Nedjelja, 21.05.2023 | 19:51
IZVOR: kolektiv.me

Festival kulture Zabjelo: FUNK SHUI održao nezaboravan koncert u Podgorici

Festival kulture Zabjelo priredio je još jednu muzičku poslasticu za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka u sklopu Mjeseca rokenrola.




Foto: Milan Mitrović

Na uglu Bokeške i Njegoševe ulice u centru Podgorice u petak 19. maja nastupio je Funk Shui, eklektični sastav iz Sjeverne Makedonije koji se nezaustavljivo penje ljestvicom uspjeha. Njihov premijerni nastup u Crnoj Gori opravdao je visoka očekivanja fanova i kreirao atmosferu koja će se dugo pamtiti.

Prvobitno planirano kao jedinstvena prilika za ljubitelje alternativne muzike da dožive izvanredne nastupe domaćih i stranih bendova, veče je nadmašilo sva očekivanja i obilježilo dosadašnji tok Mjeseca rokenrola.

Sve popularniji crnogorski sastavi Jack Lupino i Izi bejb su harizmatičnim nastupom ostavili snažan utisak na sve prisutne i kreirali savršeno zagrijavanje za atrakciju iz Sjeverne Makedonije, Funk Shui. Interakcija sa publikom bila je izvanredna, a frontmen Luka Gorgijevski je često pozivao prisutne da se pridruže u horskom pjevanju, što je dodatno pojačalo osjećaj zajedništva. Njihov neobuzdani stil i zarazni ritmovi natjerali su publiku da pleše i pjeva uglas, stvarajući neponovljivu atmosferu.

Bend je započeo svoj set snažnom energijom i ritmovima koji su neminovno pokrenuli masu. Sjajna produkcija i izvanredna izvođačka vještina svih članova benda učinili su da se publika osjeća kao da je na vrhuncu svijeta.

Nemilosrdan muzički šou šarmantnih Skopljana je završen uz ogromne ovacije i aplauze publike koja je željela još. Ovaj koncert će se dugo pamtiti kao jedan od najboljih debitantskih nastupa regionalnih zvijezda u usponu na podgoričkoj sceni.

Foto: Milan Mitrović

Događaj je dio Mjeseca rokenrola tokom kojeg više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, na nekoliko lokacija širom zemlje. Mjesec rokenrola se narednog vikenda proteže i do prijestonice Cetinje kada će u petak 26. maja nastupiti Pejović Guitars i prijatelji, a u subotu 27. maja podgorički bendovi Roba bez Greške i Mrka Kapa Zla Prilika. Istog dana će u Nikšiću nastupiti podgorički bend Highway.

U petak 2. juna na pozornicu Grada teatra dašak nemilosrdnog hip hopa donose reprezent podgoričkog andergraunda Random i Necke iz Radija Katakomba Budva Hud Mjuzik, a u subotu 3. juna u Itaka Library baru u Podgorici biće organizovan Sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, nakon čega će nastupiti tivatski bend Kukavice.

Na samom finalu Mjeseca rokenrola na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca.

Jednodnevne ulaznice po cijeni do 12€ i festivalske ulaznice po cijeni od 20€ mogu se kupiti putem interneta (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala (spisak na https://postimg.cc/hfKcsZS2 ).

Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Nele ZB.
22.05.2023 11:18

Ha,ha , Zabjelo centar kulture .

1 0

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Zvijezde kažu da će se oni ludo ZALJUBITI tokom ljeta

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:35

Brzo provjerite svoj horoskopski znak – možda ćete u ljeto 2024. doživeti svu čar i lepotu ljubavi!

Glumica iz serije „Baby Reindeer“ PROSLAVILA se nakon 17 godina karijere - A evo gdje se POJAVILA prvi put na televiziji

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:19

Netfliksova serija "Baby Reindeer" trenutno je najveći hit među ljubiteljima televizijske zabave, a iza ove mračne istinite priče krije se i jedna pozitivna - ona o uspjehu glumice Džesike Ganing, koja tumači Martu.  

Kotor DOBIO Službu traganja i spašavanja na moru

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:08

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama oformila je sekciju Službe traganja i spašavanja na moru u Kotoru.

Vučević poslaniku Jovanoviću: Vi ste PREDALI Crnu Goru, da danas imamo IZLAZ NA MORE lakše bi dobijali što nam treba

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:56

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj vladi da je prodala Kosovo još prošle godine.

TRAGEDIJA - Bivšeg fudbalera pregazio kamion

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:45

Bivši fudbaler Santos Olmo (44), koji je radio kao skaut i pomoćnik sportskog direktora Saragose, tragično je nastradao nakon što ga je pregazio kamion. 

Zategnite se do leta: ISPROBAJTE BRZI TRENING za lijepo oblikovane ruke

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:31

Dok se mnogo pažnje posvećuje fitnesu i oblikovanju tijela, često zanemarujemo važnost treninga za lijepe i snažne ruke.

Ona se ipak NEĆE POJAVITI na Met Galu, a ovo je RAZLOG

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:23

Njen album je skupio milijardu slušanja na Spotifyu u samo sedam dana.

Katnić: Zaposlenima u Čistoći za april PLATE BEZ UMANJENJA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:47

Zaposleni u Čistoći platu za april primiće bez umanjenja, jer predstavnici ovog gradskog preduzeća od Ministarstva finansija na sastanku u Privrednoj komori nijesu dobili precizne instrukcije o primjeni člana 10 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Podgorički Vodovod u ozbiljnoj FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Građani za vodu duguju 3,1 MILION EURA

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:34

Novi menadžment je započeo analizu poslovnih potreba Društva i identifikaciju funkcija koje treba optimizovati, te će u narednom periodu, shodno potrebama optimalnog i efikasnog obavljanja radnih obaveza broj radnih mjesta racionalizovati, kazali su Gradskom portalu iz podgoričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, navodeći da u ovom Društvu imaju “ozbiljnu finansijsku situaciju”.

USKRŠNJE PECIVO u obliku ŠARGAREPE - UKUSU nećete ODOLJETI, odmah će nestati sa trpeze

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:25

Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliku šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji.