saopštenju.

Odbor direktora “Budvanske rivijere” čine predsjednik Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić i Jovan Purar kao predstavnici MKG Properties.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Radulović: Počelo ASFALTIRANJE PUTA Rožaje-Špiljani

Srijeda, 08.05.2024 | 15:46

Rekonstrukcija puta Rožaje-Špiljani teče planiranom dinamikom i biće završena do 15. juna, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

Podaci ZZZ: Pala NEZAPOSLENOST u Crnoj Gori

Srijeda, 08.05.2024 | 15:17

U Crnoj Gori je na kraju aprila bilo 36,42 hiljade nezaposlenih, 1,9 odsto manje nego u martu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

U kotorskoj luci dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika

Srijeda, 08.05.2024 | 12:32

U kotorskom zalivu danas su dva kruzera sa blizu četiri hiljade putnika, javlja Radio Kotor.

Air Montenegro OTKAZUJE LETOVE na liniji Podgorica - Minhen

Srijeda, 08.05.2024 | 11:40

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odluku o otkazivanju letova na liniji Podgorica – Minhen, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Turski investitori u Crnoj Gori: Birokratija, radna snaga i infrastruktura najveći problemi

Srijeda, 08.05.2024 | 08:26

U Crnoj Gori posluje 6.000 kompanija čiji su vlasnici z Turske, a najviše ih je u sektoru turizma, građevine i energetike. Oni koji su se odlučili da svoj biznis razvijaju u našoj zemlji, kažu da ih je privukao dobar geografski položaj, ali i povoljni ekonomski uslovi. Uprkos izazovima, poput birokratskih procedura i nedostataka infrastrukture, poslovanje se, kažu, isplati, navodi se u prilogu TVCG.

Nadal: "I tako dođe trenutak u kome više ništa NEMA SMISLA"

Srijeda, 08.05.2024 | 17:50

Rafael Nadal i dalje nije siguran da li će moći da zaigra na Rolan Garosu, turniru na kome je rekordnih 14 puta bio šampion.

DPS: Sugerišemo PES-u da se njihovi funkcioneri fokusiraju da GOVORE ISTINU

Srijeda, 08.05.2024 | 17:34

Javnost je ovih dana imala priliku da upozna pravo lice Pokreta Evropa sad, čiji su funkcioneri uhvaćeni u lažima i obmanama, i umjesto da upute izvinjenje javnosti, oni napadima na DPS pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da su dobili diplomatski šamar iz Stejt Departmenta u vidu demantija da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst Rezolucije o Srebrenici, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ovo je BLAMAŽA": HIT snimak sa Knezovog nastupa, prekinuo da pjeva, a ovome se nije nadao (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 17:25

Pjevač Nenad Knežević Knez ne eksponira se previše u javnosti, ali vrijedno radi i nastupa.

Zirojević: Obratićemo se ministarstvu pravde u vezi OPTUŽBI koje je iznijela direktorica ASK

Srijeda, 08.05.2024 | 17:15

Poslanik SD-a Nikola Zirojević  kazao je da s obzirom na odgovor koji su dobili od Tužilačkog savjeta, ovim povodom će se obratiti nadležnom ministarstvu pravde kako bi dobili potrebne odgovore.

Pet stvari koje NE BI trebalo da radite POSLIJE OBROKA

Srijeda, 08.05.2024 | 17:09

Mnoge navike mogu da nanesu više štete nego koristi.

Srpski mediji: Na autu osumnjičenih za ubistvo NIJE NAĐEN DNK Danke Ilić?

Srijeda, 08.05.2024 | 17:01

Kako tvrdi Nova.rs pozivajući se na izvore u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru nakon pristiglih novih vještačenja na automobilu kojeg su navodno vozili Dejan Dragojević i Srđan Janković nisu pronađeni tragovi DNK-a nestale dvogodišnje Danke Ilić.

POVRATAK TENISERA - Marej uskoro ponovo na terenu

Srijeda, 08.05.2024 | 16:49

Britanski teniser Endi Marej vraća se na teren 18. maja na turniru u Ženevi, saopštili su organizatori.

Milović sa advokatima Duška Kneževića: Bezbjednost je APSOLUTNI PRIORITET

Srijeda, 08.05.2024 | 16:36

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), Darko Vukčević, održali su danas sastanak sa britanskim advokatima Duška Kneževića, Tobijem Kadmanom i Edvardom Ficdžeraldom, na kojem se razgovaralo o uslovima u pritvoru i bezbjednosti gospodina Kneževića, kao i mogućnosti da ga njegovi britanski advokati zastupaju i u slučajevima koji se vode pred crnogorskim sudovima, naveli su iz Ministarstva pravde. 

Rakočević: PES i partije vlasti OPSTRUIRAJU nastavak rada u Odboru za izbornu reformu i rješenje pitanja Šavnika

Srijeda, 08.05.2024 | 16:27

Nakon što je prošlo dvadeset dana od najave organizacije prvog sastanka političkih subjekata povodom razrješenja situacije u Šavniku do njegovog održavanja, sada PES i DF nastavljaju opstrukciju rada Odbora za izbornu reformu,  saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

"Djeca PRVA SVE SAZNAJU": Haris Džinović ponovo o RAZVODU - "Da mi NEDOSTAJE bila bi .... "

Srijeda, 08.05.2024 | 16:20

Novo oglašavanje Harisa Džinovića posle razvoda izazvalo buru komentara.